Adline Solutions recomandă imprimanta Flora UV LED C25H pentru producția ambalajelor din carton ondulat

Piața globală a ambalajelor din carton ondulat crește într-un ritm mai rapid decât se anticipa, contrazicând estimările de încetinire a consumului pe acest segment. Raportul companiei de cercetare de piață Smithers – „The Future of Corrugated Packaging to 2023” – arată că acest sector înregistrează o creștere anuală de aproximativ 3,7% și că va atinge valoarea de 300 de miliarde de dolari până în 2023, segmentul bunurilor electrice contribuind cel mai mult la această creștere. Adline Solutions, important distribuitor român de echipamente pentru producția publicitară și industria textilă, ne prezintă principalele trenduri care vor influența piața globală de packaging în anii următori.

Citeste »

Industria ambalajelor va atinge la nivel global valoarea de 1 trilion de dolari până în 2025

Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță internațională Horváth, industria globală a ambalajelor se află în plină expansiune și va crește cu aproximativ 30% până în 2025, de la valoarea de 770 miliarde dolari la 1 trilion de dolari, în urma evoluției ascendente din ultimii 5 ani, cu o medie anuală de 5,6 procente. Această creștere va continua în ciuda eforturilor ecologiste și de sustenabilitate, în special datorită evoluției comerțului electronic. Horváth este una dintre cele mai importante companii internaţionale de consultanţă în management, prezentă şi în România începând cu 2005.

Citeste »

Startup-ul WikiFoods pune capăt utilizării plasticului în industria alimentară

Dacă în popularul local WikiBar din Paris borcanul de iaurt sau paharul în care este servit ceaiul fierbinte devin gustări perfecte datorită tehnologiei futuriste WikiCells a bioinginerului american David Edwards, Dorin Cojocaru – directorul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui – susține că românii sunt deocamdată prea săraci pentru a-și permite luxul ambalajelor comestibile.

Citeste »

Mătasea – ambalajul comestibil al viitorului

Risipa de alimente este o problemă care îi îngrijorează pe tot mai mulți oameni de știință deoarece resursele planetei nu sunt inepuizabile. O echipă de cercetători de la Universitatea Tufts (Boston, SUA) a publicat un articol în revista științifică „Applied Physics Reviews”, prezentând proprietățile „unice și versatile” ale mătăsii în cadrul industriei alimentelor, dar și rolul lor în îmbunătățirea calității recoltelor.

Citeste »

Producătorul român de ambalaje Promateris și-a dublat profitul cu 112% în 2021

Grupul industrial Promateris – producător român de ambalaje realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile – a anunțat la începutul lui 2022 că a înregistrat anul trecut o creștere de 110 procente a cererii pentru ambalajele produse în fabrica sa din Buftea. În 2022 compania va produce materie primă pe bază de amidon de porumb și își propune să finalizeze până în 2023 o fabrică pentru producția ambalajelor din hârtie.

Citeste »

Esko lansează un nou sistem inline de măsurare a culorilor

Furnizorii de servicii de imprimare a ambalajelor pot beneficia acum de un sistem inline de măsurare a culorilor care încorporează un nou senzor X-Rite super-rapid. Acesta a fost prezentat luna trecută în cadrul Summit-ului Esko pentru Inovație din Loughborough, Anglia și face parte din portofoliul AVT de sisteme pentru inspecție al producătorului.

Citeste »

Sistemul de garanţie-returnare a ambalajelor – ce este și cum va afecta piața din România

Un studiu realizat de compania de cercetare și analiză economică London Economics (LE) și comandat de Asociația ALUCRO – ONG care desfășoară proiecte de promovare a colectării selective și a reciclării dozelor din aluminiu – arată că în cazul în care România va implementa un sistem de garanție-returnare (SGR) a ambalajelor bazat pe o garanție cu valoare fixă, consumatorii vor prefera sticlele din plastic de volum mai mare în detrimentul dozelor din aluminiu pentru aceeași cantitate de produs.

Citeste »

Ferrero lansează un nou ambalaj din hârtie subțire pentru produsele din gama Kinder

Ferrero – companie italiană considerată al doilea cel mai mare producător de ciocolată și alte produse dulci din lume – a dezvoltat în parteneriat cu diverși producători de ambalaje un material din hârtie cu 20% mai subțire comparativ cu materialele standard utilizate până acum la ambalarea produselor sale din ciocolată. Acesta va reduce cu aproximativ 550 de tone cantitatea de materie primă folosită anual, dar și emisiile de carbon cu 1 450 de tone. Noul material sustenabil va fi introdus pe piață începând cu anul 2022 și va fi folosit pentru produsele sale de patiserie.

Citeste »

ACTEGA demonstrează importanța sustenabilității în industria de packaging

În ultimele luni, materialele plastice s-au aflat în centrul dezbaterilor publice și ținând cont de faptul că producția de ambalaje utilizează 40% din cantitatea totală de plastic folosită la nivel global, presiunile cu privire la problemele de mediu nu au fost niciodată atât de mari asupra proprietarilor de branduri, producătorilor de ambalaje și convertorilor.

Citeste »

Revoluția ambalajelor reutilizabile și a celor de unică folosință în contextul pandemiei

Industria alimentară a fost supusă unei cereri fără precedent în timpul pandemiei de Covid-19, iar unul din trei consumatori la nivel mondial a folosit mai des serviciile de livrare la domiciliu. Producătorii de ambalaje au fost forțați să se adapteze la această creștere rapidă și la noile standarde de igienă pentru ambalajele de unică folosință. Iată care au fost provocările, oportunitățile și trendurile industriei producătoare de ambalaje în anul care tocmai se încheie

Citeste »

UPM Raflatac lansează o gamă de substraturi din hârtie 100% reciclată

UPM Raflatac – unul dintre cei mai importanți furnizori de materiale pentru producția de etichete sustenabile – a lansat o nouă gamă completă de substraturi din hârtie pentru imprimarea termică directă a etichetelor. Noile suporturi sunt realizate din fibre reciclate în proporție de 100% și sunt destinate sectorului alimentar, de retail și logistică.

Citeste »

Mitsubishi HiTec Paper primește prestigiosul premiu german „Environmental Award of the Economy 2021”

Fabrica de hârtie din Flensburg a Mitsubishi HiTec Paper Europa – filială a Mitsubishi Paper Mills Japonia, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de hârtie de specialitate – a primit pe data de 2 noiembrie 2021 premiul „Environmental Award of the Economy 2021” pentru producția de hârtie sustenabilă cu proprietăți de barieră barricote® din partea Societății pentru Studiul și Dezvoltarea Economiei din landul german Schleswig-Holstein. Acest premiu este unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase premii de acest tip din Germania și constă într-un relief realizat din bronz de sculptorul german Georg Engst și o diplomă.

Citeste »

Siegwerk își felicită clientul Thành Phú Packaging pentru premiul ERA „Gravure Award for Sustainable Packaging”

Thành Phú Packaging – lider în producția de ambalaje flexibile din plastic, cu sediul în Vietnam și important client al Siegwerk, furnizorul său de lacuri și cerneluri tipografice pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor – a primit premiul „Gravure Award for Sustainable Packaging” oferit de Asociația Europeană de Rotogravură (ERA). Premiul confirmă importanța dezvoltării lacurilor care permit reciclarea ambalajelor flexibile, consolidând în același timp piața de packaging din Asia.

Citeste »

Pandemia a transformat industria europeană producătoare de etichete în 2020

Raportul de anul acesta al Finat – asociația europeană a producătorilor de etichete autoadezive – s-a concentrat în special pe impactul pandemiei de Covid-19 asupra industriei. În mod ironic, în 2020 aceasta a determinat creșterea cu 4,3% a pieței europene a etichetelor spre deosebire de media de +1,5% din anii precedenți. Potrivit Finat, consumul de etichete pe plan european a însumat 7,94 miliarde de metri pătrați. Comenzile de materiale pentru etichete în rolă continuă să crească, reprezentând peste 28% din cererea pentru materiale autoadezive – față de numai 15% în 2000.

Citeste »

Cum se adaptează ambalajele la noile cerințe ale comerțului online

Nu este o surpriză faptul că vânzările în domeniul comerțului online au explodat în anul 2020, creșterea înregistrând 83 de procente doar în perioada aprilie-iunie. Segmentul vânzărilor online ale produselor alimentare a crescut cu 110%, iar experții estimează că până în 2025 peste 20% din vânzările de alimente se vor realiza online.

Citeste »

Etichetele de securitate îi mențin pe producătorii de vinuri cu un pas înaintea falsificatorilor

Contrafacerea sau reproducerea frauduloasă este o problemă importantă a pieței globale producătoare de vinuri – încă din anii ‘80 există astfel de cazuri deoarece modernizarea industriei vinului a însemnat totodată și simplificarea accesului infractorilor la tehnologii pentru falsificarea sticlelor sau pentru imprimarea de etichete false la calitate înaltă. Industria de printing are însă mijloacele de a preveni reproducerea frauduloasă. Iată care sunt cele mai populare tehnici de imprimare a etichetelor care vin în ajutorul producătorilor de vinuri.

Citeste »

Noi oportunități pe sectorul producției de ambalaje în volume mici

Producția în volume mici devine o soluție la cererea tot mai mare pentru ambalaje personalizate și sustenabile, după ce în ultimele 12 luni sectorul de packaging s-a concentrat exclusiv pe supraviețuire. Producătorii de ambalaje care au reușit să se adapteze provocărilor își îndreaptă acum atenția către extinderea afacerilor și pătrunderea pe alte piețe.

Citeste »
Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide