Expoziția Shanghai World of Packaging își deschide în 2021 porțile fizice

Pe data de 15 septembrie 2021 a avut loc conferința virtuală de presă organizată de Shanghai World of Packaging (SWOP), unde au fost prezentate principalele teme și structura expoziției cu același nume programată în zilele de 23-25 noiembrie 2021, în incinta Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) din China. SWOP – cel mai important târg asiatic dedicat industriei producătoare de ambalaje – este organizat cu sprijinul interpack și Messe Düsseldorf.

Citeste »

Cernelurile Flint Group ZenCode CG și CS primesc certificarea sustenabilă Cradle to Cradle

Flint Group – important furnizor de echipamente și consumabile pentru industriile de print și packaging – a anunțat că seriile de cerneluri ZenCode CG și ZenCode CS au fost evaluate la nivelurile Gold, respectiv Silver potrivit standardului Cradle to Cradle, recunoscut la nivel mondial pentru certificarea produselor sigure și sustenabile. Gama ZenCode a producătorului face parte din portofoliul de cerneluri și lacuri ONECode lansat recent.

Citeste »

Coca-Cola Irlanda va utiliza anual cu 500 de tone mai puțin plastic

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) din Irlanda și Irlanda de Nord a încheiat un parteneriat cu Graphic Packaging International, un important furnizor de ambalaje pe bază de fibre, cu scopul de a crea noi soluții de ambalaje din carton sub umbrela proiectului „World Without Waste” (o lume fără deșeuri) prin care se speră eliminarea unei cantități de 500 de tone de plastic anual.

Citeste »

Profit net de 296 248 lei în T1 al anului 2021 pentru producătorul Romcarbon Buzău

Romcarbon, companie buzoiană care se numără printre cei mai mari producători de polimeri și ambalaje de plastic din România, a avut un profit net în primul trimestru al anului 2021 (T1) de 296 248 lei, pe când în perioada similară a anului 2020 raporta pierderi de 162 818 lei. Raportul financiar al companiei mai arată și că veniturile au crescut din 2020 cu 27%, însumând 61,2 milioane de lei.

Citeste »

Avery Dennison Graduate Collection – sustenabilitate premium pentru producătorii de băuturi alcoolice

Dacă înainte de izbucnirea pandemiei de Coronavirus industriile producătoare de băuturi spirtoase, vinuri și bere artizanală se concentrau pe dezvoltarea de produse cu ambalaje de lux interactive, un an mai târziu situația este foarte diferită. Realități sociale precum carantinarea populației, reducerea mobilității consumatorilor, distanțarea socială și închiderea unităților de HoReCa au afectat importante industrii, printre care și turismul.

Citeste »

Producătorii de ambalaje din plastic reclamă ilegalitatea noilor prevederi ale UE

Paccor, producător global de soluții sustenabile pentru industria de packaging, a depus împreună cu alți șase producători de plastic și ambalaje o reclamație la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva noilor specificații de marcare pentru paharele de unică folosință, realizate integral sau parțial din plastic, așa cum sunt definite în Regulamentul de punere în aplicare nr. 2151/2020 al Comisiei din 17 decembrie 2020.

Citeste »

Digimarc și MCC lansează soluția de etichetare cu watermark digital

Furnizorul global de soluții de etichetare premium, Multi-Color Corporation (MCC), și-a unit forțele cu producătorul de software și tehnologie de identificare automatizată, Digimarc, în cadrul unei inițiative ce își propune serializarea ambalajelor cu ajutorul codului de bare Digimarc, contribuind astfel la siguranța și trasabilitatea produselor alimentare, dar și la facilitarea proceselor de sortare și reciclare a ambalajelor.

Citeste »

Evoluția ambalajului de-a lungul istoriei

Istoria ambalajelor a început cu folosirea materialelor naturale precum frunzele, după care a evoluat în etape succesive până la diversitatea din prezent. De la recipientele din sticlă ale Egiptul Antic sau din scoarță de dud ale Chinei Antice și până la cele din metal apărute în epoca lui Napoleon Bonaparte, ambalajul și-a găsit în cele din urmă calea către materialele care i-au adus consacrarea în epoca modernă – plasticul și hârtia.

Citeste »

Coca-Cola testează în Ungaria prima sticlă din hârtie

Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola va testa în primăvara anului 2021 primele sale recipiente realizate din hârtie. Lansarea pe piața europeană va avea loc în Ungaria în lunile următoare, iar noul format inovator va fi folosit pentru băutura pe bază de plante AdeZ. Obiectivul final al acestei inițiative este eliminarea plasticului folosit în cantități mari la realizarea recipientelor Coca-Cola.

Citeste »

Xeikon sprijină industria de packaging prin publicarea ghidului gratuit despre migrarea cernelii

Xeikon, divizie a Flint Group și unul dintre cei mai importanți producători de tehnologie digitală pentru imprimare, a publicat recent raportul „Migration-Optimized Digital Ink Systems for Packaging Printing”, care oferă informații utile despre criteriile care trebuie luate în considerare în ceea ce privește comportamentul de migrare a cernelurilor la achiziționarea unui echipament de imprimare digitală.

Citeste »
Design vintage realizat de CRUCE Design Group pentru Solar

Care vor fi trendurile din industria de ambalaje în noul an

Dacă în 2020 am observat importanța comerțului online în viața de zi cu zi, trendurile anului 2021 în materie de ambalaje au un numitor comun: vor evolua de la designurile care sunt comerciale în mod evident la cele care au și o funcție artistică mai pronunțată. Comerțul online ne privează de experiența produselor la raft, în spațiile de retail, așa că designerii și producătorii vor fi nevoiți să creeze noi experiențe de brand, livrate prin intermediul ambalajelor și mediului e-commerce.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide