Fotografia – de la camera obscură la camera digitală

Fotografia există de mai puțin de 200 de ani, însă în acest scurt interval a evoluat de la procesul rudimentar ce folosea substanțe chimice caustice și echipamente voluminoase la mijloacele sofisticate de astăzi, care permit capturarea și distribuirea instantanee a imaginilor. Iată care au fost etapele principale de evoluție și punctele de cotitură ale istoriei fotografiei.

Citeste »

BIGPRINTER la MIR STEKLA și Composite Expo 2021

În timp ce expozițiile din întreaga lume sunt în continuare interzise sau anulate în această perioadă, BIGPRINTER a fost foarte activ la începutul anului 2021, participând cu stand în calitate de expozant la două expoziții fizice organizate în Moscova la sfârșitul lunii martie: MIR STEKLA 2021 (22 martie – 25 martie) și Composite Expo 2021 (30 martie – 1 aprilie 2021)

Citeste »

virtual.drupa a dat startul inovațiilor

Drupa – cea mai importantă expoziție internațională dedicată industriilor de print și packaging – și-a deschis astăzi porțile virtuale, în locul evenimentului fizic care a fost anulat din cauza pandemiei de Covid.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Cerințele legale ale contractului de muncă part-time

Deși Dreptul muncii a fost construit pe profilul contractului de muncă standard, tendința generală a raporturilor de muncă este de îndepărtare de la acest tipic pe fondul modificărilor tehnologice și de management al resurselor umane, de generare a unor forme de angajare în muncă atipice. În prezent, mai ales ca urmare a crizei economice, nici contractele de muncă standard nu mai constituie garanții ale menținerii locului de muncă, atâta timp cât restructurările succesive ale societăților au atras și atrag disponibilizări curente de personal.

Citeste »

Evoluția transformărilor digitale dincolo de pandemie

Anumite procese digitale implementate în timpul pandemiei din pură necesitate vor fi păstrate și după ce această perioadă plină de provocări se va fi încheiat. Keypoint Intelligence i-a chestionat la finalul anului 2020 pe reprezentanții companiilor din domeniul IT cu privire la diferitele practici adoptate ca strategii de adaptare pe perioada pandemiei și a dat de curând publicității rezultatul acestei cercetări de piață.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Cum mediezi cu Fiscul plata datoriilor

Societățile cu debite pentru care Fiscul a început executarea silită pot apela la o procedură de mediere, prin care îşi vor clarifica situaţia financiară împreună cu reprezentanţi din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Citeste »

Convergența piețelor de printing – absolut inevitabilă?

Fizic sau online, drupa va continua să reprezinte „Jocurile Olimpice ale industriei tipografice”. Expoziția de la Düsseldorf nu se mai limitează de mult doar la tiparul comercial, ci pune în evidență convergența piețelor de printing, iar producătorii de echipamente pentru imprimare digitală care au participat la ultimele ediții ca expozanți au dovedit acest lucru.

Citeste »

Unele creșteri din industria de print

Singurul lucru pe care îl putem spune astăzi cu certitudine este că industria de print și afacerile nu vor mai fi niciodată cum au fost. În multe situații, pandemia a accelerat schimbările care începuseră chiar înainte de Wuhan. Mișcarea spre online, mișcarea de relocare a stocurilor mai aproape de punctele de consum, mutarea de la mărci mari către furnizori locali, trecerea spre energia regenerabilă erau conturate clar încă înainte de Covid. Pandemia va accelera schimbările menționate și va avea un impact de extrem de lungă durată asupra stilului de viață.

Citeste »

Perspectiva asupra pieței de printing dintr-o țară est-europeană

Mihail Onișcenko, directorul general al MacHOUSE, important distribuitor ucrainean de soluții complete pentru tipar offset, digital și producție de ambalaje, a oferit la începutul acestui an o perspectivă unică asupra provocărilor pe care industria de printing le-a înfruntat într-unul dintre cei mai dificili ani din punct de vedere economic din istoria Ucrainei independente.

Citeste »

Piața muncii suferă transformări majore în România la începutul anului

Datele platformelor de recrutare arată că în prima lună a anului 2021, peste 52,000 de candidați entry level au aplicat pentru cel puțin unul dintre locurile de muncă disponibile pe aceste website-uri. Angajatorii au adunat aproximativ 600,000 de CV-uri, majoritatea fiind trimise pentru joburi în domeniile de retail, IT/telecom, call-center/BPO, prestări servicii, banking sau publicitate/marketing/PR.

Citeste »

Canon indică noi oportunități pentru furnizorii de servicii de imprimare

Cel mai nou raport al Canon Europa – „InsightReport – Creating Value for Customers” – scoate la iveală schimbări importante în ceea ce privește cererile utilizatorilor de servicii de imprimare, dar și noi oportunități pentru furnizorii industriei de print. Raportul a fost alcătuit pe baza unui sondaj de opinie realizat cu ajutorul a 235 directori de marketing ai unor organizații de mărimi și din industrii diferite, localizate în regiunea EMEA, în perioada martie – iunie 2020.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide