Xeikon sprijină industria de packaging prin publicarea ghidului gratuit despre migrarea cernelii

Xeikon, divizie a Flint Group și unul dintre cei mai importanți producători de tehnologie digitală pentru imprimare, a publicat recent raportul „Migration-Optimized Digital Ink Systems for Packaging Printing”, care oferă informații utile despre criteriile care trebuie luate în considerare în ceea ce privește comportamentul de migrare a cernelurilor la achiziționarea unui echipament de imprimare digitală.

Migrarea particulelor din cerneală prin substratul imprimat joacă un rol decisiv în alegerea unui echipament de tipar și determină într-o mare măsură aplicațiile ce pot fi realizate cu acesta. Ghidul Xeikon subliniază imposibilitatea folosirii unui singur tip de cerneală pentru imprimarea digitală a diferitelor aplicații care vizează ambalajele și trece în revistă cerințele complexe pe care trebuie să le îndeplinească cernelurile utilizate, întrucât acestea au comportamente de migrare diferite, în special în ceea ce privește siguranța contactului cu alimentele. Cernelurile trebuie să respecte reglementările în vigoare, iar ghidul oferit de Xeikon face un scurt rezumat al legislației și standardelor stabilite de guverne, asociații sau producători de alimente, furnizând astfel informații despre limitele de migrare a cernelii într-o manieră ușor de înțeles.

Raportul analizează totodată și importanța compoziției chimice a cernelurilor digitale în raport cu așa-numitul comportament de migrare și evidențiază obiectiv avantajele utilizării tonerelor uscate, lichide și a cernelurilor UV în diferite aplicații. Cu toate acestea, moleculele de diferite dimensiuni ale substanțelor din componența cernelii nu sunt singurele care influențează comportamentul de migrare. Transferul cernelurilor către alimente depinde și de alți factori precum timpul și temperatura de depozitare, proprietățile de barieră ale materialului din care este realizat ambalajul (substratul), dar și de natura produsului ambalat.

Specialiștii Xeikon le oferă furnizorilor de servicii de imprimare a etichetelor și ambalajelor o imagine clară a aplicațiilor în care utilizarea cernelurilor digitale oferă anumite avantaje. Acestea sunt împărțite pe segmente de produse – alimentare, farmaceutice, vinuri și băuturi spirtoase, alte tipuri de băuturi, sănătate și frumusețe, produse chimice și bunuri de larg consum. Raportul îi va ajuta pe tipografi să opteze informat pentru achiziționarea echipamentului de imprimare potrivit, sprijinind totodată dezvoltarea pe mai departe a portofoliilor de produse în direcții conforme cerințelor pieței.

Ghidul Xeikon poate fi descărcat de AICI.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide