Directorul drupa Sabine Geldermann oferă informații noi despre ediția din 2021 a expoziției

În urma reprogramării celui mai important târg internațional pentru perioada 20-28 aprilie 2021, Sabine Geldermann, directorul departamentului responsabil cu organizarea evenimentelor din cadrul Messe Düsseldorf, a răspuns unor întrebări importante cu privire la industria de print, întregul interviu fiind publicat pe site-ul oficial al drupa.

Geldermann a menționat că au existat mai mulți factori care au dus la decizia de a reprograma târgul: recomandările guvernului german, cele ale specialiștilor Institutului Robert Koch, numărul persoanelor infectate cu virusul Covid-19 – aflat în creștere la acea vreme – dar și interzicerea întâlnirilor cu peste 1 000 de participanți în orașul Düsseldorf. Directorul drupa a mai precizat că noua dată a expoziției a fost aleasă pentru a garanta siguranța tuturor celor implicați. Potrivit lui Geldermann, comunitatea internațională de print a reacționat pozitiv la acest anunț, punând pe primul plan sănătatea angajaților. De asemenea a contat foarte mult și faptul că anunțul a fost făcut cu trei luni înainte de începerea târgului, ceea ce le-a permis mai ales expozanților să își reprogrameze operațiunile logistice costisitoare, care includ și transportul echipamentelor.

Întrebată dacă în lumina noilor evenimente drupa se confruntă acum cu alternativa formatelor digitale, Sabine Geldermann a precizat că evenimentele virtuale nu pot înlocui complet o expoziție de talie mondială: „drupa este și va rămâne cea mai importantă platformă aleasă de industria de print pentru prezentarea noutăților, dar și un bun prilej pentru firme de a se reuni și a crea noi parteneriate. Acesta este motivul pentru care drupa va rămâne evenimentul către care industria de print se va orienta, chiar și după reprogramare. drupa este o platformă indispensabilă pentru jucătorii industriei, iar ceea ce o distinge de alte evenimente internaționale de profil este energia ce rezultă din interacțiunile participanților, precum și prezența unui număr mare de producători și decidenți”.

Întrebată cum vor supraviețui companiile de print în contextul problemelor declanșate de pandemie, Geldermann a răspuns că va exista cu siguranță un declin economic, însă este important ca industria să nu sufere o oprire completă ca urmare a măsurilor luate de guverne. Sabine Geldermann a profitat de acest prilej pentru a face un apel către reprezentații industriei, care ar trebui să investească pentru a putea profita de noile oportunități ale pieței, întrucât tiparul va continua să fie indispensabil în multe sectoare.

Reprogramarea expoziției pentru 2021 va aduce cu sine adaptarea programului anunțat inițial pentru ediția care ar fi trebuit să se desfășoare anul acesta și se va concentra pe subiecte precum transformarea digitală, economia circulară, sustenabilitatea și noile modele de afaceri.

Un alt efect al reprogramării drupa este acela că târgul All in Print China din Shanghai, care va avea loc în perioada 12-16 octombrie 2020, va deveni cel mai mare și mai important eveniment al industriei în acest an. Conducerea Messe Düsseldorf monitorizează totuși atent situația împreună cu reprezentanții Messe Düsseldorf China și Messe Düsseldorf Asia pentru a acționa dacă va fi nevoie, în funcție de evoluția situației internaționale.

 

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Facebook
Telegram
Skype
WhatsApp
Email
Vizualizari:

Companii promovate in apropiere

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ARTICOL
Search in pages
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide