drupa și interpack amânate pentru 2021

Pandemia provocată de COVID-19 și de noul SARS-CoV-2 aduce amânarea tot mai multor evenimente importante ale industriei. După ce FESPA a anunțat la începutul lunii amânarea expoziției ce trebuia să aibă loc la Madrid, între 24 și 27 martie, iată că și centrul expozițional Messe Düsseldorf a luat decizia de a amâna până în anul 2021 o serie de expoziții, printre care și interpack – reprogramată pentru 25 februarie-3 martie 2021 – dar și drupa, care a fost amânată pentru perioada 20-28 aprilie 2021.

Această decizie este una inevitabilă în lumina recentelor schimbări sociale cauzate de efectele virusului. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Messe Düsseldorf au precizat că decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor departamentului responsabil cu gestionarea situațiilor de criză din cadrul Guvernului Federal German. „Pe baza acestei recomandări și a creșterii semnificative a numărului persoanelor infectate cu noul SARS-CoV-2, inclusiv în Europa, Messe Düsseldorf a reevaluat situația. Decizia vine și în urma hotărârii luate de conducerea orașului Düsseldorf pe data de 11 martie 2020, potrivit căreia sunt interzise evenimentele cu un număr de peste 1 000 de participanți”. Werner Dornscheidt, CEO Messe Düsseldorf, și-a exprimat astfel poziția: „Clienții, partenerii și angajații noștri au încredere în noi, nu doar în ceea ce privește organizarea profesionistă a evenimentelor internaționale importante din Düsseldorf. Pot avea încredere în noi și în privința adoptării deciziilor cu privire la situațiile critice, în interesul siguranței lor”. Dornscheidt a adăugat că se iau toate măsurile pentru a minimiza pierderile economice suferite de către expozanți. Această decizie reflectă deci dorințele reprezentanților industriei și vine pe fondul creșterii semnificative a numărului de cazuri de infectare în Germania.

Thomas Geisel, primarul orașului Düsseldorf a declarat că orașul urmează instrucțiunile guvernului, iar scopul acestor măsuri este de a încetini răspândirea virusului pentru ca sistemul medical să își poată continua funcționarea adecvată. Decizia a fost sprijinită și de reprezentanții Robert Koch Institute (RKI) care au precizat că măsurile de minimizare a răspândirii virusului în cadrul unor evenimente de o astfel de magnitudine – precum ventilația, excluderea persoanelor care fac parte din grupuri cu risc mărit sau instalarea unor centre de testare preventivă la intrarea în incintă – sunt practic imposibil de implementat, dat fiind numărul de rândul zecilor de mii de participanți, în marea lor majoritate vizitatori.

„Interpack este cel mai important eveniment internațional pentru industria producătoare de ambalaje și pentru industriile conexe. Târgul se bazează pe întâlniri la nivel personal și pe schimburile directe de informații între oameni din întreaga lume. Acest lucru este posibil doar dacă nu implică niciun risc asupra sănătății. Drept urmare, amânarea este o decizie responsabilă și corectă. Așteptăm cu entuziasm evenimentul de anul viitor pentru a discuta problemele care definesc industria și pentru a prezenta soluțiile adecvate”, a declarat Christian Traumann, Președinte al interpack 2020 și Managing Director al Grupului Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG.

Industria hotelieră din Düsseldorf a transmis la rândul său un mesaj important prin organizația-umbrelă DEHOGA: „Facem un apel către membri noștri și către întreaga industrie, trebuie să fim flexibili când vine vorba despre refacerea rezervărilor expozanților și vizitatorilor. Târgurile din Düsseldorf, precum interpack, joacă un rol important pentru industria hotelieră și pentru cea de catering din oraș. Ar fi contraproductiv să nu arătăm bunăvoință în această situație”, a declarat Giuseppe Saitta, reprezentant DEHOGA.

Printre târgurile amânate de către Messe Düsseldorf se numără și Beauty (18-20 septembrie 2020), Top Hair (19-20 septembrie 2020), Wire & Tube (7-11 decembrie 2020), noile date urmând să fie comunicate în cel mai scurt timp.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Facebook
Telegram
Skype
WhatsApp
Email
Vizualizari:

Companii promovate in apropiere

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Inchide

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ARTICOL
Search in pages
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide