FESPA 2020 – locul de întâlnire al comunității de print

În perioada 6 - 8 octombrie 2020, specialiștii comunității de print își dau întâlnire la FESPA Global Print Expo, una dintre cele mai importante expoziții din Europa pentru sectoarele de tipar digital în format mare, serigrafie, imprimare digitală pe materiale textile și semnalistică, care se va desfășura la IFEMA – Feria de Madrid.

În domeniul imprimării digitale pe materiale textile, FESPA 2020 va prezenta Print Make Wear – fabrica de articole vestimentare, care s-a numărat printre atracțiile ediției din 2019 de la München. Anul acesta la Madrid, conceptul Print Make Wear se va afla în strânsă legătură cu zona destinată articolelor sportive, Sportswear Pro, acolo unde 20 de expozanți de marcă – printre care și Mimaki, Kornit, Drytac, Antalis, Roland și Berger Textiles – vor colabora pentru a produce live vestimentație sportivă. Printre numeroasele soluții în materie de textile, FESPA va face loc și noilor echipamentelor lansate de HP (hala 5, standul C10) – HP STITCH S1000 de 3,2 m și HP STITCH S500 de 162 cm, care răspund cererii pentru produse imprimate prin tehnica sublimării, atât pe hârtie cât și pe materiale textile. Polyprint SA (hala 3, standul C40) va prezenta o nouă imprimată direct-to-garment, TexJet® shortee2, în timp ce Premier Digital Textiles (hala 3, standul A121) va expune noi tipuri de țesături din bumbac organic, poliester reciclat și materiale eco. Berger Textile (hala 7, standul B30) va arăta publicului o nouă gamă de produse textile sustenabile, realizate în Germania.

În materie de tipar digital, Mutoh (hala 7, standul B95) îi va inspira pe vizitatori cu aplicațiile multiple pe care le pot realiza echipamentul XpertJet 1641SR și noul XpertJet 1682SR de 162 cm, cu alimentare în rolă, opțiune dual ink, inclusiv un nou set de cerneluri în 7 culori. Mutoh va prezenta și cea de a doua generație de echipamente direct-to-print: XpertJet 461UF și XpertJet 661UF. HP (hala 5, standul C10) va expune noul echipament pentru substraturi rigide, HP Latex R Printer Series Edition 2020, dar și imprimantele HP Latex 1500, HP Latex 570 și HP DesignJet Z9 dual roll PostScript® de 112 cm, cu trimmer vertical. Canon (hala 7, standul A60) va aduce soluții end-to-end care vor include și seriile Arizona flatbed și Colorado roll-to-roll, precum și soluția software Xpert care simplifică și automatizează lucrările complexe. Agfa (hala 5, standul D10) pe de altă parte, îi va invita pe vizitatori să vadă live cum funcționează premiatul Jeti Tauro H3300 LED, cu mărimi de până la 3,3 m și viteză de 453 m²/h. Nici Epson (hala 3, standul B20) nu se va lăsa mai prejos aducând soluții pentru aplicațiile de semnalistică, sublimare și imprimare digitală pe materiale textile.

Tiparul serigrafic se va remarca la FESPA și datorită materialelor pentru imprimare prin transfer marca SEF (hala 3, standul A35). Cei interesați de echipamente digitale hibride sunt așteptați în hala 1, standul B40, pentru a vedea soluția oferită de Digital Screen Printing Technologies. Printre expozanții care își vor prezenta inovațiile în materie de producție a cernelurilor se vor număra și Zhuhai Print-Rite New Materials Corporation Limited (hala 3, standul A40), cu o nouă cerneală pentru sublimare, dar și DAF KİMYA İÇ VE DIŞ TİC. A.Ş. (hala 1, standul A12) cu o întreagă gamă de cerneluri hibride pe bază de apă. Sun Chemical (hala 7, standul D10) va prezenta portofoliul său de cerneluri pentru print wide-format, textile, sublimare și tipar industrial. FESPA va include și soluții de management al culorii și fluxului de lucru. Printre cei mai importanți expozanți pot fi amintiți Esko Graphics (hala 7, standul A10) cu software-ul ArtiosCAD Preflight. Tehnologia RIP de ultimă generație va fi prezentată de CADlink Technology Corporation (hala 3, standul B31), împreună cu noul Digital Factory RIP Software.

În afară de standurile celor peste 500 de expozanți, organizatorii FESPA au pregătit și zone destinate schimbului de informații precum Colour L*A*B*, Trend Theatre, Printeriors, Print Make Wear, FESPA Awards și FESPA World Wrap Masters.

„Expozanții ne cunoșteau planurile pentru 2020 încă de acum doi ani, iar feedback-ul comunității de print cu privire la data și locația din Madrid a fost unul extrem de pozitiv. În timpul evenimentului din München am fost asaltați de cereri pentru spațiu expozițional în Madrid și s-a ajuns până în punctul în care am închis evenimentul din 2019 cu un plan clar al expozanților care vor participa la FESPA 2020. Am primit angajamente ferme de la companii precum Epson, M&R, Agfa, EFI, Avery Dennison și Durst pentru FESPA Madrid”, a declarat Neil Felton, CEO, FESPA.

„Din 2017, târgul FESPA Global Print Expo este organizat anual și depunem toate eforturile pentru a nu ne suprapune cu alte evenimente din sectoarele pe care le reprezentăm. În 2020 am programat FESPA între 6 și 8 octombrie, iar evenimentul va avea loc în Spania, facilitând accesibilitatea vizitatorilor din sudul Europei. Pentru vizitatori, FESPA reprezintă evenimentul cheie în materie de imprimare de specialitate, fie că este vorba despre printul de mare format, serigrafie, tipar digital, semnalistică, decorațiuni interioare, print pe materiale textile sau colantare auto. În ultimii ani, FESPA s-a extins devenind un târg cu adevărat internațional. La FESPA Global Print Expo din 2018, de exemplu, am fost vizitați de participanți dintr-un număr record de 142 de țări, consolidându-ne poziția de expoziție globală. Nu doar vizitatorii călătoresc de departe pentru expozițiile noastre, ci și expozanții noștri călătoresc venind din întreaga lume pentru a expune la eveniment. Prin participarea la FESPA, vizitatorii au acces direct la producătorii principali și nu doar la distribuitorii unora dintre marile branduri.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Facebook
Telegram
Skype
WhatsApp
Email
Vizualizari:

Companii promovate in apropiere

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Inchide

Ne pasă de sănătatea și de afacerile tale!

Afaceri Poligrafice sprijină mediul business în această perioadă și luptă împotriva răspândirii virusului. Vezi Măsuri!

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ARTICOL
Search in pages
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide