Orice entitate care vrea să-mi restricționeze accesul pe baza informațiilor de vaccinare nu primește bani de la mine

Primăria Moscovei a renunțat prin decret pe data de 19 iulie 2021 la măsura obligativității prezentării codului QR ce dovedește vaccinarea anti-Covid la intrarea în orice local din capitala Rusiei. Schimbarea venea la numai trei săptămâni de la instituirea controversatei măsuri de către primarul Moscovei, Sergei Sobyanin – prin aceasta li se cerea atât localnicilor cât și turiștilor să prezinte fie dovada vaccinării, fie dovada recuperării post-Covid sau un test PCR negativ. Localurile care își desfășurau activitatea în aer liber nu erau afectate de măsură, ci cluburile, barurile, discotecile, cluburile de karaoke, restaurantele și cafenelele.

Impunerea dovezii de vaccinare de către autorități a fost întâmpinată cu rezistență atât de proprietarii localurilor cât și de clienți – în timp ce proprietarii au sfidat în mod public restricțiile, asumându-și amenzile pentru această atitudine, multe persoane, în special străini, au raportat că nu au putut obține codul QR, în ciuda faptului că s-au vaccinat sau că s-au recuperat în urma infectării cu virusul. O bună parte a cetățenilor Moscovei a încetat să mai frecventeze magazinele și localurile care necesitau un certificat de vaccinare, iar vaccinații s-au solidarizat cu cei nevaccinați. Drept urmare, în magazinele unde certificatul de vaccinare era obligatoriu, vânzările au ajuns la zero sau au scăzut dramatic.

Moscoviții au evitat inclusiv frizeriile care au acceptat măsura prin care se dorea creșterea numărului de vaccinați în capitală, și-au lăsat părul să crească, au evitat barurile și restaurantele, sălile de cinema, hotelurile și orice altă activitate sau locație care necesita dovada vaccinării. Proprietarii afacerilor afectate au observat micșorarea îngrijorătoare a numărului clienților și au început să asalteze cu telefoanele biroul primarului Sobyanin pentru a se opune măsurii obligativității certificatelor de vaccinare. Marina Zemskova, reprezentanta unei asociații regionale de hoteluri și restaurante din Rusia, a declarat că certificatul de vaccinare s-a dovedit mai rău pentru afaceri decât un blocaj complet. În cazul unei carantinări totale companiile s-ar fi putut aștepta cel puțin la o formă de sprijin din partea guvernului. Lilit Ambartsumyan, în vârstă de 31 de ani, este directorul general al restaurantului și barului Shu-Shu din Moscova, care i-a primit în acea perioadă pe toți clienții, indiferent de statutul lor. „Cerințele guvernului sunt un nonsens total și nu vom face discriminare între clienții vaccinați și cei nevaccinați”, a declarat Ambartsumya pentru Moscow Times. Shu-Shu a primit prima amendă după ce oficiali în haine civile au vizitat localul atunci când au văzut o postare pe Instagram care anunța că restaurantul ar încălca regulile. Amenzile începeau de la 100 000 de ruble (1 400 de dolari).

Atât de furioși au fost oamenii de afaceri moscoviți încât primarul a anunțat la doar trei săptămâni de la instituirea măsurii că pașaportul/certificatul de vaccinare nu mai era obligatoriu, inventând scuza scăderii bruște a numărului de infectări. Cetățenii din Moscova au decis că intimitatea lor medicală și dreptul de a călători sunt mai importante decât ceea ce le spun autoritățile. A fost un caz masiv de neascultare civilă – iar cetățenii nici măcar nu au fost nevoiți să iasă în stradă sau să protesteze violent. Tot ce au făcut a fost să spună: „Orice entitate care vrea să-mi restricționeze accesul pe baza informațiilor de vaccinare nu primește bani de la mine”.

Puteți citi și alte articole similare intrând prin meniu pe butonul Articole și selectând categoria Articole Diverse.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide