Vaccinarea obligatorie este primul pas spre controlul dictatorial al populației

Potrivit unui editorial publicat de către economistul și scriitorul Jeffrey Barrett în publicația American Thinker, scopul combaterii pandemiei este înrobirea populației, nemaiavând nicio legătură cu sănătatea publică. Sistemul social promovat de decenii nu mai este sustenabil, iar păturile conducătoare occidentale vor implementarea unei metode de dominare și control al populației pentru a declanșa renunțarea la liberalism și orientarea către dictatură.

Cea mai remarcabilă informație aflată până în prezent despre vaccinurile anti-Covid-19 este aceea că ele nu îi împiedică pe cei vaccinați să se infecteze sau să transmită mai departe virusul. În timp ce agenția guvernamentală americană CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor) recunoaște acest lucru, întregi alte sectoare guvernamentale americane ignoră complet această informație. Spre exemplu, Administrația pentru Siguranță Ocupațională și Sănătate (OSHA) a ordonat doar angajaților nevaccinați să se supună testărilor Covid săptămânale, deși departamentele guvernamentale știu că și persoanele vaccinate pot transmite virusul în aceeași măsură. Această decizie a fost însă suspendată de către o instanță judecătorească. Îndemnul către vaccinare avea ca justificare morală protejarea celorlalți, în ciuda faptului că cei care ezită să se vaccineze sunt îngrijorați de rata tot mai mare a deceselor și efectelor adverse provocate de vaccinuri. Deși acum oamenii știu că vaccinul nici nu reduce simptomele și nici nu oprește contractarea virusului, guvernul american ignoră adevărul și impune în continuare restricții celor care vor să evite riscurile efectelor adverse provocate de vaccin.

Devine tot mai evident motivul pentru care administrația Biden refuză argumentele științifice – obligativitatea irațională și cel mai probabil neconstituțională a vaccinării merge dincolo de sănătatea publică având mize în instituționalizarea unui program universal de identificare digitală cunoscut de către guverne sub numele de „pașaport de vaccinare”. De ce este necesară aplicarea unei identități digitale asupra oricărui cetățean, indiferent de vârstă? Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să analizăm evoluția atitudinii claselor politice occidentale. Politicienii occidentali par a-și fi pierdut încrederea în liberalismul clasic bazat pe principiul libertății individuale a omului, cel dezvoltat în plan ideatic de gânditori precum Kant, Voltaire, Locke, Mill și Spencer. Republica Constituțională Americană este cea mai limpede expresie a liberalismului clasic, cel care a oferit omului de rând protecție împotriva posibilelor abuzuri de putere care ar putea veni din partea celor aflați la conducere. Această teorie politică a stat la baza fixării drepturilor indivizilor, separării puterilor în stat, domniei legii, dreptului la viață privată și la proprietate, alegerilor libere etc. În ciuda tuturor diferențelor, politicienii occidentali se puneau totuși de acord în privința necesității de a-i proteja pe indivizi de abuzurile de putere din partea celor care ar putea folosi instrumente de coerciție asupra societății, așa cum este cazul poliției sau al armatei. Se pare că acest lucru nu mai este valabil în prezent.

Elitele occidentale în materie de politică, presă și economie se întâlnesc regulat în cadrul unor evenimente sau așa-zise „școli de formare” organizate de Forumul Economic Mondial (FEM) pentru a discuta instaurarea unei societăți cu totul diferite, una unde oamenii nu mai au dreptul la proprietate personală, nu mai au viață privată, o societate în care depind de guverne pentru bunuri, servicii, locuințe și călătorii. Potrivit economistului Jeffrey Barrett, este vorba despre un „iliberalism” formulat în termeni cvasi-utopici, anunțând o societate „durabilă, incluzivă și echitabilă”, asemănătoare celei anunțate de scrierile marxiste. Păturile conducătoare doresc renunțarea la idealurile tradiționale bazate pe libertatea individuală întrucât consideră că acestea nu mai funcționează după cel de-al Doilea Război Mondial. Deși pe atunci păturile conducătoare occidentale erau încă atașate de libertățile civile, nu același lucru era valabil în privința libertății economice și guvernului constrâns. Apoi, clasele politice s-au străduit să își păstreze puterea promițând alegătorilor bogăție și siguranță economică și socială la un nivel care nu mai fusese cunoscut până atunci. Aceste promisiuni extrem de generoase erau o formă de neo-keynesism – economistul John Maynard Keynes nu credea în capacitatea piețelor de a se corecta în cadrul ciclurilor economice recurente, așa că a prevăzut că guvernele se vor îndatora pentru a „stimula” economiile stagnante din perioadele de recesiune, restituind apoi datoriile în perioadele de explozie economică, cu ajutorul excedentelor bugetare ulterioare, datorate responsabililor economici proactivi.

Conducătorii politici au uitat tot mai des partea referitoare la restituirea datoriilor, mărind de-a lungul deceniilor datoria publică până la nivelurile uriașe de astăzi. Potrivit scriitorului american, „băncile centrale occidentale au suprimat de asemenea ratele dobânzilor, incitând astfel companiile private și consumatorii să acumuleze o datorie privată fără precedent asupra datoriei publice; astăzi, piețele de obligațiuni europene și japoneze se află într-o situație atât de gravă încât doar băncile lor centrale pot lua asupra lor datoria publică”. Guvernele nu mai pot plăti pentru toate promisiunile făcute alegătorilor cu privire la pensii, îngrijiri medicale și alte facilități gratuite. Potrivit unor estimări, guvernul american are o diferență de 200 de trilioane de dolari între veniturile viitoare preconizate și beneficiile viitoare promise. Drept urmare, păturile conducătoare occidentale își doresc renunțarea la libertățile occidentale tradiționale pentru ca drepturi precum libertatea de exprimare, libertatea de întrunire, libertatea de a manifesta, tribunalele și alegerile să nu poată fi folosite ca arme împotriva puterii politice. Barrett susține: „Evident, sistemele nu vor renunța la bogățiile lor, la statutul lor și la puterea lor și trebuie deci să găsească un mijloc de a lipsi masele de aceste libertăți periculoase, de a exercita mai multă autoritate asupra lor și de a-i transforma pe cetățenii liberi în iobagi”.

În ceea ce privește metodele prin care va fi instaurată dictatura, scriitorul menționează că totul pornește de la Vaccinarea Obligatorie, programele de vaccinare obligatorii fiind de fapt programe de control al populației. Promovarea agresivă a vaccinării înseamnă promovarea agresivă a pașapoartelor de vaccinare – acestea sunt prima etapă în crearea unor identități digitale pe o platformă software unde va exista fiecare informație personală despre indivizi, deoarece controlul informațiilor înseamnă controlul indivizilor. Acest model a fost testat deja, este vorba despre sistemul de credit social din China, unde există o combinație între identitatea digitală națională și tehnologia avansată de supraveghere, totul gestionat cu ajutorul inteligenței artificiale. Cum funcționează? Fiecare cetățean chinez are atribuit un număr digital pe baza căruia i se pot supraveghea atât dosarele de angajare, medicale, judiciare sau școlare, cât și activitatea de navigare online, opiniile politice exprimate sau locurile unde se deplasează. La orice traversare a străzii, cetățenii pot fi detectați prin milioanele de camere de supraveghere instalate în orașele din China, pentru ca apoi să fie identificați prin programele de recunoaștere facială. Toate informațiile despre individ sunt procesate rezultând o „notă de credit social”, folosită pentru a distribui recompense sau sancțiuni. Notele mici pot aduce chiar și refuzarea accesului în trenuri sau avioane, notele foarte mici pot nega cetățeanului șansa de a avea un loc de muncă bun, o locuință adecvată, acces la un credit sau chiar accesul la un website de întâlniri.

Acest software de control prin stimulare și descurajare este posibil grație tehnologiei digitale moderne și oferă un grad de control social fără precedent. Păturile conducătoare știu că promisiunile lor referitoare la numeroasele avantaje guvernamentale nu sunt fezabile și nu reprezintă o modalitate de a rămâne permanent la putere, drept urmare caută alte metode prin care să domine masele. Software-ul pașaportului de vaccinare va fi conceput pentru a include toate informațiile relevante despre fiecare cetățean. Potrivit virusologului chinez Li-Meng Yan, politicienii vor avea astfel instrumentul vital necesar implementării unui sistem social asemănător celui chinez. Nimeni nu trebuie să fie exceptat de la acest sistem, de aceea se insistă chiar și pentru vaccinarea celor 146 de milioane de americani estimați a fi imunizați natural. Nici copiii nu trebuie uitați, deși au un risc de 6 ori mai mare de a dezvolta probleme cardiace în urma vaccinării. În timp ce politicile de vaccinare pot părea fără sens din punct de vedere medical, ele capătă un perfect sens politic imediat ce înțelegem criza economică prin care vor trece în curând păturile occidentale conducătoare.

O perspectivă prea puțin luată în seamă până acum este instaurarea controlului asupra conturilor bancare ale cetățenilor. Băncile centrale din întreaga lume își implementează propriile monede digitale (CBDC – Central Bank Digital Currency), iar influența lor se va vedea în următorii 3-4 ani. Ba mai mult, China a anunțat că va avea un Yuan electronic pregătit pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing. SUA poate folosi dolarul electronic prin băncile existente, deși anumite voci – printre care și Saule Omarova, nominalizata președintelui Biden pentru postul de Controlor al Monedei – preconizează desființarea tuturor conturilor bancare private și găzduirea/gestionarea acestora de către Federal Reserve. Astfel vor fi eliminate monedele de hârtie anonime și criptomonedele care protejează viața privată – acest lucru s-a petrecut deja în China. Guvernele vor fi astfel capabile să supravegheze orice tranzacție a fiecărui titular de cont bancar. Scopul final este acela de a utiliza CDBC-urile ca mijloc de recompensă și sancțiune pe baza unor reguli definite de persoanele aflate la putere. Moneda va putea fi programată pentru a-i obliga pe cetățeni să cumpere anumite produse – precum carnea artificială cu scopul reducerii încălzirii globale – sau pentru a interzice finanțarea site-urilor de presă alternativă, folosite pentru contestarea discursului public, aprobat de guvern.

Planul Forumului Economic Mondial este înlocuirea majorității angajaților cu roboți dirijați prin software, astfel că va fi necesară crearea de programe de subzistență de tipul Venitului Universal de Bază destinate șomerilor și celor cu slujbe plătite prost. Potrivit lui Jeffrey Barrett „acești cetățeni marginalizați vor fi ușor de terorizat cu perspectiva de a li se diminua Venitul Universal de Bază, chiar și pentru gesturi nevinovate, cum ar fi că au contribuit cu 5 dolari pentru finanțarea unui grup care critică guvernul”. Se dorește deci controlul total, iar ajustările CBDC vor funcționa ca niște amenzi automate și pre-programate pentru comportamente interzise. Faptul că vaccinurile s-au dovedit a fi dezastruoase lipsește păturile conducătoare de principalul argument pentru vaccinarea obligatorie. Deși este posibil ca vaccinurile să ofere eliminarea temporară a simptomelor virusului, nu împiedică îmbolnăvirea vaccinaților sau transmiterea bolii, drept urmare dispare imperativul moral de a-i proteja pe ceilalți prin vaccinare. Robert Malone – o figură cheie în crearea vaccinurilor ARN-mesager – susține, din contră, că este posibil ca cei vaccinați să fie „super-răspânditori” ai virusului Covid-19 deoarece dacă se îmbolnăvesc și nu au simptome, ei vor merge în comunități și îl vor răspândi fără să știe.

Jeffrey Barrett susține că datorită eșecului vaccinurilor, cei care se opun vaccinării obligatorii se află acum într-o poziție de superioritate morală. Neinstaurarea vaccinării obligatorii înseamnă că păturile conducătoare nu își vor atinge obiectivul identității digitale universale și deci nu vor putea instaura sistemul totalitar dorit. Economistul american concluzionează: „Pentru cei care iubesc cu adevărat valoarea libertății și ideea drepturilor individuale ale omului, pe care cei bogați și cei puternici sunt obligați să le respecte, bătălia împotriva vaccinării obligatorii și a pașapoartelor de vaccinare este trecătoarea strategică de la Termopile, unde nu au de ales decât să reziste cu fermitate și să-i oprească pe agresori. Altminteri, cei care astăzi iubesc libertatea vor trebui să accepte că nepoții lor vor fi obligați să se confrunte cu versiunea digitală a aceleiași cereri care se auzea în mod frecvent în Germania anilor 1930: «Documentele la control!»”.

Mai multe detalii pe această temă sunt disponibile AICI

Puteți citi și alte articole similare intrând prin meniu pe butonul Articole și selectând categoria Articole Diverse

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide