Xeikon a mizat pe tehnologia hibridă la Labelexpo Americas 2022

Xeikon, divizie a Flint Group și unul dintre cei mai importanți producători de tehnologie digitală pentru imprimare, a participat la Labelexpo Americas 2022 (13-15 septembrie, Chicago, SUA) unde și-a prezentat noile produse, aplicații și tehnologii la standul numărul 5703 din hala F.

În cadrul unei conferințe de presă care a precedat Labelexpo Americas 2022, Benoit Chatelard – președinte și CEO al Flint Group Digital/Xeikon – a prezentat pe scurt statutul curent al companiei și viziunea sa despre viitorul acesteia. Potrivit reprezentatului Flint Group, investițiile din industria artelor grafice și din industria de labeling s-au menținut la același nivel din 2021. Activitatea Xeikon se adresează în proporție de 60% industriei producătoare de etichete și în proporție de 40% industriei artelor grafice. În industria artelor grafice tehnologia cu toner uscat SIRIUS a fost foarte bine primită, ceea ce s-a tradus prin stabilizarea acestui sector pentru Xeikon. În ceea ce privește industria de labeling, președintele Xeikon a precizat că în 2022 au fost imprimate mai puține etichete decât în 2021, astfel că atât Xeikon cât și clienții săi au simțit impactul lipsei de hârtie, însă producția a fost în majoritatea cazurilor doar amânată, ceea ce înseamnă că industria va recupera. Totodată, Chatelard a menționat că în 2022 marii convertori au imprimat mai mult decât era preconizat folosind tehnologie flexo convențională deoarece aveau la dispoziție volume mari de hârtie standard. Însă acest lucru se schimbă. Din perspectiva Xeikon luna august a fost una foarte bună – președintele companiei a precizat: „Nu am un glob de cristal, dar atunci când discut cu echipa mea am impresia că lucrurile reintră în normalitate”. Benoit Chatelard a făcut și un apel la sustenabilitate: „Pentru noi sustenabilitatea este o valoare de bază. În Belgia producem atât tehnologia cât și tonerul cu energie 100% verde, iar oferta noastră este unică. Avem cea mai sustenabilă tehnologie, cea cu toner uscat – singura tehnologie potrivită pentru contactul direct cu alimentele, complet deinkable și 100% reciclabilă”.

Filip Weymans – vicepreședinte al departamentului Global Marketing din cadrul Xeikon – a precizat la rândul său că în cadrul Labelexpo Americas, Xeikon pune accentul pe soluțiile hibride ale companiei – precum imprimanta UV inkjet PX3300 Hybrid (prezentată în linie cu echipamentul de finisare LCU 33) – care oferă integrarea tehnologiilor convenționale de imprimare cu cele digitale. În timp ce numeroase afaceri au realizat deja tranziția către digital, există încă mult potențial în rândul convertorilor care au producție în tiraje mari – soluțiile hibride reușesc aici să eficientizeze și să simplifice un proces în doi pași (printare și convertire). Un alt exemplu în această direcție se referă la industria produselor de îngrijire, cosmetice și băuturi alcoolice, acolo unde există anumite elemente de brand care se repetă – acestea pot fi imprimate prin tehnologie convențională, iar elementele variabile prin tehnologie digitală. Acestea sunt aplicații care în prezent nu migrează către digital din cauza costurilor și a ineficienței – tehnologiile de imprimare hibride sunt o soluție în aceste cazuri. În plus, Xeikon nu se concentrează doar pe integrarea tehnologiei convenționale în soluțiile digitale, ci și pe obținerea unui flux de lucru unitar care poate fi personalizat în funcție de cerințele și nevoile fiecărei afaceri.

Xeikon a prezentat în cadrul expoziției și gama de echipamente de imprimare digitală cu toner uscat Xeikon Cheetah, un portofoliu care există pe piață de doi ani – de la începutul perioadei pandemice – și care include 4 echipamente de capacități diferite. În cadrul Labelexpo, Xeikon a demonstrat pentru prima dată la o expoziție fizică noile aplicații cu tonerul Gold & Silver (auriu și argintiu), care a fost lansat deja în Europa. Noul toner face posibilă imprimarea și înnobilarea etichetelor într-o singură trecere, spre deosebire de tehnologia convențională care are nevoie de două treceri, rezultatul acestui tip de metalizare fiind comparabil cu înnobilarea realizată prin imprimare flexografică. Vizitatorii Labelexpo din Chicago au avut ocazia de a primi mostre imprimate cu tehnologia TITON, lansată la începutul acestui an. Spre deosebire de tehnologia UV inkjet și în comparație cu tehnologia cu toner uscat și lichid, tehnologia cu toner TITON nu necesită primer, lăcuire sau laminare și este o soluție potrivită pentru aplicații de etichete alimentare pe hârtie fără proprietățile de barieră pentru cerneală/toner date de laminare. Astfel, etichetele dețin o rezistență chimică și mecanică superioară, fiind totodată o soluție inodoră, rezistentă la temperaturi înalte și permițând sigilarea termică.

Compania a prezentat și actualizări ale portofoliului de imprimante digitale UV inkjet Xeikon Panther, mai precis echipamentele PX3300 și PX2200, care vor permite furnizorilor să realizeze o gamă mai mare de aplicații la un nivel calitativ mai înalt. Tot la Labelexpo au fost lansate și noile cerneluri sustenabile PantherCure LED, care permit uscarea utilizând doar tehnologia LED, eliminându-se astfel lămpile UV cu vapori de mercur. În plus, noile cerneluri pot fi folosite pe o gamă mai largă de substraturi și permit obținerea unui gamut mai mare de culori, ceea ce oferă un plus de flexibilitate. Dat fiind că tehnologia LED poate fi pusă în funcțiune imediat, fără să necesite timp de pornire sau de răcire, aceasta sporește eficiența generală a echipamentului de imprimare. Totodată, tehnologia LED ajută la reducerea consumului de energie, iar noile cerneluri reduc în medie consumul cu peste 30%. Xeikon a profitat de prezența în cadrul expoziției pentru a prezenta și serviciile oferite clienților săi, printre care amintim „aXelerate” (training, instalare, consultanță) și programul „Do More with Less” pentru îmbunătățirea eficienței de producție și pentru a-i ajuta pe clienți să facă față mai bine creșterii costurilor la energia electrică și penuriei de materiale. Xeikon a participat în cadrul Labelexpo Americas 2022 și la „Digital Embellishment Trail”, o zonă dedicată demonstrațiilor live a tehnicilor de înnobilare. În plus, Dustin Steerman – consultant și specialist pe probleme de packaging – a oferit clienților Xeikon prezenți la stand informații cu privire la transformarea digitală a industriei de packaging.

În cadrul Labelexpo Americas 2022, Xeikon a anunțat evenimentul fizic „Xeikon Café Graphic Arts Edition 2022”, dedicat sectorului de arte grafice și organizat în zilele de 5-6 octombrie 2022 la sediul general al Xeikon din Belgia. Pentru promovarea acestui eveniment – care va include demonstrații live, conferințe și prezentarea de noi aplicații de imprimare – compania și-a creat propria revistă – „The Xeikon Gazette” – distribuită gratuit, la cerere.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide