Xeikon a promovat beneficiile tehnologiei cu toner uscat la Hunkeler Innovationdays 2019

Xeikon este una dintre companiile de top din domeniul tehnologiei de imprimare digitală. Compania proiectează, dezvoltă și furnizează echipamente digitale color pentru imprimarea de etichete, ambalaje, tipizate, precum și printuri comerciale. Aceste mașini utilizează tehnologia cu toner uscat, propriile programe software pentru fluxul de lucru și tonere specifice pentru fiecare aplicație. Compania produce, de asemenea, echipamente computer-to-plate (CTP) pentru sectorul de tipar comercial. Toate soluțiile sunt concepute luându-se în considerare aspecte precum profitabilitatea, calitatea, flexibilitatea și sustenabilitatea. Xeikon - care a devenit în 2015 filială a Flint Group - a participat la Hunkeler Innovationdays 2019, unde a promovat beneficiile tehnologiei cu toner uscat

Trecerea de la tiparul offset la cel digital are loc într-un ritm accelerat. Analiștii din industrie estimează că tiparul digital va reprezenta aproximativ 3,4% din volumul de imprimare până în 2020, ceea ce indică un potențial de creștere considerabil. Offsetul și digitalul nu se exclud reciproc, fiecare având propriile avantaje. Digitalul face posibilă personalizarea printurilor, fiind ideal pentru tirajele mici și medii și nu în ultimul rând, acesta poate satisface cele mai înalte standarde de calitate.

Creșterea volumului de imprimare digitală, timpii de configurare mai scurți și complexitatea tot mai mare a lucrărilor plasează cerințe enorme asupra sistemelor de tipar în ceea ce privește puterea de procesare și productivitatea. Însă viteza și productivitatea nu trebuie să diminueze calitatea produsului final. În timp ce tehnologia inkjet de mare viteză câștigă teren, tehnologia digitală bazată pe toner de la Xeikon va juca întotdeauna un rol important, datorită faptului că îmbină calitatea cu flexibilitatea și productivitatea. Atunci când vine vorba despre satisfacerea cerințelor pe care le au clienții furnizorilor de servicii de imprimare din segmentul printului comercial și al tipizatelor, tiparul digital oferă doar beneficii. Și Xeikon furnizează exact ceea ce piața își dorește.

Danny Mertens, Corporate Communications Manager
Danny Mertens, Corporate Communications Manager

„În orice segment de aplicații unde calitatea constantă a printurilor este obligatorie, există o cerere ridicată pentru platforme care să fie foarte productive și să prelucreze substraturi de toate tipurile. Aici intervine tehnologia Xeikon cu toner uscat”, a declarat Danny Mertens, Corporate Communications Manager, în cadrul unui interviu pentru Afaceri Poligrafice.

Echipamentul Xeikon CX500 ajută furnizorii de servicii de imprimare să țină pasul cu principalele tendințe din industria tipografică. Coperțile de cărți imprimate la calitate offset sunt doar un exemplu de aplicație pe care CX500 o poate realiza. A fost lansat în 2017 și are la bază o tehnologie cu toner uscat de generație nouă, având capacitatea de a prelucra role de hârtie cu lățimea de 520 mm la o viteză de 30 m/min și rezoluție maximă, cu 5 grupuri de culoare. Xeikon CX500 oferă un raport calitate-productivitate imbatabil, fiind prevăzut cu tehnologia Xeikon Cheetah care a fost proiectată special pentru a face față vitezelor mai mari de producție și pentru a asigura o calitate constantă a imprimării, la o rezoluție de 1200 dpi.

„Produsele noastre le permit utilizatorilor să configureze propria soluție inline de imprimare și finisare. Fiecare serie include un echipament digital color Xeikon, un program software dedicat, un utilaj prepress și unul postpress, precum și consumabile. Rezultatul este o productivitate maximă și un volum minim de deșeuri”, a adăugat Mertens.

Echipamentele Xeikon utilizează tonere uscate, special dezvoltate pentru a satisface nevoile exigente ale pieței în ceea ce privește calitatea imprimării, gama de culori, acuratețea și rezistența la lumină. Tonerele uscate sunt de asemenea ecologice. Spre deosebire de alte tehnologii digitale, cu tonerul uscat de la Xeikon se poate imprima pe majoritatea substraturilor convenționale fără a fi necesară pretratarea, obținându-se rezultate excelente chiar și pe materiale poroase și substraturi pentru aplicațiile de securitate. Astfel, echipamentele Xeikon pot manipula o gamă impresionantă de materiale cu greutăți cuprinse între 40 și 350 g/m².

„În conceperea și dezvoltarea gamei noastre de tonere alegem cu atenție ingredientele care oferă cele mai bune rezultate posibile, îndeplinind în același timp cele mai stricte cerințe în ceea ce privește reciclabilitatea, absența substanțelor nocive și siguranța oamenilor și a mediului. Mai mult decât atât, tonerele sunt în permanență îmbunătățite. Și deoarece aplicațiile au cerințe diferite, am dezvoltat tonere specifice fiecărei aplicații, care oferă o combinație unică de beneficii. De exemplu tonerul nostru QA-I, deși inițial dezvoltat pentru etichete și ambalaje, are proprietățile ideale pentru aplicațiile de decorare a pereților”, a continuat Mertens.

Tonerele uscate de la Xeikon nu conțin solvenți, deci nu produc emisii periculoase de compuși organici volatili și nici mirosuri. În plus față de cele patru culori standard, clienții pot alege dintr-o gamă variată de culori spot: roșu, verde, albastru, portocaliu, ExtraMagenta și SuperBlack. Folosind una dintre acestea ca pe o a cincea culoare, printerii vor putea să redea cu acuratețe o gamă extinsă de nuanțe și să creeze efecte speciale.

Toate echipamentele Xeikon imprimă la rezoluția de 1200 dpi, iar capetele de imprimare elimină picături de cerneală cu dimensiunea de 21 µm (micrometri). Deoarece ochiul uman nu percepe puncte mai mici de 30 µm, această rezoluție le permite printerilor să adauge marcaje invizibile cu ochiul liber, cum ar fi elementele de siguranță. De asemenea, permite imprimarea clară a detaliilor, codurilor de bare 2D sau a celor QR etc.

„Gama noastră de tonere include două produse potrivite pentru aplicațiile de securitate, respectiv tonerul transparent și cel alb. Tonerul nostru transparent permite adăugarea de texte sau simboluri care devin vizibile doar atunci când sunt expuse la o sursă UV. Tonerul alb poate fi la rândul său utilizat ca element de securitate, deoarece conține un pigment care devine fluorescent sub acțiunea luminii UV”, a încheiat Danny Mertens.

 

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide