Xeikon aduce un nou suflu tiparului de carte în tiraje mici

Tehnologia SIRIUS promovata recent de compania belgiana Xeikon pregateste terenul pentru producerea cartilor de lux de o calitate de exceptie si în formate adaptabile

Noul echipament de print SX30000 de la Xeikon cu tehnologie SIRIUS

În ultimele două decenii, tehnologia digitală a redefinit piața tipăririi cărților oferind soluții tehnologice pentru producţia rentabilă de volume de imprimare variabile în tiraje mici și medii. Odată cu lansarea de către Xeikon a tehnologiei pe bază de toner uscat SIRIUS în 2020, așa cum a fost implementată în echipamentele de print policrome, duplex, cu alimentare în rolă Xeikon SX30000 și SX20000, tipografiile din întreaga lume profită din plin de pe urma acestui segment în creștere, culegând multiplele beneficii ale acestei inovaţii revoluţionare în sectorul de imprimare de înaltă calitate.

Dimitri Van Gaever, Director al Segmentului de Piață pentru Arte Grafice, declară: „Imprimarea digitală a cărților este aplicația digitală care înregistrează cea mai rapidă creștere ca volum. În timp ce producția tradițională de carte se află sub presiune, tipografiile care au adoptat tehnologia digitală se află într-o poziție mult mai bună deoarece pot face faţă comenzilor mici și chiar extrem de mici de cărţi care pot fi tipărite la comandă, reducând astfel timpul procesului de producţie și eliminând costurile de depozitare. Performanţa companiei noastre odată cu lansarea tehnologiei SIRIUS constă în calitatea de excepție combinată cu flexibilitatea inegalabilă a substratului și a formatului, toate la un cost de imprimare scăzut.”

După o serie de instalări de succes, inclusiv la sediul companiei editoriale BookBaby din SUA, unde două echipamente de print Xeikon SX 30000 produc cărți cu volume de imprimare variabile, prima prezentare publică a tehnologiei SIRIUS va avea loc la Expoziţia Hunkeler Innovationdays din Elveția. Vizitatorii vor putea experimenta în direct Soluția Xeikon de Producție de Carte, urmărind  demonstraţii la faţa locului a trei aplicații de ultimă generație, printre care se numără o carte de călătorie pentru măsuţa de cafea, un ghid turistic color și o carte bogat ilustrată despre arhitectură. Echipamentul duplex cu alimentare în rolă Xeikon SX30000 cu o singură trecere va funcționa live, fiind integrată cu o soluție Hunkeler Gen8 din rolă în teanc, care produce fascicole care vor fi apoi legate pe o maşină de legat Muller Martini Vareo Pro offline prevăzută cu un dispozitiv de tăiere InfiniTrim. Atât pentru paginile din interiorul cărții, cât și pentru coperte, hârtia va fi furnizată de companiile de celuloză şi hârtie Sappi (Africa de Sud) și UPM Specialty Papers (Finlanda).

Fiind cel mai productiv din familia SIRIUS, vârful de gamă Xeikon SX30000 poate livra până la 2.545 de coli printate color format B2 pe oră (echivalent cu 404 pagini A4 pe minut) cu costuri de instalare mai mici decât tehnologiile convenționale. Lucrând pe cea mai largă gamă de substraturi din această categorie, modelul imprimă pe hârtie necretată, pe hârtie de mătase cretată, lucioasă sau mată pentru imprimare digitală, precum și pe hârtie offset standard de până la 350 g/m² și excelează nu doar în tipărirea cărților (inclusiv coperte, supracoperte și albume foto aplatizate), ci și în printarea pliantelor promoţionale expediate prin poștă sau plasate la punctele de vânzare, documente securizate, precum și printuri comerciale generale. Pe lângă capacitatea de a imprima pe suprafeţe foarte mari în sistem duplex la o rezoluție de 1200 dpi, sustenabilitatea procesului este la rândul său inegalabilă. Tonerul uscat este produs într-o staţie alimentată 100% cu energie regenerabilă, nu sunt emişi compuşi organici volatili, consumul de energie este scăzut, iar produsul imprimat poate fi  complet curăţat de cerneală în fluxurile de recuperare şi reciclare a deșeurilor deja existente.

Totodată, vizitatorii standului Xeikon vor putea afla informaţii despre echipamentul de print Xeikon SX20000 cu alimentare în rolă, o opțiune rentabilă pentru implementarea tehnologiei SIRIUS în producția din sectorul artelor grafice; pe lângă faptul că aceştia pot discuta în persoană cu experții, un ecran tactil mare le va oferi acces direct la Showroom-ul virtual al companiei Xeikon de la Expoziţia de Printing Online. Printre aplicațiile expuse se numără informaţii publicitare, puncte de vânzare, printuri de specialitate, precum și decorațiuni interioare.

Van Gaever conchide: „Xeikon și-a dovedit dedicarea pentru dezvoltarea soluțiilor de top care să genereze mai multă valoare în tipărirea cărților, în special în segmentul de lux de înaltă valoare de pe piața de volume cu imprimare variabile, aflată în plină expansiune. Cu imprimarea digitală ultramodernă SIRIUS, le oferim clienților noștri posibilitatea de a livra produse de o calitate superioară care să corespundă fără compromisuri tehnologiei offset la un cost total de exploatare foarte competitiv; o propunere de valoare care a fost deja validată în domeniu.”

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide