Xeikon lansează două noi imprimante UV pentru etichete din seria Panther 2.0

Xeikon – divizie a Flint Group și unul dintre cei mai importanți producători de tehnologie digitală pentru imprimare – a lansat la sfârșitul lunii octombrie 2021 două noi imprimante digitale pentru producția de etichete, care fac parte din seria inkjet UV Panther 2.0: Xeikon PX3300 și Xeikon PX2200. Noile echipamente vor înlocui actualele modele Xeikon PX3000 și Xeikon PX2000.

Noua serie Panther 2.0 oferă producătorilor de etichete posibilitatea de a-și extinde portofoliul de aplicații și capacitatea de a imprima pe o gamă mai variată de substraturi. Ambele imprimante pot fi configurate cu o a cincea stație de culoare pentru cerneală albă și pot printa atât pe substraturi transparente cât și autoadezive, inclusiv pe hârtie cretată, vinil, PP, PE, PET și hârtie metalizată. Xeikon PX2200 și PX3300 imprimă cu seria de cerneluri UV PantherCure dedicate – acestea răspund cerințelor privind durabilitatea chiar și în aplicații premium cu efecte lucioase, asigurând o rezistență ridicată la zgârieturi pe termen lung în aplicații variate precum: etichete pentru produse industriale, chimice și de uz casnic, etichete premium pentru industriile producătoare de bere, băuturi spirtoase, băuturi răcoritoare și produse medicale și de înfrumusețare. Soluția software Xeikon X-800 digital front end (DFE), care oferă conectivitate în cloud, asigură în plus atât accesul la datele echipamentului cât și la datele privind joburile (consumul de cerneală, timpul necesar imprimării etc). X-800 permite și imprimarea haptică – noua serie Panther poate printa etichete înnobilate cu efecte tactile folosind cerneală albă, destinate produselor de lux. Soluția software face posibilă și imprimarea cu date variabile prin noua opțiune Xeikon Vari-One.

După lansarea noilor Xeikon PX3300 și Xeikon PX2200, seria Panther 2.0 include în prezent 7 imprimante UV inkjet, printre care și Xeikon PX30000, care poate printa cu 6 (CMYKOV) sau 8 (CMYKOV+WW) culori. Xeikon PX2200 acceptă substraturi cu lățimi de până la 220 mm, în timp ce Xeikon PX3300 este compatibilă cu materiale de până la 330 mm lățime – ambele echipamente fiind disponibile în configurații cu 4 sau 5 stații de imprimare, atingând viteze maxime de 50 m/minut. Cu un nivel ridicat de performanță și un consum redus de energie, seria Xeikon Panther este acum prevăzută cu o interfață HMI de ultimă generație care îi ajută pe operatori să monitorizeze fluxul de lucru pentru a maximiza productivitatea prin evitarea timpilor morți și a blocajelor, dar și pentru a modifica setările din mers, menținând în același timp controlul deplin asupra culorilor. Seria Xeikon Panther le oferă printerilor de etichete un control complet asupra calității de imprimare, în timp ce imprimantele „comunică” și cu alte echipamente, precum unitățile de finisare și înnobilare.

Potrivit producătorului, Xeikon PX3300 și Xeikon PX2200 au fost dezvoltate pentru a răspunde oricărei solicitări din partea producătorilor de etichete, inclusiv pentru înlocuirea imprimantelor flexo mai vechi și pentru creșterea competitivității din punct de vedere al costurilor pe sectorul imprimării de etichete în tiraje medii și mari.

Xeikon PX3300 și Xeikon PX2200 sunt disponibile comercial în Europa și America de Nord.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide