Hârtia imprimată cu bacterii care produc energie

Cercetătorii de la Imperial College London au printat în premieră o serie de circuite din carbon și cianobacterii pe un suport din hârtie, pe care ulterior l-au utilizat ca tapet. Acesta poate acționa atât ca baterie cât și ca panou solar, o secțiune mică fiind suficientă pentru a alimenta un bec LED. 

Tapetul a fost imprimat utilizându-se un echipament cu jet de cerneală de ultimă generație. Mai întâi au fost printate pe hârtie nanotuburile din carbon, peste care a fost aplicată o cerneală ce conține cianobacterii vii. Acestea realizează procesul de fotosinteză, ceea ce permite tapetului să producă energie electrică. 

Acest tapet imprimat cu cianobacterii reprezintă un progres în domeniul energiei regenerabile obținute din așa-numitele celule microbiene bio-fotovoltaice. Deși este nevoie de foarte mult timp pentru ca tapetul să poată produce suficientă energie, cercetătorii englezi sunt de părere că prin folosirea acestor organisme care au capacitatea de a converti lumina în energie, invenția și-ar putea găsi aplicabilitatea în diverse domenii, de la producția senzorilor medicali până la fabricarea unor surse de alimentare biodegradabile și de unică folosință. 

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide