Xeikon prezintă TITON – revoluționara tehnologie de imprimare cu toner uscat

Pe data de 30 martie 2022 Xeikon a organizat o conferință de presă virtuală în cadrul căreia echipa sa de management – în frunte cu Benoit Chatelard (Președinte și CEO Flint Group/Xeikon), Filip Weymans (vicepreședintele departamentului de marketing la nivel global) și Danny Mertens (manager de comunicare) – a prezentat trendurile actuale și modul în care Xeikon continuă să inoveze. Compania a oferit publicului și primele informații despre Xeikon Titon, o soluție sustenabilă cu toner uscat, extrem de relevantă pentru piața de etichete și ambalaje flexibile din hârtie. Potrivit producătorului, Titon va extinde oportunitățile convertorilor din întreaga lume și are potențialul de a revoluționa peisajul imprimării digitale.

Citeste »

Webinar Formlabs: ce este și ce beneficii oferă tehnologia de imprimare 3D SLS

Formlabs este un important dezvoltator și producător de tehnologie de imprimare 3D (hardware, software și materiale) pentru producție și prototipare, cu sediul central în SUA. Compania activează pe piața 3D internațională de peste 10 ani, a debutat cu tehnologie SLA (stereolitografie) pe bază de rășină iar în ultimii ani a pătruns și pe piața SLS (sinterizare selectivă cu laser) pe bază de pulbere. Pe data de 12 aprilie 2022, Formlabs a organizat webinarul „High Performance SLS Printing – Reliable and Easy to Use”, transmis în direct de la sediul Formlabs din Berlin și prezentat de Sean Doyle, director al departamentului de soluții tehnice din cadrul companiei.

Citeste »

Tehnologia de imprimare 3D a startup-ului Carbon este „viitorul producției digitale”

Imaginea noastră cu privire la viitor seamănă deseori cu un serial științifico-fantastic demn de Netflix, în care este imposibil să mai facem diferența între androizi și oameni. Pe măsură ce entuziasmul pentru creațiile și realitățile virtuale crește, startup-ul Carbon din Silicon Valley se angajează să plaseze lucrurile din spațiul virtual în spațiul fizic într-un mod complet nou, nemaiîntâlnit până acum – totul cu ajutorul imprimării 3D.

Citeste »

Sute de elevi și studenți au pășit în universul 3D alături de Leykom și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Expoziția „Descoperă Universul 3D” organizată de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) în parteneriat cu Leykom – distribuitor român de echipamente, consumabile și media pentru industria publicitară – a atras peste 250 de vizitatori în amfiteatrele Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului din Cluj-Napoca pe parcursul celor trei zile (22-24 februarie) dedicate tehnologiilor 3D. Elevi, studenți, cadre didactice dar și oameni de afaceri reprezentanți ai domeniilor tipografice, de producție publicitară și servicii 3D au avut șansa de a intra în contact direct cu echipamente impresionante într-o atmosferă prietenoasă și deschisă.

Citeste »

„The future of label printing” – tabloul complet al industriei de labeling în 2022

MPS Systems B.V. – producător și furnizor global de tehnologie de imprimare flexo și offset – a împlinit în acest an 25 de ani de activitate și a sărbătorit această aniversare organizând webinarul „The future of label printing”, care a avut loc pe data de 26 ianuarie 2022. Evenimentul s-a desfășurat sub forma unei mese rotunde virtuale cu participarea unor reputați experți ai industriei de labeling: Andy Thomas (director strategic al Tarsus Group și reprezentant al publicației Labels and Labeling), Pien Jager (consultant în domeniul sustenabilității și economiei circulare în cadrul companiei de consultanță Pandocracy) și Will Parker (consilier strategic în domeniul industriei de labeling).

Citeste »

„Descoperă Universul 3D” împreună cu Leykom și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Asociația Tipografilor „Transilvania” (ATT), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) și Leykom – distribuitor român de echipamente, consumabile și media pentru industria publicitară – și-au unit forțele pentru organizarea expoziției „Descoperă Universul 3D”. Evenimentul va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 februarie 2022 în amfiteatrele Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului din Cluj-Napoca și va fi dedicat atât profesorilor cât și studenților care sunt așteptați la această expoziție cu „porțile deschise”, unde toate echipamentele vor fi disponibile pentru demonstrații live.

Citeste »
Jenő Váncsa, Ádám Bíró, dealer și reprezentanții Fujifilm Middle East

Export de tehnologie autohtonă în Dubai

Reprezentanţii a două firme românești, StudioRIP SRL și Reproflex SRL au fost invitați în Dubai de Fujifilm Middle East în vederea susţinerii unui training pentru utilizarea softului StudioRIP cu echipamentele CTP comercializate de Fujifilm. După întoarcerea lor în România l-am intervievat pe unul dintre specialişti despre experienţa acestei vizite. Domnul Ádám Bíró, director StudioRIP SRL, a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor noastre

Citeste »

Mimaki x Wrap Institute anunță trendurile industriei de colantare

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – a organizat pe data de 16 decembrie 2021 webinarul live „Mimaki x Wrap Institute”, care l-a avut ca invitat pe Justin Pate, fondatorul comunității online Wrap Institute, dedicată industriei de colantare. Specialistul a prezentat cele mai noi oportunități și inovații în materie de colantare dar și o comparație avizată între foliile pentru colantare imprimate cu cerneluri UV și cele imprimate cu cerneluri pe bază de solvenți.

Citeste »

Un inginer român a creat prototipul primei tastaturi 3D pentru nevăzători

Rareș Manolache este tânărul inginer care a realizat primul prototip 3D al unei tastaturi QWERTY Braille, concepută pentru a putea fi imprimată 3D. Românul cu experiență în domeniul imprimării 3D și-a publicat proiectul pe platforma GitHub de unde, în prezent, prototipul DIY poate fi descărcat gratuit și imprimat în oricare centru de printare 3D.

Citeste »

Mimaki a prezentat noua soluție de imprimare 3D end-to-end la Formnext 2021

Mimaki, lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere, i-a întâmpinat în a doua jumătate a lunii noiembrie pe vizitatorii Formnext 2021 – expoziție internațională dedicată imprimării 3D – în hala 12.1 (standul G21) din incinta centrului expozițional Messe Frankfurt, Germania. Evenimentul a avut loc în perioada 16-19 noiembrie 2021 și este considerat punctul de întâlnire pentru decidenții interesați de următoarea generație de echipamente inteligente destinate imprimării industriale 3D.

Citeste »

Nanografia sau imprimarea cu 3 miliarde de picături de cerneală pe secundă

Landa Digital Printing – parte a grupului israelian Landa, producător de tehnologie de imprimare inovatoare – a organizat pe data de 3 noiembrie 2021 webinarul „Landa Nanographic Printing in the market”. Reprezentanții companiei au prezentat nanografia, tehnologie unică de imprimare dezvoltată de Landa, precum și perspectivele ei pentru viitor și mărturiile a doi dintre clienții producătorului.

Citeste »

Volkswagen, Siemens și HP „construiesc” 3D automobilele viitorului

Producătorul german de automobile Volkswagen și-a anunțat în 2021 planurile de a folosi tehnologia de imprimare 3D de tip binder jet (BJT) pentru a produce piese în fabrica sa principală din Wolfsburg, Germania, devenind astfel primul producător din industria auto care implementează tehnologia de fabricație aditivă în fabricile sale.

Citeste »

Asahi a primit certificarea ecologică PAS 2050 din partea Carbon Trust

Asahi Photoproducts – producător dedicat dezvoltării de soluții ecologice pentru tipar flexo și pionier în dezvoltarea plăcilor fotopolimerice flexografice – a primit certificarea PAS 2050 din partea Carbon Trust pentru plăcile AWP™-DEF/DEW CleanPrint, care pot fi spălate cu apă. Acesta reprezintă un prim pas către atingerea obiectivului final – obținerea certificării PAS 2060 Carbon Neutral. Eforturile Asahi sunt aliniate politicii grupului Asahi Kasei, care și-a propus ca întreaga corporație să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Citeste »

LitiHolo lansează prima imprimantă holografică 3D desktop de pe piață

Imprimarea hologramelor a reprezentat o adevărată fascinație pentru cercetători și pentru furnizorii de servicii grafice, însă abia în 2021 LitiHolo – lider global în producția de tehnologie pentru imprimarea hologramelor – a lansat ceea ce este considerată a fi prima imprimantă holografică 3D desktop, potrivită nu doar pentru furnizorii de servicii de imprimare ci și pentru utilizatorii obișnuiți care o pot folosi atât acasă cât și la birou.

Citeste »

Mimaki lansează noile modele din seria UJF, impunând standarde superioare în imprimarea direct-to-object

Mimaki – lider în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni – a lansat la începutul lunii septembrie 2021 patru noi imprimante industriale UV LED inkjet Direct-to-Object (DTO), de mare viteză. Prin noile echipamente UJF-7151plus II și seria de format mic UJF-MkII e (UJF-3042MkII e, UJF-6042MkII e și UJF-3042MkII Ex e) producătorul stabilește noi standarde de performanță și creativitate pe sectorul de imprimare directă. Aceste soluții de ultimă oră vor fi disponibile comercial începând cu decembrie 2021 în portofoliul Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova.

Citeste »

EFI a lansat cea mai rapidă imprimantă textilă de pe piață la TME Istanbul

Electronics For Imaging, Inc. (EFI) – producător internațional de tehnologie destinată sectorului de imprimare digitală – a lansat imprimanta Reggiani Hyper pentru materiale textile. Aceasta a fost prezentată în cadrul expoziției Textile Machinery Exhibition (TME) care a avut loc în perioada 8-11 septembrie 2021 în cadrul centrului expozițional IFM din Istanbul, Turcia.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide