Imprimarea intaglio este mai sustenabila decat s-ar putea crede

Reutilizarea aproape nesfarsita a cilindrilor de imprimare si ciclurile de material inchise in pregatirea cilindrilor favorizeaza sustenabilitatea imprimarii intaglio (sau tiparul adanc) in comparatie cu alte procese de imprimare. Sustenabilitatea a devenit un criteriu tot mai important in alegerea celui mai potrivit proces de imprimare. Acest lucru presupune evaluarea detaliata a proceselor de productie dintr-un punct de vedere ecologic.

Citeste »

Targul Hunkeler Innovationdays 2023 din perspectiva celor mai noi tehnologii inkjet

Desfasurat ca de obicei in Lucerne, Elvetia, in perioada 27 februarie – 2 martie, Targul Tehnologiilor de Print Hunkeler Innovationdays (HID), a devenit cu timpul de la o simpla „zi a portilor deschise” pentru vizionarea finisarilor web, cel mai important eveniment pentru imprimarea digitala de mare volum. De-a lungul anilor, in cadrul sau am fost martorii unei migrari a interesului in domeniul tehnologiilor de imprimare de la monocromie catre policromie, de la toner catre inkjet si de la imprimarea tranzactionala pentru afaceri catre imprimarea comerciala si a publicatiilor de inalta calitate – intregul eveniment cunoscand o diversificare tot mai mare.

Citeste »

Imprimarea UV ar putea fi viitorul în colantarea autovehiculelor, ne asigură Mimaki

Odată cu progresele înregistrate în sectorul imprimării digitale, cele mai recente cerneluri cu uscare rapidă UV oferite de compania japoneză Mimaki prezintă firmelor de colantare auto o nouă modalitate revoluționară de a-şi îmbunătăți serviciile. Colantarea autovehiculelor a devenit mai creativă și mai inovatoare decât oricând. Trendurile actuale se axează pe noi texturi vii, culori strălucitoare și modele îndrăznețe care de multă vreme ornamentează vehiculele din întreaga lume; sunt trenduri care par să rămână populare în anii care urmează.

Citeste »

Parteneriatul Geko-Brother plasează imprimarea textilelor la un nou nivel

Brother International – lider mondial în producția de mașini de cusut industriale și echipamente de imprimare direct pe textile – a fost prezent la expoziția Print&Sign 2022 din București (4-7 octombrie, Romexpo) prin intermediul reprezentantului său Gerald Kohn, manager de vânzări în cadrul Brother International Germania, filială care gestionează piețele din regiunea EMEA – Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Echipamentele de imprimare digitală Brother sunt disponibile în România și Bulgaria prin parteneriatul producătorului japonez cu distribuitorul român Geko.

Citeste »

Noile imprimante DTG șterg granițele dintre comercial și industrial

Potrivit companiei de cercetare de piață Keypoint Intelligence, lansările de imprimante direct-to-garment (DTG) din acest an demonstrează că diferențele dintre imprimantele comerciale și cele industriale se estompează. Noile imprimante DTG oferă viteză și precizie mai mari și tehnologii mai avansate – toate acestea cu o amprentă la sol mai mică și prețuri mai avantajoase. Iată modul în care noile imprimante DTG reușesc să șteargă granițele dintre comercial și industrial.

Citeste »

Mons Medius a anunțat parteneriatul cu Metis la Print&Sign 2022

Metis este un important producător italian de scanere de înaltă calitate destinate industriilor decorațiunilor, de marketing, de modă și ceramică, instituțiilor culturale, furnizorilor de servicii de imprimare/digitalizare de înaltă calitate, designerilor, dezvoltatorilor de jocuri video și profesioniștilor din domeniile creative. În cadrul târgului Print&Sign 2022 de la București (Romexpo, 4-7 octombrie) Mons Medius – unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii de printare, tăiere și formare din România – a anunțat oficial parteneriatul cu Metis, devenind astfel distribuitor unic al companiei în România și Bulgaria.

Citeste »

Inkcups va prezenta echipamente de top la PRINTING United 2022

Inkcups – lider global în producția de tehnologie pentru imprimarea direct pe obiecte – va participa la PRINTING United 2022, cel mai mare târg de tehnologie de imprimare din America de Nord, unde va prezenta publicului o selecție de echipamente de top din portofoliul său. Expoziția va avea loc în perioada 19-21 octombrie în cadrul Centrului de Convenții Las Vegas din Nevada, SUA.

Citeste »

Brother GTX-600 – imprimarea DTG cu posibilități creative infinite

Brother International – lider mondial în producția de mașini de cusut industriale și echipamente de imprimare – a lansat la începutul anului 2022 imprimanta industrială direct-to-garment (DTG) GTX-600 pentru a susține creșterea pieței globale de imprimare DTG care se preconizează că va atinge valoarea de 2,31 miliarde de dolari până în 2023, față de 1,76 miliarde de dolari în 2018. Geko – dealer autorizat Brother International în România – a ales să își sărbătorească cei 20 de ani de activitate în România împliniți în luna august prin expunerea la Print&Sign 2022 a acestui echipament revoluționar.

Citeste »

GO GREEN în imprimarea digitală pe textile din poliester

Grup Transilvae (GT) – furnizor pentru soluții de imprimare în format mare și industrial, color management și produse/servicii complementare – observă un trend ascendent în zona de imprimare a textilelor din poliester pe segmentele de modă, îmbrăcăminte sportivă dar și în zona de amenajări interioare și semnalistică. Acest trend este susținut de inovația din domeniul imprimării digitale, poliesterul imprimat digital devenind astfel unul dintre cele mai sustenabile materiale textile de pe piață.

Citeste »

Tehnologia direct-to-film revoluționează personalizarea pe textile

AMDigital – furnizor de servicii și echipamente de imprimare și personalizare – a lansat în 2022 brandul DTFLab și este un deschizător de drumuri pe piața românească în privința popularizării și comercializării tehnologiei direct-to-film (DTF). DTF este alternativa modernă mai simplă, versatilă și necostisitoare pentru metodele devenite deja convenționale precum direct-to-garment, serigrafie, sublimare sau imprimare prin transfer termic cu folie, fiind singura care permite personalizarea textilelor la calitate fotografică prin tipărire și transfer pe contur, fără a fi necesară folosirea unui cutter digital.

Citeste »

hubergroup relansează și optimizează portofoliul flexo UV

hubergroup Print Solutions, important producător de cerneluri și produse adiacente pentru industria de print, a anunțat relansarea portofoliului flexo UV sub noua marcă – „iray”. Compania a luat această decizie datorită creșterii cererii pentru cerneluri UV flexo pe sectorul de ambalaje alimentare și ambalaje/etichete nealimentare sofisticate.

Citeste »

Sublimare stabilă și calitate constantă cu noul Mimaki TS330-1600

Piața globală de imprimare digitală a textilelor a fost evaluată la 2 041,50 milioane de dolari în 2018 și se preconizează că va ajunge la 2 631,4 milioane de dolari în 2023, înregistrând o rată anuală de creștere (CAGR) de 12,8% în perioada 2019-2023. Pe data de 14 iulie 2022, Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni și sisteme de tăiere – a organizat webinarul „TS330-1600 Dye Sublimation Inkjet Printer” în cadrul căruia reprezentanții producătorului japonez – Mark Sollman și Rob Hom – au dezvăluit informații despre proaspăt lansatul echipament de imprimare prin sublimare roll-to-roll pe textile TS330-1600.

Citeste »

Ricoh a lansat sistemul multifuncțional IM CW2200 ideal pentru utilizatorii de CAD

Ricoh – lider în furnizarea de echipamente de imprimare comercială și industrială, servicii IT și soluții de management al documentelor – a lansat noul sistem compact multifuncțional de mare format Ricoh IM CW2200, proiectat pentru utilizatorii de software CAD și GIS, fiind ideal totodată și în industria automotive, construcții, departamentele de reprografie ale diverselor instituții, dar și în micile centre de copiere.

Citeste »

Landa inaugurează o nouă fabrică pentru consumabile în Olanda

Landa Digital Printing – parte a grupului israelian Landa, producător de tehnologie de imprimare inovatoare – a anunțat la începutul lunii august 2022 inaugurarea unei noi unități europene de producție a consumabilelor în Sittard, Olanda. Noua fabrică va permite companiei să își dubleze capacitatea de producție pentru a putea susține creșterea rapidă a cererii de cerneală datorată volumelor de imprimare în creștere ale clienților.

Citeste »

Image Access prezintă noile scannere Bookeye 5 la IFLA WLIC 2022

Image Access – producător și furnizor internațional de scannere de format mare și soluții de digitalizare – își prezintă întreaga gamă de scannere pentru cărți Bookeye 5 în cadrul expoziției IFLA WLIC 2022 din Dublin, Irlanda (26-28 iulie 2022). IFLA World Library and Information Congress (WLIC) este un eveniment internațional dedicat bibliotecilor și sectorului serviciilor de informare.

Citeste »

Etapele producerii unei plăci flexografice

Flexografia este un proces de imprimare directă utilizat la scară largă în industria ambalajelor, în special pentru producția de etichete. Cu toate acestea tehnologia flexo este mai puțin cunoscută în comparație cu alte metode de imprimare industrială.

Citeste »

KODAK ASCEND permite imprimarea și înnobilarea dintr-o singură trecere a cartonului pliabil

Popularitatea cutiilor din carton pliabil imprimate digital și finisate dintr-o singură trecere a fost consolidată de pandemie. În cazul ambalajelor alimentare se înregistrează o creștere a cererii pentru unități de ambalare mai mici, mai variate și ecologice, reflectând creșterea constantă a numărului de gospodării mici și/sau formate dintr-o singură persoană, precum și cererea tot mai diferențiată a consumatorilor. Pentru aceste aplicații producătorul KODAK a dezvoltat imprimanta digitală electrofotografică având alimentare în coală – KODAK ASCEND.

Citeste »
Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide