CCL Label prezintă cel mai subţire manşon din folie extensibilă de pe piață, care pune sustenabilitatea pe primul loc

Compania CCL Label Voelkermarkt din Austria lansează o soluție eficientă: un material care contribuie la economisirea plasticului. Este vorba despre un manşon din folie extensibilă are o grosime de numai 30 microni, ceea ce constituie o noutate pe piaţă. Aplicația principală este acoperirea flacoanelor PET reutilizabile de 1 litru utilizate de regulă pe piața apelor minerale.

Citeste »
porumb

European Bioplastics preconizează o producţie crescută în pofida evoluțiilor nefavorabile şi solicită susţinere de la nivel politic

European Bioplastics (EUBP) dezvăluie o creştere „importantă” în capacitatea de producție a bioplasticelor, de la aproximativ 2,23 milioane de tone metrice în 2022 până la 6,3 milioane de tone metrice în 2027. La a 17-a Conferință EUBP, organizaţia a preconizat că industria bioplasticelor va cunoaşte un nou suflu după o perioadă de stagnare în 2020 cauzată de provocările din timpul pandemiei de COVID-19.

Citeste »

Sectoarele globale de print şi packaging contează pe drupa: expozanți din 45 de țări deja s-au înscris

Cu aproximativ un an şi jumătate înainte de startul târgului expozițional, drupa a atins un reper important: peste 100.000 de metri pătrați de spaţiu expozițional net au fost deja rezervați de circa 900 de expozanți provenind din 45 de țări. Acest lucru subliniază relevanța precum şi caracterul distinct şi neegalat al drupa ca fiind târgul expozițional nr. 1 dedicat tehnologiilor de print la nivel mondial.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Amenzile fiscale – o provocare continuă

Companiile, precum şi întreprinzătorii privaţi, se confruntă cu un mediu fiscal dificil pe plan global. Abordarea mai agresivă la nivel mondial din partea autorităţilor, cooperarea statelor în domeniul schimbului de informaţii şi concurenţa în colectarea veniturilor fiscale au dus la o frecvenţă şi amploare sporite ale controalelor fiscale, ale impozitelor suplimentare recalculate pentru întreprinzători şi ale litigiilor cu autorităţile fiscale. Deseori, în cadrul inspecțiilor fiscale sunt stabilite obligații fiscale suplimentare în sarcina contribuabililor, dar sunt aplicate şi amenzi contravenționale pentru neîndeplinirea unor obligații declarative sau de plată.

Citeste »

Mimaki Global Innovation Days 2022 – analiza FESPA despre trenduri și viitorul industriei

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere – a organizat în perioada 19-21 octombrie 2022 seria de webinarii „Mimaki Global Innovation Days 2022”, un program de evenimente virtuale gândit pentru a inspira și revitaliza industria de print. Încă din prima zi experții Mimaki au discutat cu Graeme Richardson-Locke – responsabilul pentru sectorul tehnic în cadrul FESPA – despre FESPA Global Print Expo 2022 (31 mai-3 iunie 2022, Messe Berlin), despre trendurile de piață identificate în timpul expoziției și despre ce înseamnă aceste trenduri pentru viitorul tiparului.

Citeste »

Raportul drupa privind trendurile globale din 2022

Seria de rapoarte drupa este unică în ceea ce privește urmărirea principalelor evoluții economice și de piață din industria de imprimare la nivel global, regional și în cadrul diferitelor sectoare. După o pauză de doi ani cauzată de pandemia Covid, care a dus și la anularea expoziției drupa 2020 și a făcut ca drupa 2021 să fie doar online, suntem încântați să revenim.

Citeste »

Campionatul Mondial al Profesiilor și-a desemnat câștigătorii

WorldSkills – organizație globală pentru dezvoltarea competențelor, a cărei misiune este acordarea de recunoaștere persoanelor calificate și de a demonstra importanța competențelor în obținerea creșterii economice și a succesului personal – a organizat în perioada 12-15 octombrie concursul WorldSkills Competition 2022 Special Edition. Competiția de patru zile din Aarau, Elveția, s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, concurenții de la secțiunea dedicată disciplinei „Tehnologia imprimării” trebuind să îndeplinească un total de 20 de sarcini, dintre care jumătate în domeniul imprimării offset și cealaltă jumătate în domeniul imprimării digitale.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Siguranța la locul de muncă și accidentările

Accidentele de muncă sunt pentru majoritatea angajatorilor un subiect delicat, modul în care sunt gestionate atunci când apar fiind crucial pentru bunul mers ulterior al afacerii. Potrivit legii, un accident de muncă este un eveniment neplanificat care se produce în cursul muncii și care duce la vătămări fizice sau psihice.

Citeste »

Importanța controlării umidității în procesele de imprimare inkjet

Din momentul în care o rolă de hârtie intră într-o tipografie este în pericol de a fi degradată de umiditate și temperatura neadecvată – eșecul de a controla acești doi factori poate cauza importante probleme de imprimare și finisare. Hârtia își poate schimba forma atunci când excesul de umiditate dilată fibrele, iar acest lucru poate fi observat sub forma unor ondulări la marginile rolei, mai ales dacă ambalajul rolei a fost deteriorat. Performanța imprimării poate fi afectată în mod negativ în timpul depozitării hârtiei, însă pericolele sunt și mai mari atunci când hârtia este expusă la procesul de imprimare inkjet.

Citeste »

Beneficiile automatizării în procesele de producție

Lipsa de operatori calificați și rotația personalului sunt două dintre principalele probleme ale managerilor de unități de producție, exacerbate în ultimii ani de scăderea numărului de persoane dispuse să lucreze în întreprinderi și de cererea mai mare de ambalaje alimentare cauzată de Covid-19. Automatizarea poate fi o soluție la toate aceste provocări deoarece face posibilă dublarea producției, reducerea costurilor salariale și a consumului energetic. În plus, ca urmare a automatizării, lucrătorii nu trebuie să atingă produsele deoarece întregul proces este automatizat.

Citeste »

Prioritizarea reciclării mecanice în defavoarea pirolizei – o soluție a problemei deșeurilor din plastic

Un studiu publicat de organizația non-guvernamentală Zero Waste Europe (ZWE) arată că emisiile de gaze cu efect de seră (GES) generate de piroliza ambalajelor din plastic sunt de nouă ori mai mari în comparație cu cele generate de reciclarea mecanică. În consecință, ZWE îndeamnă Comisia Europeană (CE) și pe liderii industriilor implicate să acorde prioritate reciclării mecanice pentru a satisface cererea tot mai mare de materiale reciclate.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Prescripţia datoriilor fiscale: în cât timp scapi de plata creanţelor

Instituția prescripției reprezintă una dintre constantele dreptului, fie că vorbim despre cel public sau despre cel privat, fiind un element-cheie în aplicarea eficientă și coerentă a principiului securității juridice, din perspectiva efectului pe care îl produce – stingerea obligației de plată sau stingerea dreptului de a cere executarea silită a acesteia prin concursul autorității publice.

Citeste »

Fizicienii au transformat sticlele PET în diamante

Fizicienii din cadrul Laboratorului Național al Acceleratorului (SLAC) din SUA au dezvoltat un proces pentru transformarea plasticului PET în nanodiamante cu ajutorul acceleratorilor de particule – astfel au reprodus formarea așa-numitei „ploi cu diamante”, fenomen ce are loc în atmosfera exoplanetelor gigantice.

Citeste »
Search this website

Reclamă – CTP-Vitan.ro

Click pe imagine pentru a continua la site

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide