Consumul de bauturi alcoolice la locul de munca – permis de lege?

Consumul de alcool, in timpul sau inainte de inceperea muncii, creste probabilitatea accidentelor si poate influenta randamentul sau absenteismul angajatilor, conducand la pierderi de productie. Consumul de alcool poate avea, de asemenea, efecte negative asupra climatului social la locul de munca si asupra imaginii unei organizatii. Toate aceste consecinte pot avea un impact asupra profitabilitatii angajatorilor.

Citeste »

Cum iti poti exercita dreptul de a fi uitat in mediul online

Inainte de aparitia internetului, informatiile private despre viata unei persoane dispareau in mod natural odata cu trecerea timpului. In ziua de astazi insa, mediul online işi aminteşte, iar acest lucru poate afecta existenta oricarei persoane in mod semnificativ. Accesul liber la informatie este un drept consacrat de articolul 31 din Constitutie, iar mai toate statele democratice prevad norme asemanatoare. Doar ca aceasta accesibilitate devine uneori o sabie cu doua taişuri intrucat informatii legal publicate pe o pagina web pot ajunge sa incalce dreptul la viata privata sau la propria imagine.

Citeste »

Trei inventii tehnice care au schimbat modul in care comunicam

Oamenii sunt curiosi si creativi din fire; sunt doua trasaturi care ne-au condus specia la multe inovatii stiintifice si tehnologice. Incepand din vremea cand stramosii nostri cei mai indepartati izbeau o piatra de pamant pentru a fauri prima unealta cu muchii ascutite, oamenii au continuat sa inoveze. De la inventarea rotii pana la lansarea vehiculelor de tip rover pe Marte, cateva dintre aceste progrese importante s-au distins ca fiind deosebit de revolutionare. Unele inventii se datoreaza unui moment extraordinar de inspiratie, dar majoritatea celor mai semnificative inventii ale umanitatii au fost opera mai multor ganditori inovatori care au adus imbunatatiri progresive de-a lungul multor ani. Vom explora mai jos trei dintre cele mai importante inventii tehnice din toate timpurile.

Citeste »

Legea disciplinara a unitatii – un document copiat de la altii, care iti poate ruina afacerea

Regulamentul intern reprezinta un document foarte important pentru raporturile dintre angajator si angajat, alaturi de contractul individual de munca si contractul colectiv de munca. Spre deosebire de ultimele doua contracte care se negociaza intre parti, regulamentul intern este un act unilateral al angajatorului prin intermediul caruia acesta stabileste clauze esentiale in temeiul carora isi va fundamenta unele decizii, inclusiv sanctiunile disciplinare.

Citeste »

Un plus de agilitate pentru tipografia ta cu soluţii informatice de la First Line Software

Agilitatea s-ar putea dovedi o adevărată provocare pentru companiile de imprimare, în special când vine vorba de producția de materiale printate în ediţii limitate şi personalizate. Pentru a atinge apogeul agilității companiei dv, e posibil să fie nevoie să apelaţi la utilizarea de soluţii informatice și servicii software. Pat McGrew, expert de marketing din industria de imprimare și Ryan McAbee, analist şi architect de soluţii software, aruncă o privire asupra modului în care software-ul personalizat și soluțiile de date ale companiei First Line Software pot ajuta la îmbunătățirea agilității companiilor de imprimare.

Citeste »

Director de Afaceri de la compania Bobst vorbeşte despre imprimarea convenţională a etichetelor şi concurenţa cu imprimarea digitală

Deşi echipamentele digitale pentru imprimarea etichetelor cuceresc piaţa într-un ritm alert, tehnologiile convenţionale de imprimare continuă să îşi menţină importanţa. Etiketten-Labels, un periodic german din sectorul industriei de producţie a etichetelor, a făcut demersurile necesare pentru a afla de la câteva companii care este status-quo-ul actual şi în plus, la ce anume ne putem aştepta pe viitor.

Citeste »

Deciziile de impunere privind taxele locale – cum pot fi contestate

Începutul de an a adus, printre altele, deja tradiționala coadă la plata impozitelor locale. Printre cauzele acestor cozi nu se numără nici simțul civic pronunțat al contribuabililor și nici reducerea de 10% la plata taxelor, ci dorința de a „bifa” cât mai rapid o îndatorire neplăcută. Mai ales că, de ceva timp, stabilirea obligațiilor față de bugetul local se face după reguli uneori arbitrare.

Citeste »

Toppan lansează o etichetă NFC ecologică ce utilizează hârtia ca substrat pentru antenă

Compania japoneză Toppan a dezvoltat o etichetă ecologică NFC – Near Filed Communication (Comunicare în Câmp Apropiat) care utilizează hârtia ca substrat pentru antenă în loc de folia convențională de polietilen tereftalat (PET). Vânzările globale ale noii etichete au fost lansate în data de 23 ianuarie 2023. Se preconizează că Europa va fi o piață promițătoare datorită nivelului ridicat de conştiinţă ecologică.

Citeste »

CCL Label prezintă cel mai subţire manşon din folie extensibilă de pe piață, care pune sustenabilitatea pe primul loc

Compania CCL Label Voelkermarkt din Austria lansează o soluție eficientă: un material care contribuie la economisirea plasticului. Este vorba despre un manşon din folie extensibilă are o grosime de numai 30 microni, ceea ce constituie o noutate pe piaţă. Aplicația principală este acoperirea flacoanelor PET reutilizabile de 1 litru utilizate de regulă pe piața apelor minerale.

Citeste »
porumb

European Bioplastics preconizează o producţie crescută în pofida evoluțiilor nefavorabile şi solicită susţinere de la nivel politic

European Bioplastics (EUBP) dezvăluie o creştere „importantă” în capacitatea de producție a bioplasticelor, de la aproximativ 2,23 milioane de tone metrice în 2022 până la 6,3 milioane de tone metrice în 2027. La a 17-a Conferință EUBP, organizaţia a preconizat că industria bioplasticelor va cunoaşte un nou suflu după o perioadă de stagnare în 2020 cauzată de provocările din timpul pandemiei de COVID-19.

Citeste »

Sectoarele globale de print şi packaging contează pe drupa: expozanți din 45 de țări deja s-au înscris

Cu aproximativ un an şi jumătate înainte de startul târgului expozițional, drupa a atins un reper important: peste 100.000 de metri pătrați de spaţiu expozițional net au fost deja rezervați de circa 900 de expozanți provenind din 45 de țări. Acest lucru subliniază relevanța precum şi caracterul distinct şi neegalat al drupa ca fiind târgul expozițional nr. 1 dedicat tehnologiilor de print la nivel mondial.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Amenzile fiscale – o provocare continuă

Companiile, precum şi întreprinzătorii privaţi, se confruntă cu un mediu fiscal dificil pe plan global. Abordarea mai agresivă la nivel mondial din partea autorităţilor, cooperarea statelor în domeniul schimbului de informaţii şi concurenţa în colectarea veniturilor fiscale au dus la o frecvenţă şi amploare sporite ale controalelor fiscale, ale impozitelor suplimentare recalculate pentru întreprinzători şi ale litigiilor cu autorităţile fiscale. Deseori, în cadrul inspecțiilor fiscale sunt stabilite obligații fiscale suplimentare în sarcina contribuabililor, dar sunt aplicate şi amenzi contravenționale pentru neîndeplinirea unor obligații declarative sau de plată.

Citeste »

Mimaki Global Innovation Days 2022 – analiza FESPA despre trenduri și viitorul industriei

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere – a organizat în perioada 19-21 octombrie 2022 seria de webinarii „Mimaki Global Innovation Days 2022”, un program de evenimente virtuale gândit pentru a inspira și revitaliza industria de print. Încă din prima zi experții Mimaki au discutat cu Graeme Richardson-Locke – responsabilul pentru sectorul tehnic în cadrul FESPA – despre FESPA Global Print Expo 2022 (31 mai-3 iunie 2022, Messe Berlin), despre trendurile de piață identificate în timpul expoziției și despre ce înseamnă aceste trenduri pentru viitorul tiparului.

Citeste »

Raportul drupa privind trendurile globale din 2022

Seria de rapoarte drupa este unică în ceea ce privește urmărirea principalelor evoluții economice și de piață din industria de imprimare la nivel global, regional și în cadrul diferitelor sectoare. După o pauză de doi ani cauzată de pandemia Covid, care a dus și la anularea expoziției drupa 2020 și a făcut ca drupa 2021 să fie doar online, suntem încântați să revenim.

Citeste »

Campionatul Mondial al Profesiilor și-a desemnat câștigătorii

WorldSkills – organizație globală pentru dezvoltarea competențelor, a cărei misiune este acordarea de recunoaștere persoanelor calificate și de a demonstra importanța competențelor în obținerea creșterii economice și a succesului personal – a organizat în perioada 12-15 octombrie concursul WorldSkills Competition 2022 Special Edition. Competiția de patru zile din Aarau, Elveția, s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, concurenții de la secțiunea dedicată disciplinei „Tehnologia imprimării” trebuind să îndeplinească un total de 20 de sarcini, dintre care jumătate în domeniul imprimării offset și cealaltă jumătate în domeniul imprimării digitale.

Citeste »
Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide