HP lansează serviciul Instant Ink – abonamentul la cerneală

Timpul liber devine tot mai valoros, de aceea ne dorim să nu îl irosim făcând drumuri inutile dacă produsele ne pot fi livrate acasă. Această realitate a condus la apariția unei multitudini de oferte de servicii pe bază de abonament lunar, fie că vorbim despre livrarea zilnică a mâncării, a cumpărăturilor sau despre servicii medicale pe bază de abonament. Un abonament este comod și mai ieftin în comparație cu achiziționarea periodică a produsului, din aceste motive practica ofertelor prin abonament pătrunde și pe segmente mai neobișnuite.

Citeste »
Prof. Dr. Zollner-Croll pregătind tulpinile de sparanghel în laboratorul Universității de Științe Aplicate din München (Imagine © Johanna Weber)

Universitatea de Științe Aplicate din München produce hârtie din sparanghel

Sezonul sparanghelului începe în fiecare an în luna aprilie și se termină la sfârșitul lunii iunie. Cu toate acestea, doar jumătate din producția mondială de sparanghel este folosită ca hrană. Un proiect de cercetare al Universității de Științe Aplicate din München a căutat noi modalități de utilizare a deșeurilor de sparanghel în producția de hârtie și ambalaje.

Citeste »

Avertizare de fraudă prin poștă anunțată de Romexpo și EUROEXPO Fairs

Mai multe companii care dețin cataloage online de târguri și expoziții vizează expozanții în perioada premergătoare târgurilor comerciale, solicitându-le prin poștă acestora completarea unor formulare pentru confirmarea sau actualizarea datelor, cu scopul publicării lor gratuite în catalog. Aceste publicații nu au nicio legătură cu organizatorii de expoziții sau cu oricare dintre evenimentele lor și este important ca toate firmele expozante să fie avertizate asupra acestui fapt.

Citeste »

Mimaki a sărbătorit în iunie 2021 „Zilele Inovației Globale”

Filialele Mimaki Europa, Japonia și SUA au colaborat pentru organizarea evenimentului virtual Mimaki Global Innovation Days (2, 3, 4 iunie 2021), prin care liderul global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni a reușit să-i încurajeze și să-i ajute pe furnizorii de servicii de imprimare să depășească criza provocată de pandemie.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Raportarea tranzacțiilor suspecte se face după reguli noi

Societățile care efectuează tranzacții în numerar, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10 000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele, sunt obligate – conform Ordinului nr. 14/2021 – să le raporteze Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) folosind modele noi de documente.

Citeste »

Experimentul virtual.drupa a fost un succes chiar și în pandemie

Dacă în urmă cu cinci ani drupa – cea mai importantă expoziție internațională dedicată industriilor de print și packaging – reunea peste 1 800 de companii expozante în cadrul evenimentului fizic din Düsseldorf, experimentul virtual.drupa a reușit să reunească în zilele de 20-23 aprilie 2021, în mediul World Wide Web, un număr de 212 expozanți din 35 de țări, care au susținut 125 de sesiuni virtuale însumând un total de 144 de ore de conținut transmis în direct celor peste 45 000 de vizitatori unici

Citeste »

Industria poligrafică e invitată să voteze împotriva interzicerii lămpilor cu mercur

Comisia Europeană (CE) a inclus în agenda sa planul de interzicere completă a mercurului în aplicații din toate domeniile, în timp ce utilizarea lămpilor UV cu mercur beneficiază de o derogare pe baza Directivei RoHS referitoare la restricțiile privind utilizarea anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice. Această directivă este valabilă pe o perioadă limitată și trebuie prelungită la fiecare 5 ani, potrivit cerințelor diferitelor industrii implicate. Pentru evaluarea unei posibile prelungiri, CE a inițiat o consultare publică deschisă tuturor celor care doresc să își ofere punctul de vedere și contribuția la luarea unei decizii corecte.

Citeste »

Fotografia – de la camera obscură la camera digitală

Fotografia există de mai puțin de 200 de ani, însă în acest scurt interval a evoluat de la procesul rudimentar ce folosea substanțe chimice caustice și echipamente voluminoase la mijloacele sofisticate de astăzi, care permit capturarea și distribuirea instantanee a imaginilor. Iată care au fost etapele principale de evoluție și punctele de cotitură ale istoriei fotografiei.

Citeste »

BIGPRINTER la MIR STEKLA și Composite Expo 2021

În timp ce expozițiile din întreaga lume sunt în continuare interzise sau anulate în această perioadă, BIGPRINTER a fost foarte activ la începutul anului 2021, participând cu stand în calitate de expozant la două expoziții fizice organizate în Moscova la sfârșitul lunii martie: MIR STEKLA 2021 (22 martie – 25 martie) și Composite Expo 2021 (30 martie – 1 aprilie 2021)

Citeste »

virtual.drupa a dat startul inovațiilor

Drupa – cea mai importantă expoziție internațională dedicată industriilor de print și packaging – și-a deschis astăzi porțile virtuale, în locul evenimentului fizic care a fost anulat din cauza pandemiei de Covid.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Cerințele legale ale contractului de muncă part-time

Deși Dreptul muncii a fost construit pe profilul contractului de muncă standard, tendința generală a raporturilor de muncă este de îndepărtare de la acest tipic pe fondul modificărilor tehnologice și de management al resurselor umane, de generare a unor forme de angajare în muncă atipice. În prezent, mai ales ca urmare a crizei economice, nici contractele de muncă standard nu mai constituie garanții ale menținerii locului de muncă, atâta timp cât restructurările succesive ale societăților au atras și atrag disponibilizări curente de personal.

Citeste »

Evoluția transformărilor digitale dincolo de pandemie

Anumite procese digitale implementate în timpul pandemiei din pură necesitate vor fi păstrate și după ce această perioadă plină de provocări se va fi încheiat. Keypoint Intelligence i-a chestionat la finalul anului 2020 pe reprezentanții companiilor din domeniul IT cu privire la diferitele practici adoptate ca strategii de adaptare pe perioada pandemiei și a dat de curând publicității rezultatul acestei cercetări de piață.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide