Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Prescripţia datoriilor fiscale: în cât timp scapi de plata creanţelor

Instituția prescripției reprezintă una dintre constantele dreptului, fie că vorbim despre cel public sau despre cel privat, fiind un element-cheie în aplicarea eficientă și coerentă a principiului securității juridice, din perspectiva efectului pe care îl produce – stingerea obligației de plată sau stingerea dreptului de a cere executarea silită a acesteia prin concursul autorității publice.

Citeste »

Fizicienii au transformat sticlele PET în diamante

Fizicienii din cadrul Laboratorului Național al Acceleratorului (SLAC) din SUA au dezvoltat un proces pentru transformarea plasticului PET în nanodiamante cu ajutorul acceleratorilor de particule – astfel au reprodus formarea așa-numitei „ploi cu diamante”, fenomen ce are loc în atmosfera exoplanetelor gigantice.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

De ce procedura insolvenței personale este un eșec?

De la intrarea în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, foarte puțini români au apelat la procedurile prevăzute pentru redresarea situației financiare. Motivul îl constituie condiționările legii, dar și lipsa de curaj a debitorilor, coroborată cu reacţia obstrucţionistă a multor profesioniști ai Dreptului, care nu au încurajat justițiabilii să urmeze procedurile specifice.

Citeste »

Raport CEPI: producția de hârtie pentru ambalaje a atins un maxim istoric în 2021

Confederația Industriilor Europene de Hârtie (CEPI) a publicat recent raportul său anual pentru 2021 – acesta indică o redresare puternică după izbucnirea pandemiei de Covid-19, cu o creștere a cifrei de afaceri și a segmentelor afectate atât pozitiv, cât și negativ de pandemie în 2020. Potrivit organizației, deși statisticile sale pentru 2021 sunt o dovadă a rezilienței industriei producătoare de celuloză și hârtie, aceasta se va confrunta în continuare cu noi provocări din cauza creșterii prețurilor energiei, a incertitudinilor legate de aprovizionare și a războiului dintre Rusia și Ucraina.

Citeste »

Trăim un blocaj artificial al unor cantități uriașe de energie

Autoritățile au descoperit că traderii (în general firme deținute de globaliști) au cumpărat cantități foarte mari de energie pe care o blochează, provocând astfel creșterea prețurilor – cei mai mari producători români de energie au vândut energia rezervată nu doar pentru anul 2022, ci și pentru 2023. În prezent energia mai poate fi cumpărată doar prin „Piața Zilei Următoare” (PZU), unde specula crește prețurile la niveluri nemaiîntâlnite

Citeste »

Exigența consumatorilor atinge niveluri record după doi ani de instabilitate

Cel mai recent sondaj „Global Consumer Insights Pulse” realizat în iunie 2022 de compania de consultanță PwC arată că volatilitatea comportamentului de cumpărare și exigența consumatorilor au atins niveluri record – aceștia renunță la un brand după o singură experiență negativă și pun mai mare preț pe calitatea serviciilor și pe interacțiunea umană.

Citeste »

drupa 2024 se va concentra pe megatrendurile sustenabilității și digitalizării

Începând din februarie 2022 companiile din industria de print și packaging s-au putut înregistra ca expozanți pentru drupa 2024 (28 mai-7 iunie, Messe Düsseldorf, Germania), iar în prezent sunt deja înscrise nume importante la nivel mondial și participanți noi din 32 de țări. Sub motto-ul „Noi creăm viitorul”, ediția drupa 2024 se va concentra în mod special pe megatrendurile sustenabilității și digitalizării, precum și pe influența acestora asupra proceselor, produselor, modelelor de afaceri sustenabile și viitorului industriei.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Ce autorități pot avea acces la conturile tale

Deși orice unitate bancară îți poate promite formal că datele conturilor tale sunt confidențiale, lucrurile nu stau nici pe departe așa. Cum plățile și încasările în bani lichizi sunt limitate valoric la sume minore, sistemul bancar este inevitabil. Inevitabil este însă și „Big Brother-ul” conturilor şi plăţilor din România.

Citeste »

Clouds of Chernobyl – filmul care te întreabă ce viitor alegi pentru copiii noștri

„Clouds of Chernobyl” – primul film de lungmetraj al regizoarei Ligia Ciornei – povestește realitatea unei familii din România comunistă și modul în care a fost afectată de accidentul nuclear de la Cernobîl o femeie aflată la a treia sarcină în perioada decretului cu numărul 770 împotriva avortului. Ligia Ciornei este deja cunoscută publicului cinefil prin scurtmetrajele anterioare „Vintage” (2017) și „Somewhere in Moldova” (2019).

Citeste »

Telegram Premium deschide opțiuni superioare față de concurență pentru un abonament lunar de numai 5 dolari

Telegram deschide noi opțiuni competitive în timp ce Google își asaltează utilizatorii cu solicitarea de plăți recurente necesare continuării funcționării adreselor lor pe Gmail.com. Să trimiți fișiere mari prin Telegram a devenit acum opțiunea preferată și a celor care decid să-și înființeze adrese de mail gratuite pe Yandex.mail ca o contramăsură la ce se întâmplă cu adresele lor de pe Gmail.com.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide