Siegwerk va dubla până în 2025 numărul femeilor aflate în funcții de conducere

La sfârșitul lunii aprilie compania Siegwerk – furnizor internațional de cerneluri tipografice pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor – s-a alăturat alianței MIT FRAUEN IN FÜHRUNG, oferind astfel un exemplu în privința diversității și parității de gen. Alianța este formată din companii cu sediul în Köln care se angajează să implementeze o mai mare diversitate la nivel de management, punând accentul pe promovarea în carieră a femeilor și pe crearea unei culturi corporative orientate spre paritatea de gen.

Citeste »

Avertismentul industriei de imprimare britanice: criza energetică poate dura trei ani

Creșterea prețurilor energiei electrice a declanșat o nouă majorare a costurilor generale pentru tipografii, iar anumiți furnizori de servicii de imprimare britanici nevoiți să își reînnoiască acele contracte de energie electrică au primit facturi de patru ori mai mari. Potrivit publicației Printweek, Charlesworth – tipografie din Wakefield, Marea Britanie – a fost recent forțată să accepte un contract pe trei luni la un tarif mai mare cu 275% în comparație cu cel anterior.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Reținerea și neplata taxelor salariale a redevenit infracțiune

Prin art. XXIX din OUG nr. 130/2021, reținerea și neplata în maximum 60 de zile de la scadență a taxelor salariale este, din nou, pedepsită penal. Măsura vizează taxele salariale datorate de angajat (pe care le plătește efectiv angajatorul), mai puțin contribuția asiguratorie pentru muncă, datorată exclusiv de angajator și care se plătește în plus față de salariul brut.

Citeste »

Raportul AWA 2022 înregistrează o creștere semnificativă a cererii globale de etichete

Etichetarea și inscripționarea produselor sunt esențiale pentru industria ambalajelor deoarece combină informațiile esențiale de identificare a produsului cu elementele de branding și vizibilitatea la raft. Evoluția acestei piețe a fost documentată în cea de-a 16-a ediție a raportului „AWA Labeling and Product Decoration Annual Review 2022”. Acesta analizează toate aspectele industriei producătoare de etichete, concentrându-se atât pe principalele formate – etichete sensibile la presiune, cu adeziv, etichete de tip manșon, etichete in-mold (IML) – cât și pe caracteristicile lanțului de aprovizionare.

Citeste »

Durst Expo 2022: Label – expoziție in-house cu numeroși parteneri

Grupul Durst, împreună cu AB Graphics, Actega, Avery Dennison, Fedrigoni, Omet, UPM Raflatac și alte companii, îi invită pe convertori la un eveniment internațional intern în perioada 26-29 aprilie la sediul Durst din Brixen, Italia. Toți cei interesați de producția etichetelor de înaltă calitate vor avea ocazia să afle care sunt cele mai recente inovații lansate de companiile participante.

Citeste »

Despre demonizarea recentă a unei „fițuici“ formidabile numită revista Certitudinea

Miron Manega este directorul publicației „Certitudinea”, acuzată a fi de propagandă extremistă după ce exemplare din ultimul său număr au fost împărțite publicului din Sala Studio a Teatrului Național București la un spectacol al lui Dan Puric, acesta din urmă fiind la rândul său colaborator al publicației. Manega explică pe scurt, într-un articol publicat pe website-ul certitudinea.ro, scandalul în care a fost implicată publicația pe care o conduce în calitate de „ispravnic de concept”.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Reținerile salariale: când se pot face și când nu?

Un subiect extrem de important pentru angajați este cel legat de diversele tipuri de rețineri salariale, practică la care unii angajatori recurg, fără ca acest lucru să fie în concordanță cu legea. Prin urmare, salariații se găsesc în situația în care își încasează drepturile salariale diminuate unilateral de către angajator, sub diverse motive.

Citeste »

Printul și importanța acestuia într-o lume tot mai digitalizată

Materialele tipărite continuă să producă interes în rândul consumatorilor, chiar dacă revoluția digitală a transformat peisajul industriei de consum. De ce print? Pentru că vrem să creăm impact și nimic nu stimulează curiozitatea, inima și mintea așa cum o face un produs palpabil. Ne petrecem mare parte din timp în fața computerelor și de aceea printul a devenit un lux, un moment de calm și de reflecție. Printul oferă o experiență fără egal, care joacă un rol crucial în dezvoltarea oricărei afaceri.

Citeste »

FINAT anunță o criză în industria europeană producătoare de etichete

În 2021 cererea europeană pentru materiale de producție a etichetelor autoadezive a crescut cu 7%, însemnând aproape 8,5 miliarde de metri pătrați, după o creștere de 4,3 procente în 2020. În 2020 cererea excedentară de etichete autoadezive a fost declanșată de nevoia din sectoare cheie precum cel alimentar, de îngrijire personală, produse medicale și farmaceutice, pe când în 2021 cererea a atins din nou un vârf în al doilea și al treilea trimestru datorită redresării economice neașteptat de puternice din întreaga Europă. Cu toate acestea, după întreruperile lanțului de aprovizionare din vara anului trecut, soarta industriei de etichete a luat din nou o întorsătură dramatică încă de la începutul anului 2022, cu greve sindicale prelungite la o fabrică de hârtie specială din Finlanda și recent la o altă fabrică din Spania.

Citeste »

Investiție europeană de 6,7 milioane de euro pentru colectarea deșeurilor alimentare

WASTE2FUNC este un proiect european care a primit din partea Bio Based Industries Consortium Joint Undertaking (BBI-JU, un parteneriat public-privat între Uniunea Europeană și organizația non-profit Bio-based Industries Consortium) o investiție în valoare de 6,7 milioane de euro pentru a construi o platformă de colectare a deșeurilor alimentare cu scopul de a le transforma în bioplastice și biosurfactanți pentru aplicații care includ produse cosmetice, de uz casnic și de îngrijire personală.

Citeste »

Etichetarea corectă a produselor cosmetice – secretul succesului pe piețele internaționale

Brandurile care elaborează strategii de extindere pe piețele internaționale trebuie să își eticheteze corect produsele încă de la început, deoarece acesta este un factor hotărâtor care le poate oferi avantajul competitiv în cursa pentru atenția consumatorilor la rafturile de retail, atât fizice cât și virtuale. De la aspecte precum cerințele lingvistice, listarea ingredientelor și până la design, iată câteva sfaturi și secrete ale sectorului de etichetare a produselor cosmetice.

Citeste »

Intergraf atenționează: grevele de la fabricile de hârtie UPM au consecințe grave asupra industriei

Grevele de la fabricile finlandeze de hârtie perturbă în continuare lanțurile de aprovizionare din întreaga Europă, drept urmare industria ambalajelor din hârtie rămâne sub presiune. Intergraf – asociația ce reprezintă interesele industriei grafice la nivel european – îndeamnă Comisia Europeană (CE) să acorde prioritate extinderii capacității forestiere a continentului sub amenințarea creșterii prețurilor și a pierderii locurilor de muncă.

Citeste »

Uteco își reînnoiește imaginea prin transformarea logo-ului și a sloganului

Uteco – lider mondial în producția echipamentelor de imprimare concepute pentru ambalaje flexibile din cele mai diverse – activează cu succes de peste 35 de ani pe piața în continuă evoluție a convertorilor, unde transformarea implică întregul sector al industriei producătoare de ambalaje. Uteco anticipează și face față provocărilor în mod proactiv, din acest motiv compania a decis să își reînnoiască imaginea cu un logo „mai elegant, mai contemporan și mai minimalist”, fără însă a uita de tradiție și de rădăcini.

Citeste »

drupa 2024 dă startul înscrierilor online pentru expozanți

drupa – cea mai importantă expoziție internațională dedicată industriilor de print și packaging – a dat startul înscrierilor online pentru companiile care doresc să participe ca expozanți la târgul organizat în perioada 28 mai-7 iunie 2024 în incinta centrului expozițional Messe Düsseldorf din Germania. Termenul limită pentru înscrieri este 31 octombrie 2022.

Citeste »

Oare judeci autonom sau ești printre cei care absorb cu succes narativele propagandei?

Fie că e conștient fie că nu, orice om ia decizii în funcție de un top de valori, respectiv o listă cu principii în care crede. Așternerea măcar a primelor 5 pe o listă scrisă și rescrisă în fiecare zi ar trebui să fie gimnastica obligatorie a minții sau rugăciunea de dimineață a fiecărui om conștient. Oare câți dintre noi au pe această listă apărarea drepturilor individuale ale omului? Iar daca tu, cititorule, ai încredere în valoarea drepturilor majorității care poate fi ușor manipulată, atunci de ce să te mire că drepturile individuale ale omului urmează să dispară?!

Citeste »

UPM Raflatac își accelerează demersurile ecologice

UPM Raflatac – unul dintre cei mai importanți furnizori de materiale pentru producția de etichete sustenabile – își accelerează demersurile ecologice cu scopul de a deveni prima companie producătoare de materiale pentru etichete care nu utilizează surse de combustibil fosil. În practică, acest lucru înseamnă creșterea utilizării fibrelor certificate din punct de vedere ecologic, creșterea trasabilității biomaterialelor, încurajarea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră și dezvoltarea de produse și servicii inovatoare care să îi ajute pe proprietarii de branduri să ia măsuri pentru a-și depăși obiectivele ecologice.

Citeste »

re:FOCUS on eCommerce, Retail & Logistics – participă gratuit la evenimentul cheie al anului dedicat industriilor de comerț electronic, retail și logistică

Business Review organizează joi, 10 februarie 2022, evenimentul hibrid „re:FOCUS on eCommerce, Retail & Logistics” dedicat industriilor de comerț electronic, retail și logistică – acesta va avea loc în incinta Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca. Evenimentul va putea fi urmărit în format fizic dar și online prin canalul de YouTube Business Review. Seria de conferințe, discuții în direct, prezentări, interviuri și sesiuni de întrebări și răspunsuri cu jucători cheie din întreaga industrie va dezvălui trenduri de ultimă oră dar și viitoare, oferind în același timp soluții la provocările actuale ale comerțului electronic, retailului și logisticii.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide