Orice entitate care vrea să-mi restricționeze accesul pe baza informațiilor de vaccinare nu primește bani de la mine

Primăria Moscovei a renunțat prin decret pe data de 19 iulie 2021 la măsura obligativității prezentării codului QR ce dovedește vaccinarea anti-Covid la intrarea în orice local din capitala Rusiei. Schimbarea venea la numai trei săptămâni de la instituirea controversatei măsuri de către primarul Moscovei, Sergei Sobyanin – prin aceasta li se cerea atât localnicilor cât și turiștilor să prezinte fie dovada vaccinării, fie dovada recuperării post-Covid sau un test PCR negativ. Localurile care își desfășurau activitatea în aer liber nu erau afectate de măsură, ci cluburile, barurile, discotecile, cluburile de karaoke, restaurantele și cafenelele.

Citeste »

Heimtextil 2022 va fi un barometru al trendurilor sustenabile

Heimtextil este cea mai mare expoziție dedicată designului interior și materialelor textile. Următoarea ediție a expoziției Heimtextil va avea loc în perioada 11-14 ianuarie 2022 în incinta centrului expozițional Messe Frankfurt din Germania. Fiind în mod tradițional unul dintre primele târguri comerciale ale anului, și-a asumat de-a lungul timpului poziția de barometru în materie de trenduri pentru noul an. Iată câteva dintre cele mai importante tendințe care vor fi prezente la Heimtextil 2022.

Citeste »

Tabloul național al învățământului poligrafic după un an pandemic

Întâlnirea Asociației Tipografilor „Transilvania” de la Săcele a oferit prilejul prezentării situației învățământului poligrafic la nivel național după un an pandemic. Tabloul complet a fost expus de către importante personalități ale mediului academic românesc din cadrul Universității Politehnica București (conf. dr. ing. Emilia Bălan), Universității Tehnice Cluj (dir. departament slc. dr. ing. Timea Gabor) și Universității Politehnica Timișoara (prof. dr. ing. Mihai Medeleanu, decanul Facultății de Chimie).

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Declarația de beneficiar real – o formă fără fond

Până în luna octombrie, orice societate, fundație sau asociație trebuie să depună declarația privind beneficiarul real. Ne-am obișnuit deseori ca acţiunile de luptă împotriva fraudelor economice din România să fie pompieristice şi să vizeze soluţionări de moment. Rar am constatat ca strategia anti-evaziune să fi fost derulată în cadrul unui plan de luptă general, coerent, complet și pertinent.

Citeste »

Agressione Group Cluj-Napoca explică evoluția prețurilor hârtiei în perioada 2020-2021

Printre speakerii care au luat cuvântul în cadrul conferinței organizate cu prilejul întâlnirii membrilor Asociației Tipografilor „Transilvania” (ATT) din 3 septembrie 2021 de la Săcele s-a numărat și Daiana Sălăgean, Director Relații Furnizori în cadrul Agressione Group, important distribuitor de hârtie și carton, cu capital integral românesc. Reprezentanta Agressione a abordat subiectul evoluției prețurilor în perioada 2020-2021, analizând în detaliu mecanismele creșterii prețurilor hârtiei în întreaga lume și impactul asupra industriilor poligrafice.

Citeste »

Print-ul nu a dispărut – creșteri și trenduri

Să trecem de concepția greșită „print is dead”. Viitorul tipăriturilor îmbrățișează valurile noi și incitante de comunicare și inovație media mai mult decât v-ați putea aștepta. Da, utilizarea tipăriturilor a scăzut în ultimele două decenii, dar acest fenomen al scăderii s-a încheiat acum câțiva ani. Industria este acum bine poziționată pentru a se extinde, în special datorită problemelor de suprasaturare și confidențialitate pe care le au astăzi platformele digitale. Comentariile a cinci experți proeminenți din diferite segmente ale domeniului printului ne-au oferit răspunsuri. Se pare că viitorul tipăriturilor este într-adevăr foarte luminos.

Citeste »

Transformările industriei europene producătoare de hârtie și carton până în 2022

Încetinirea economiei europene și restricțiile sanitare provocate de pandemia Covid-19 au declanșat scăderea cu 5,3% a consumului de hârtie și carton în Europa în 2020, în comparație cu 2019, consumul însumând anul trecut un total de 71 milioane de tone. Membrii Confederației industriilor europene de hârtie (CEPI) au produs 85,2 milioane de tone de hârtie și carton, cu 4,8% mai puțin în comparație cu 2019 – aceeași tendință a fost observată și în alte părți ale lumii printre care și SUA, Japonia, Brazilia sau Canada.

Citeste »

HP lansează serviciul Instant Ink – abonamentul la cerneală

Timpul liber devine tot mai valoros, de aceea ne dorim să nu îl irosim făcând drumuri inutile dacă produsele ne pot fi livrate acasă. Această realitate a condus la apariția unei multitudini de oferte de servicii pe bază de abonament lunar, fie că vorbim despre livrarea zilnică a mâncării, a cumpărăturilor sau despre servicii medicale pe bază de abonament. Un abonament este comod și mai ieftin în comparație cu achiziționarea periodică a produsului, din aceste motive practica ofertelor prin abonament pătrunde și pe segmente mai neobișnuite.

Citeste »
Prof. Dr. Zollner-Croll pregătind tulpinile de sparanghel în laboratorul Universității de Științe Aplicate din München (Imagine © Johanna Weber)

Universitatea de Științe Aplicate din München produce hârtie din sparanghel

Sezonul sparanghelului începe în fiecare an în luna aprilie și se termină la sfârșitul lunii iunie. Cu toate acestea, doar jumătate din producția mondială de sparanghel este folosită ca hrană. Un proiect de cercetare al Universității de Științe Aplicate din München a căutat noi modalități de utilizare a deșeurilor de sparanghel în producția de hârtie și ambalaje.

Citeste »

Avertizare de fraudă prin poștă anunțată de Romexpo și EUROEXPO Fairs

Mai multe companii care dețin cataloage online de târguri și expoziții vizează expozanții în perioada premergătoare târgurilor comerciale, solicitându-le prin poștă acestora completarea unor formulare pentru confirmarea sau actualizarea datelor, cu scopul publicării lor gratuite în catalog. Aceste publicații nu au nicio legătură cu organizatorii de expoziții sau cu oricare dintre evenimentele lor și este important ca toate firmele expozante să fie avertizate asupra acestui fapt.

Citeste »

Mimaki a sărbătorit în iunie 2021 „Zilele Inovației Globale”

Filialele Mimaki Europa, Japonia și SUA au colaborat pentru organizarea evenimentului virtual Mimaki Global Innovation Days (2, 3, 4 iunie 2021), prin care liderul global în producția de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni a reușit să-i încurajeze și să-i ajute pe furnizorii de servicii de imprimare să depășească criza provocată de pandemie.

Citeste »
Avocat Dr. Constantin Neacșu - Baroul București Tel.: 0744244852

Raportarea tranzacțiilor suspecte se face după reguli noi

Societățile care efectuează tranzacții în numerar, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10 000 euro, indiferent dacă tranzacția se execută printr-o singură operațiune sau prin mai multe operațiuni care au o legătură între ele, sunt obligate – conform Ordinului nr. 14/2021 – să le raporteze Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) folosind modele noi de documente.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide