Transformări aduse de Covid-19 asupra industriei de packaging la nivel internațional

Pandemia Covid-19 a provocat haos la nivel mondial iar diferitele lanțuri de aprovizionare, printre care și cel al industriei producătoare de ambalaje, au fost obligate să se adapteze la noile cereri fără precedent. Cum a reacționat industria de packaging? Care sunt ramificațiile pe termen scurt și lung ale pandemiei? Cum a afectat ea prioritățile industriei de ambalaje? Acestea sunt doar câteva întrebări la care experți ai industriei încearcă să răspundă.

Citeste »

Xeikon 3500 adaugă o nouă aplicație în portofoliul producătorilor de etichete și ambalaje personalizate

Performanța imprimantei digitale Xeikon 3500 ce are la bază tehnologia cu toner uscat, certificată pentru siguranța alimentară, i-a permis unuia dintre cei mai importanți furnizori de servicii de imprimare etichete din Polonia, Labo Print, să înființeze un nou departament pentru producția paharelor din hârtie, aplicație care se adaugă portofoliului său vast de produse.

Citeste »

Rolul ambalajelor în marketingul de tip self-service

Ambalajul nu doar că protejează produsul în timpul livrării către retailer, ci previne și deteriorarea acestuia atunci când este așezat la raft, iar multe companii realizează studii ample pe subiectul schemelor de culori, designului și al tipului de ambalaj care va atrage cel mai mult atenția publicului țintă. Deși mulți producători consideră că performanțele ambalajelor sunt mai importante decât modul în care arată, în privința vânzărilor aspectul lor poate face diferența între succes și eșec. Acest articol își propune să explice rolul ambalajelor în atragerea și păstrarea clienților, în special în medii precum supermarketurile unde este implementat marketingul de tip self-service

Citeste »

Sticla – exponenta sănătății și a eleganței în industria de packaging

Dovezile arheologice au localizat primul tip de sticlă realizată de om în Mesopotamia și Egipt, în jurul anului 3 500 î.Hr. iar primele vase din sticlă au fost realizate în aceleași spații geografice în 1 500 î.Hr. Cea mai veche sticlă de vin nedeschisă este de proveniență romană și a fost descoperită în Speyer, Germania – i se estimează o vechime de peste 1700 de ani

Citeste »
Brosura Avery Dennison

O lume sustenabilă….

Sustenabilitatea este punctul principal din agenda Avery Dennison. Aducem o abordare cu totul nouă chiar acum pentru că vedem o reală nevoie de schimbare în industria noastră. Dezvoltarea portofoliului nostru cu produse noi este condus de conceptul de sustenabilitate.

Citeste »

Startup-ul R-CREATE oferă alternativa la ambalajele de unică folosință din e-commerce

Începând cu anul 2021 va intra în vigoare norma europeană ce prevede interzicerea plasticului de unică folosință, în condițiile în care Eurostat anunță că țara noastră reciclează doar 14% din milioanele de tone de deșeuri pe care le creează anual. În acord cu nevoia de produse sustenabile pe plan european, R-CREATE a lansat primul ambalaj returnabil existent în prezent pe piața din România ca alternativă la ambalajele de unică folosință utilizate mai ales în comerțul online

Citeste »

Cea de a 17-a ediție a galei Label Industry Global Awards și-a desemnat câștigătorii

GMG Color, Lenze SE și Avery Dennison Brazilia sunt doar câteva dintre numele premiate în cadrul celei de-a 17-a ediții a prestigioasei gale “Label Industry Global Awards”, care a fost de această dată un eveniment transmis online pe data de 15 septembrie 2020. Premiile au recunoscut cele mai inovatoare, influente și populare produse și inițiative din industria internațională producătoare de ambalaje, promovate în ultimele 12 luni

Citeste »

PACK SHOW a fost amânat pentru 2021

ROMEXPO și EUROEXPO Fairs, organizatorii PACK SHOW – expoziția de packaging pentru Europa de Sud-Est – au luat decizia anulării ediției din acest. Târgul care era inițial programat să se desfășoare în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2020 la București a fost amânat pentru 2021, la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Citeste »

Rondocarton a înregistrat în 2019 o creștere cu 52% a profitului net

Rondocarton a devenit cel mai mare producător de carton ondulat din România, având în 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 450,6 milioane de lei (95 milioane de euro), cu o creștere de patru procente față de 2018. Compania, parte a grupului de origine austriacă Rondo Ganahl, a avut în 2019 profituri nete de 51 milioane de lei, cu o creștere de 52% în comparație cu anul precedent.

Citeste »

Maratonul tehnologic Makeathon pentru ambalaje inteligente și sustenabile și-a desemnat proiectele câștigătoare

În zilele de 25 și 26 iunie 2020 a avut loc evenimentul Packaging Valley Remote Makeathon în cadrul căruia participanții, studenți și tineri profesioniști angajați ai grupului german Optima GmbH – care dezvoltă echipamente pentru producția de ambalaje farmaceutice și ambalaje pentru produse de igienă și de larg consum – au reușit să proiecteze trei soluții sustenabile de ambalare.

Citeste »

Un nou cutter Zünd G3 a fost instalat cu succes în Anglia

Furnizorii de servicii de print și profesioniștii din industria grafică sunt mereu în căutare de inovații tehnice pentru a deschide noi oportunități, piețe și aplicații. Printre acești furnizori se numără și Design Packaging Group Limited, care începând cu anul 1988 proiectează și produce o gamă variată de ambalaje speciale pentru clienți din întreaga lume.

Citeste »

Revoluția digitalizării transformă industria de packaging

Revoluția digitală reprezintă utilizarea tehnologiilor digitale cu scopul de a schimba un model de afacere și de a oferi noi oportunități de dezvoltare. Digitalizarea este un fenomen care a transformat deja sectoare precum cel bancar, de vânzări sau media și înseamnă mai mult decât implementarea unor tehnologii digitale într-un model de afacere deja existent

Citeste »

Color Systems oferă soluții de packaging în perioada pandemiei

Pandemia Covid-19 aduce în prim-plan rolul crucial pe care producătorii de ambalaje îl joacă pe scena societății prezentului, în vreme ce sectorul de packaging este înscris pe listele industriilor cheie din Europa și din întreaga lume datorită importanței sale în ceea ce privește transportarea proviziilor de alimente și produse farmaceutice.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ARTICOL
Search in pages
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide