UNITED CAPS a prezentat noua gamă „Fit for a King” la drinktec 2022

UNITED CAPS – producător internațional de capace și sisteme de închidere pentru recipiente de băuturi – a prezentat în cadrul târgului german drinktec (12-16 septembrie, Messe München) noua gamă de capace cu garnitură „Fit for a King”. Aceasta a fost concepută pentru a respecta pe deplin directiva europeană potrivit căreia toate recipientele din plastic pentru băuturi de până la 3 litri trebuie să încorporeze sisteme de închidere care rămân legate prin garnitură de recipient – directiva de sustenabilitate urmează să intre în vigoare în iulie 2024.

Citeste »

Noile tendințe din sectorul ambalajelor

Pandemia de coronavirus a accelerat dezvoltarea comerțului electronic. Acest lucru nu a fost lipsit de consecințe pentru proprietarii de mărci și pentru producătorii de ambalaje: chiar și ambalajul de transport devine parte a experienței mărcii – iar cooperarea viitoare necesită mult mai multă dinamică, know-how digital, conectivitate și mai ales durabilitate și transparență.

Citeste »

Inovație și sustenabilitate la FachPack 2022

FachPack 2022 – una dintre expozițiile importante dedicate industriei produselor, serviciilor și tehnologiei de ambalare – va avea loc în perioada 27-29 septembrie la Messe Nürnberg, Germania, prilej prin care companiile din domeniul packaging-ului le vor prezenta vizitatorilor cele mai noi și sustenabile soluții de ambalare de pe piață.

Citeste »

Provocările întâmpinate de producătorii de etichete în 2022

Atunci când industria de labeling era deja slăbită de consecințele Covid-19, iar principalii producători anticipau reluarea activităților normale odată cu sfârșitul pandemiei, redresarea a fost afectată de un complex de factori negativi: lipsa materialelor și a forței de muncă, blocaje ale lanțurilor de aprovizionare, termene de lucru prelungite din cauza furnizorilor, creșterea costurilor. A urmat războiul din Ucraina, care a provocat penurii și mai mari de produse și materiale sau probleme cu distribuția, în timp ce creșterea prețurilor la energie electrică a ridicat inflația la niveluri fără precedent. Iată care este situația actuală a producătorilor de etichete la nivel mondial.

Citeste »

Johnson Tape oferă benzi adezive la cel mai bun raport preț-calitate din țară

Johnson Tape este un distribuitor cu peste 21 de ani de experiență pe piața românească, reușind să se remarce prin calitate și prețuri competitive pe segmentul benzilor adezive. Compania a fost expozant în cadrul Pack Show (11-14 mai, Romexpo), acolo unde Berro Mohammad, directorul general al Johnson Tape, ne-a oferit informații importante despre produsele și activitatea companiei.

Citeste »

Consumatorii – „ultimii gardieni” în secvența de combatere a contrafacerii

Comportamentul de consum în continuă schimbare se traduce prin soluții de securitate a ambalajelor tot mai inteligente, concepute pentru a-i proteja pe consumatori. Pandemia de Covid-19 a modificat semnificativ modul în care căutăm și cumpărăm produse, evoluția comerțului electronic aducând tot mai multe oportunități pentru falsificatori. O nouă soluție la această problemă este implicarea consumatorilor în propria lor protecție prin intermediul ambalajelor.

Citeste »

Piața europeană a ambalajelor compostabile suferă schimbări majore

Cererea pentru ambalaje compostabile crește rapid, însă este nevoie de o mai bună infrastructură în ceea ce privește colectarea și reciclarea și de o etichetare mai clară a produselor pentru a sprijini expansiunea pieței. Ambalajele compostabile asigură atât reciclabilitate cât și compostabilitate, descompunându-se în mod natural în timp dacă sunt aruncate necorespunzător. În plus, ele pot fi o soluție la problema contaminării cu reziduuri alimentare, care poate face ca ambalajele convenționale din plastic să fie dificil sau imposibil de reciclat.

Citeste »

Tetra Pak va realiza ambalaje produse exclusiv din materiale pe bază de plante

Ambalajele alimentare sunt vitale pentru menținerea calității produselor, însă volumul mare al recipientelor de pe piață afectează negativ mediul înconjurător. Adevărata provocare a industriei de packaging este aceea de a produce ambalaje cât mai sigure, cu un impact cât mai mic asupra naturii. Tetra Pak – lider mondial în furnizarea de soluții de procesare și ambalare a alimentelor – oferă soluții de economie circulară pentru această problemă globală.

Citeste »

Lecta a lansat gama de cartoane Diva Art pentru ambalajele de lux

Lecta – producător internațional de hârtie pentru etichete, ambalaje flexibile și imprimare comercială – a creat o gamă versatilă de cartoane Solid Bleached Sulfate (SBS – sulfat solid înălbit) cu finisaj de mătase: Diva Art (cretat pe o singură parte) și Diva Art Duo (cretat față/verso), pentru proiecte grafice creative și sustenabile. SBS este cel mai scump și de cea mai bună calitate substrat din carton, este produs din celuloză de lemn virgin înălbită și poate fi utilizat ca barieră împotriva umidității.

Citeste »

Piața europeană a ambalajelor compostabile suferă schimbări majore

Potrivit Innova Market Insights, lansările de produse alimentare și băuturi cu ambalaje compostabile au crescut în medie cu 49% din 2018, iar 28% dintre consumatorii globali percep ambalajele biodegradabile sau compostabile drept cea mai sustenabilă opțiune de ambalare din punct de vedere ecologic, urmată de ambalajele reutilizabile (22%) și reciclabile (21%). Ambalajele compostabile imită proprietățile ambalajelor convenționale din plastic, precum bariera la umiditate și oxigen, durata de depozitare, designul ușor și flexibilitatea, însă potențialul lor este limitat de lipsa infrastructurii de colectare și reciclare.

Citeste »

Noile materiale V-Shapes revoluționează piața ambalajelor monodoză

V-Shapes este o companie italiană înființată în 2018, care a devenit principalul furnizor de produse și servicii concepute pentru fabricarea ambalajelor monodoză ce permit accesarea cu o singură mână a conținutului. Sistemele inovatoare V-Shapes pentru fabricarea ambalajelor monodoză minimizează deșeurile și reduc timpul de comercializare a produselor. Compania a lansat recent un nou substrat pentru producția de ambalaje sub formă de pliculețe – acestea sunt 100% reciclabile și au proprietăți avansate de barieră.

Citeste »

Toyo-Morton a lansat adezivi de laminare fără silani epoxidici pentru ambalajele flexibile

Toyo-Morton – cel mai important producător japonez de adezivi pentru laminare și membru al Toyo Ink Group – și-a actualizat portofoliul cu produse certificate pentru contactul cu alimentele, care nu conțin silani epoxidici și compuși organici de staniu. Noua linie include atât seria de adezivi pentru laminare TOMOFLEX™ pe bază de solvenți cât și seria ECOAD™ fără solvenți, potrivită pentru o gamă variată de ambalaje flexibile multistrat.

Citeste »

Grup Transilvae anunță noi direcții și perspective de viitor la Pack Show 2022

Grup Transilvae (GT) este un important distribuitor român autorizat de soluții de imprimare în format mare și industrial, soluții de tipar digital, color management și produse/servicii complementare. Compania cu peste 25 de ani de experiență în domeniu a fost prezentă la târgul Pack Show 2022 (11-14 mai, Romexpo), iar Bogdan Vasilescu, directorul general al companiei, ne-a împărtășit viziunea sa cu privire la piața de print, precum și noile direcții și perspective ale GT.

Citeste »

Pergamo – furnizorul român pentru etichetele pe care „le vrei ieri”

Pergamo Agency este un producător român de etichete autoadezive și neadezive personalizate, cu sediul în Ploiești, care a pornit de la un cutter și o riglă, ajungând în prezent la investiții în echipamente de imprimare digitală în valoare de 350 de mii de euro. Evoluția firmei se datorează calității serviciilor și respectării cu strictețe a termenelor de livrare. Pergamo a fost expozant în cadrul târgului Pack Show 2022, unde directorul general Irinel Alexandrescu ne-a oferit mai multe informații despre principiile de la temelia unei afaceri care pune clientul pe primul loc.

Citeste »

Geko a prezentat tehnologiile anului la Pack Show 2022

Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova – s-a numărat printre expozanții de marcă ai târgului Pack Show 2022, organizat în incinta centrului expozițional Romexpo din București și dedicat industriei de packaging. Lazăr Panov, directorul general al companiei Geko, ne-a oferit informații valoroase despre piața de print a prezentului, influențată masiv de situația politicii globale.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide