Târgul dedicat industriei cartonului revine în 2023

CCE International, singurul târg expoziţional din Europa pentru producția și conversia cartonului ondulat şi a celui pliabil va avea loc în perioada 14-16 martie la Messe Munchen, în Germania. Târgul înglobează evenimentul InPrint Munchen pentru industria de print industrial şi se va desfăşura în aceeaşi locaţie cu ICE Europe, o expoziţie pentru conversia materialelor flexibile, în rolă.

Citeste »

Echipa tehnică Grup Transilvae oferă servicii complete în toată Europa

Grup Transilvae (GT) este un distribuitor conscrat de pe piața românească în materie de soluții și servicii complete pentru industria grafică și tipar, cu o activitate susținută încă din 1994. Service-ul autorizat GT este format din 6 oameni – 5 field service engineers și un service admin (la care se adaugă încă 2 persoane pentru suportul post-vânzare) – și are peste 15 ani experiență în furnizarea de servicii de întreținere, revizie, instalare și instruire atât în România sau Republica Moldova cât și în numeroase țări europene la invitația unor furnizori precum HP și Kongsberg.

Citeste »

Ambalajele reutilizabile – soluția reală pentru eliminarea plasticului de unică folosință

Potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, doar aproximativ 9% din cele 9,9 miliarde de tone de plastic generate la nivel mondial începând cu anii ‘50 au fost reciclate, în timp ce jumătate din deșeurile de plastic regăsite în mediu sunt ambalaje post-consum. Cetățenii și guvernele se îndreaptă tot mai frecvent către mediul de afaceri pentru rezolvarea acestei probleme, iar companiile propun noi abordări – printre acestea soluția reutilizării și reumplerii ambalajelor se remarcă prin potențialul de a transforma comportamentul consumatorilor, generând în același timp noi fluxuri de venituri și economie de costuri pentru branduri.

Citeste »

Proiectul BeonNAT își propune să creeze ambalaje active pe bază de biomasă din arbuști

AIMPLAS – membru al Asociației pentru Industria Ambalajelor Active și Inteligente (AIPIA) – lucrează la dezvoltarea bioplasticului pentru ambalaje active destinate produselor cosmetice în cadrul Proiectului European BeonNAT. Conform reprezentanților Institutului Tehnologic al Materialelor Plastice din Valencia, acesta este doar unul dintre produsele inovatoare care vor fi dezvoltate în cadrul proiectului, obiectivul fiind acela de a promova crearea de lanțuri valorice în care să se utilizeze arbori și arbuști cultivați pe terenuri marginale ca sursă de biomasă pentru bio-industrii.

Citeste »

Mondi și Reckitt lansează un nou ambalaj pe bază de hârtie pentru detergentul de vase Finish

Producătorul global de hârtie și soluții de ambalare Mondi lansează în parteneriat cu Reckitt – furnizor de produse de sănătate, igienă și nutriție – un nou ambalaj pe bază de hârtie pentru detergentul de vase marca Finish. Astfel cele două companii intenționează să reducă semnificativ cantitatea de plastic utilizată cu până la 2 000 de tone pe an, echivalentul a 50 de milioane de sticle de 1 litru.

Citeste »

Rolul ambalajelor din aluminiu în economia circulară

Constantia Flexibles – lider global în domeniul ambalajelor flexibile pentru bunuri de consum și produse farmaceutice – a organizat pe data de 11 octombrie 2022 webinarul „The Power of Aluminium in Flexible Packaging” cu scopul principal de a arăta cum poate fi utilizat și procesat aluminiul într-o economie circulară. Reprezentanții Constantia Flexibles și cele două companii invitate, AMAG și PreZero Pyral, au prezentat etapele procesării acestui material – de la extragere/reciclare până la transformarea lui în ambalaje flexibile, dar și cele mai noi tehnologii care stau la baza reciclării aluminiului.

Citeste »

All4Pack Emballage Paris revine în 2022 după 4 ani de pauză

All4Pack Emballage Paris revine după patru ani de pauză în perioada 21-24 noiembrie 2022, în incinta centrului Parc des Expositions de Paris Nord Villepinte. Importantul salon bienal francez va avea ca temă centrală „soluțiile viitorului și inovația” și va găzdui 1 300 de expozanți care anticipează prezența a 66 000 de vizitatori din întreaga lume.

Citeste »

Mondi și Heiber + Schröder lansează echipamentul de ambalare automată eComPack

Producătorul global de hârtie și soluții de ambalare Mondi – în parteneriat cu Heiber + Schröder, producător de tehnologie de formare a ambalajelor de tip tăviță și a cutiilor cu fereastră – a lansat echipamentul de înaltă performanță eComPack pentru împachetarea automată în plicurile din carton ondulat Mondi EnvelopeMailer a diverselor articole destinate comerțului electronic.

Citeste »

UNITED CAPS a prezentat noua gamă „Fit for a King” la drinktec 2022

UNITED CAPS – producător internațional de capace și sisteme de închidere pentru recipiente de băuturi – a prezentat în cadrul târgului german drinktec (12-16 septembrie, Messe München) noua gamă de capace cu garnitură „Fit for a King”. Aceasta a fost concepută pentru a respecta pe deplin directiva europeană potrivit căreia toate recipientele din plastic pentru băuturi de până la 3 litri trebuie să încorporeze sisteme de închidere care rămân legate prin garnitură de recipient – directiva de sustenabilitate urmează să intre în vigoare în iulie 2024.

Citeste »

Noile tendințe din sectorul ambalajelor

Pandemia de coronavirus a accelerat dezvoltarea comerțului electronic. Acest lucru nu a fost lipsit de consecințe pentru proprietarii de mărci și pentru producătorii de ambalaje: chiar și ambalajul de transport devine parte a experienței mărcii – iar cooperarea viitoare necesită mult mai multă dinamică, know-how digital, conectivitate și mai ales durabilitate și transparență.

Citeste »

Inovație și sustenabilitate la FachPack 2022

FachPack 2022 – una dintre expozițiile importante dedicate industriei produselor, serviciilor și tehnologiei de ambalare – va avea loc în perioada 27-29 septembrie la Messe Nürnberg, Germania, prilej prin care companiile din domeniul packaging-ului le vor prezenta vizitatorilor cele mai noi și sustenabile soluții de ambalare de pe piață.

Citeste »

Provocările întâmpinate de producătorii de etichete în 2022

Atunci când industria de labeling era deja slăbită de consecințele Covid-19, iar principalii producători anticipau reluarea activităților normale odată cu sfârșitul pandemiei, redresarea a fost afectată de un complex de factori negativi: lipsa materialelor și a forței de muncă, blocaje ale lanțurilor de aprovizionare, termene de lucru prelungite din cauza furnizorilor, creșterea costurilor. A urmat războiul din Ucraina, care a provocat penurii și mai mari de produse și materiale sau probleme cu distribuția, în timp ce creșterea prețurilor la energie electrică a ridicat inflația la niveluri fără precedent. Iată care este situația actuală a producătorilor de etichete la nivel mondial.

Citeste »

Johnson Tape oferă benzi adezive la cel mai bun raport preț-calitate din țară

Johnson Tape este un distribuitor cu peste 21 de ani de experiență pe piața românească, reușind să se remarce prin calitate și prețuri competitive pe segmentul benzilor adezive. Compania a fost expozant în cadrul Pack Show (11-14 mai, Romexpo), acolo unde Berro Mohammad, directorul general al Johnson Tape, ne-a oferit informații importante despre produsele și activitatea companiei.

Citeste »

Consumatorii – „ultimii gardieni” în secvența de combatere a contrafacerii

Comportamentul de consum în continuă schimbare se traduce prin soluții de securitate a ambalajelor tot mai inteligente, concepute pentru a-i proteja pe consumatori. Pandemia de Covid-19 a modificat semnificativ modul în care căutăm și cumpărăm produse, evoluția comerțului electronic aducând tot mai multe oportunități pentru falsificatori. O nouă soluție la această problemă este implicarea consumatorilor în propria lor protecție prin intermediul ambalajelor.

Citeste »

Piața europeană a ambalajelor compostabile suferă schimbări majore

Cererea pentru ambalaje compostabile crește rapid, însă este nevoie de o mai bună infrastructură în ceea ce privește colectarea și reciclarea și de o etichetare mai clară a produselor pentru a sprijini expansiunea pieței. Ambalajele compostabile asigură atât reciclabilitate cât și compostabilitate, descompunându-se în mod natural în timp dacă sunt aruncate necorespunzător. În plus, ele pot fi o soluție la problema contaminării cu reziduuri alimentare, care poate face ca ambalajele convenționale din plastic să fie dificil sau imposibil de reciclat.

Citeste »
Search this website

Reclamă – CTP-Vitan.ro

Click pe imagine pentru a continua la site

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide