KBA și Durst sărbătoresc premiera mondială a imprimantei VariJet 100

Koenig & Bauer – producător de echipamente de tipar offset și digital în coală, precum și de sisteme de finisare și tipar flexografic – și Durst – furnizor de tehnologii avansate de producție digitală – au sărbătorit în prima jumătate a lunii octombrie premiera mondială a imprimantei digitale VariJet 106 cu alimentare în coală. Echipamentul dezvoltat pentru sectorul de piață al cutiilor pliabile este rezultatul colaborării dintre cei doi producători, iar lansarea a fost marcată prin demonstrații live pentru clienți și reprezentanți ai presei la sediul Koenig & Bauer din Radebeul, Germania.

Citeste »

PACCOR transformă provocările deșeurilor din plastic în soluții

PACCOR, un jucător global de top în industria ambalajelor, a lansat proiectul denumit „Evenimente circulare”. Această inițiativă promovează importanța reciclării și oferă organizatorilor de evenimente oportunitatea de a transforma produsele din plastic de unică folosință în resurse valoroase pentru produsele viitoare.

Citeste »

GSE și PRETHINK INK susțin utilizarea cernelurilor pe bază de apă

GSE – producător olandez de sisteme de distribuire a cernelii, software și servicii pentru reducerea risipei de cerneală – se alătură rețelei PRETHINK INK, o asociație a furnizorilor industriei de imprimare care promovează și contribuie la adoptarea cernelurilor pe bază de apă pentru imprimarea ambalajelor flexibile. Printre partenerii PRETHINK INK se numără și Actega, Comexi Group, Druckfarben, Follmann, Grupo Consist, NNZ, Quimovil, Saueressig, Silbo și UTECO Group.

Citeste »

Expoziția Shanghai World of Packaging își deschide în 2021 porțile fizice

Pe data de 15 septembrie 2021 a avut loc conferința virtuală de presă organizată de Shanghai World of Packaging (SWOP), unde au fost prezentate principalele teme și structura expoziției cu același nume programată în zilele de 23-25 noiembrie 2021, în incinta Shanghai New International Expo Centre (SNIEC) din China. SWOP – cel mai important târg asiatic dedicat industriei producătoare de ambalaje – este organizat cu sprijinul interpack și Messe Düsseldorf.

Citeste »

Cernelurile Flint Group ZenCode CG și CS primesc certificarea sustenabilă Cradle to Cradle

Flint Group – important furnizor de echipamente și consumabile pentru industriile de print și packaging – a anunțat că seriile de cerneluri ZenCode CG și ZenCode CS au fost evaluate la nivelurile Gold, respectiv Silver potrivit standardului Cradle to Cradle, recunoscut la nivel mondial pentru certificarea produselor sigure și sustenabile. Gama ZenCode a producătorului face parte din portofoliul de cerneluri și lacuri ONECode lansat recent.

Citeste »

Coca-Cola Irlanda va utiliza anual cu 500 de tone mai puțin plastic

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) din Irlanda și Irlanda de Nord a încheiat un parteneriat cu Graphic Packaging International, un important furnizor de ambalaje pe bază de fibre, cu scopul de a crea noi soluții de ambalaje din carton sub umbrela proiectului „World Without Waste” (o lume fără deșeuri) prin care se speră eliminarea unei cantități de 500 de tone de plastic anual.

Citeste »

Profit net de 296 248 lei în T1 al anului 2021 pentru producătorul Romcarbon Buzău

Romcarbon, companie buzoiană care se numără printre cei mai mari producători de polimeri și ambalaje de plastic din România, a avut un profit net în primul trimestru al anului 2021 (T1) de 296 248 lei, pe când în perioada similară a anului 2020 raporta pierderi de 162 818 lei. Raportul financiar al companiei mai arată și că veniturile au crescut din 2020 cu 27%, însumând 61,2 milioane de lei.

Citeste »

Avery Dennison Graduate Collection – sustenabilitate premium pentru producătorii de băuturi alcoolice

Dacă înainte de izbucnirea pandemiei de Coronavirus industriile producătoare de băuturi spirtoase, vinuri și bere artizanală se concentrau pe dezvoltarea de produse cu ambalaje de lux interactive, un an mai târziu situația este foarte diferită. Realități sociale precum carantinarea populației, reducerea mobilității consumatorilor, distanțarea socială și închiderea unităților de HoReCa au afectat importante industrii, printre care și turismul.

Citeste »

Producătorii de ambalaje din plastic reclamă ilegalitatea noilor prevederi ale UE

Paccor, producător global de soluții sustenabile pentru industria de packaging, a depus împreună cu alți șase producători de plastic și ambalaje o reclamație la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva noilor specificații de marcare pentru paharele de unică folosință, realizate integral sau parțial din plastic, așa cum sunt definite în Regulamentul de punere în aplicare nr. 2151/2020 al Comisiei din 17 decembrie 2020.

Citeste »

Digimarc și MCC lansează soluția de etichetare cu watermark digital

Furnizorul global de soluții de etichetare premium, Multi-Color Corporation (MCC), și-a unit forțele cu producătorul de software și tehnologie de identificare automatizată, Digimarc, în cadrul unei inițiative ce își propune serializarea ambalajelor cu ajutorul codului de bare Digimarc, contribuind astfel la siguranța și trasabilitatea produselor alimentare, dar și la facilitarea proceselor de sortare și reciclare a ambalajelor.

Citeste »

Evoluția ambalajului de-a lungul istoriei

Istoria ambalajelor a început cu folosirea materialelor naturale precum frunzele, după care a evoluat în etape succesive până la diversitatea din prezent. De la recipientele din sticlă ale Egiptul Antic sau din scoarță de dud ale Chinei Antice și până la cele din metal apărute în epoca lui Napoleon Bonaparte, ambalajul și-a găsit în cele din urmă calea către materialele care i-au adus consacrarea în epoca modernă – plasticul și hârtia.

Citeste »

Coca-Cola testează în Ungaria prima sticlă din hârtie

Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola va testa în primăvara anului 2021 primele sale recipiente realizate din hârtie. Lansarea pe piața europeană va avea loc în Ungaria în lunile următoare, iar noul format inovator va fi folosit pentru băutura pe bază de plante AdeZ. Obiectivul final al acestei inițiative este eliminarea plasticului folosit în cantități mari la realizarea recipientelor Coca-Cola.

Citeste »

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide