TxF150-75 de la Mimaki – un echipament sigur si stabil pentru imprimarea DTF pe textile

Recent, compania japoneza Mimaki Engineering Co. Ltd. a dezvoltat si lansat pe piata modelul TxF150-75, prima sa imprimanta DTF (direct-to-film/direct pe folie), precum si cerneala pigmentara pentru transfer termic PHT50 adaptata tehnologiei DTF. Compania a inceput comercializarea acestor produse inca din luna aprilie anul curent, vizand aplicatiile de imprimare pe materiale textile si articole vestimentare.

Citeste »

Imprimanta Mimaki JFX600-2513 ofera viteza sporita in aplicatiile de format mare pentru semnalistica

Mimaki, lider global in productia de imprimante inkjet pentru formate de mari dimensiuni si sisteme de taiere, propune o solutie inovativa odata cu noul model JFX600-2513. Este vorba despre o imprimanta inkjet UV-LED flatbed de format mare care se bazeaza pe succesul modelelor anterioare produse de Mimaki din gama JFX, insa face dovada unui avans considerabil: in timp ce ocupa aceeasi suprafata ca modelul JFX 200, este de trei ori mai rapida decat predecesoarea imediata JFX500.

Citeste »

Cele mai recente inovatii din sectorul imprimarii digitale pe materiale textile

Ce este inovatia? Inovatia este o solutie aducatoare de rezultate care poate fi descoperita la intersectia dintre nevoile nesatisfacute ale clientului, capacitatea organizationala si fiabilitatea pietei. Unele companii cuantifica inovatia prin numarul de brevete detinute. Altele se orienteaza dupa indicele de vitalitate, adica procentul din veniturile incasate din vanzarea produselor noi, iar altele iau in considerare numarul total de idei din strategiile de obtinere a veniturilor scontate precum si numeroasele momente de cotitura din procesul evolutia companiei in care este examinata dezvoltarea si se iau decizii importante privitoare la costuri, resurse si profituri. Vom explora in continuare cateva dintre cele mai recente inovatii din sectorul imprimarii digitale pe materiale textile prin prisma problemelor mai des intalnite atat in sectorul de decorare a articolelor vestimentare, cat si in cel al imprimarii in rola pe materiale textile.

Citeste »

Excelenta in signalistica indoor si outdoor cu noua imprimanta Mimaki UJV55-320 UV LED

Noua imprimanta inkjet Mimaki UJV55-320 de format mare cu tehnologie LED UV vine cu o combinatie unica intre productia de materiale cu dimensiuni foarte mari cum ar fi bannerele, mash-urile, folii de colantare auto, materialele grafice pentru retail, expozitii si vitrine si alte aplicatii similare cu latimi de pana la 3,2 m si versatilitatea imprimarii simultane pe doua role. Echipamentul efectueaza lucrari de imprimare cu viteze de pana la 110 m2/h si rezolutii de pana la 1 200 dpi, in functie de substrat. Este disponibil in doua configuratii: 4 culori sau 6 culori plus alb. Tehnologia de uscare instantanee cu LED UV de cerneala are ca rezultat elemente grafice care ies uscate din imprimanta si sunt deja gata pentru finisare, reducand semnificativ timpul ciclului de productie. In plus, cernelurile cu uscare rapida UV nu emit compusi organici volatili, minimizand amprenta de carbon.

Citeste »

Imprimarea ecologică dă startul viitoarelor inovații în sectoarele de echipamente și cerneluri

Sustenabilitatea in sectorul de imprimare castiga tot mai mult teren in întreaga lume, cumparatorii serviciilor de print acordand o atentie sporita impactului emisiilor de carbon al tuturor activitatilor lor economice. Aceasta tendinta le-ar putea oferi un avantaj comercial considerabil acelor companii si sisteme de imprimare ce ofera o diminuare veritabila a impactului negativ asupra mediului ambiant. Mai mult, in timp ce industria a luat deja startul in cursa anului 2023, preturile tot mai mari la energie in Europa plaseaza un nou accent pe imprimarea eficienta din punct de vedere energetic.

Citeste »

Personalizare pe orice substrat la cerere cu Mimaki UJF MKII e

Noua imprimantă UJF-3042 MkII e de la Mimaki poate fi utilizată pentru a crea elemente grafice imprimate UV pe o gamă largă de produse, cum ar fi plăcuțe de identificare, cărți de vizită, pixuri, brelocuri, huse pentru telefon, indicatoare de interior, etichete pentru sticle de apă, ambalaje din hârtie, suprafețe lenticulare 3D, nade pentru pescuit, capace pentru orificii de aerisire, încărcătoare de baterii, folii digitală, comutatoare cu membrană, pictograme și multe alte tipuri de suprafețe unice, obiecte tridimensionale și articole personalizate şi multe altele.

Citeste »

Care tehnologie va câştiga, cea inkjet sau printul electrofotografic?

Printul electrofotografic explicat pe scurt este procesul care debutează cu îndepărtarea sarcinilor negative datorită utilizarii luminii pe suprafața unui cilindru fotosensibil care este apoi acoperit selectiv cu toner. Tehnologia printului electrofotografic cuprinde atât fotocopierea, cât și imprimarea cu laser, deoarece ambele folosesc aceleași principii. O placă sau tambur de metal este acoperită mai întâi cu un strat generator de sarcină dintr-un material fotoconductor organic, apoi cu un strat mai gros de transport de sarcină optic transparent care conduce numai sarcina pozitivă. Suprafața primește o sarcină negativă uniformă, în timp ce placa metalică de dedesubt are o sarcină pozitivă. Când placa este iluminată selectiv prin stratul de transport de sarcină fie cu imaginea materialului de copiat, fie cu laserul unei imprimante laser, stratul fotoconductor generează sarcină în regiunile iluminate (generarea purtătorului fiind puternic asistată de câmp), iar sarcinile pozitive migrează liniar la suprafață sub influența puternică a câmpului electric și se recombină cu sarcina negativă de suprafață. Prin urmare, sarcina de suprafață rămâne doar în regiunile întunecate. Particulele de toner pe bază de rășină încărcate pozitiv sunt apoi atrase de încărcăturile negative pe ariile din suprafața rămasă, formând imaginea, care este în final fuzionată termic cu suportul de imprimare.

Citeste »

Cu eficiență și calitate îmbunătățite Mimaki va lansa seria de imprimante 330 care vor transforma piețele graficii pentru semnalistică şi textile

Mimaki Europa a introdus o nouă serie de imprimante inkjet de mare format, seria 330, care include modelele JV330-160 si CJV330-160. Particula 160, din denumirea acestor modele, oferă o idee despre lăţimea rolei care va fi printată şi tăiată pe această lăţime care este de fapt de 1610 mm. Lansată în perioada evenimentului Global Innovation Days organizat de companie, seria 330 valorifică strategia Mimaki pe multiple platforme pentru a oferi soluții de imprimare sofisticate dar şi profitabile în mai multe sectoare. Aceasta serie se aliniază obiectivului Mimaki de a-și dezvolta atât gama de produse sofisticate, cât și cele de bază, pentru a-i încuraja și sprijini în continuare pe clienți să extindă și să îmbunătățească atât serviciile de imprimare, cât și gama de produse care pot fi oferite beneficiarilor finali.

Citeste »

„Perspectivele Industriei de Print pentru Anul 2023” – cel mai recent raport WhatTheyTh!nk

Cu mai puţin de o săptămână în urmă, site-ul WhatTheyTh!nk, una dintre cele mai importante resurse informative online pentru industriile de imprimare offset şi digitală, a publicat un raport intitulat „Perspectivele Industriei de Print pentru anul 2023” ce prezintă analize detaliate din cadrul celui mai recent studiu despre perspectivele de afaceri, despre cele mai recente date economice și trenduri macroeconomice din industrie, precum și despre tendințele tehnologice din industrie care trebuie urmărite în 2023 și în viitor.

Citeste »

Mimaki UJF-7151 plus II – versatilitate fără compromisuri în aplicațiile industriale

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet wide format și sisteme de tăiere – a lansat la începutul anului noua imprimantă UV-LED flatbed de înaltă performanță UJF-7151 plus II. Modelul oferă precizie de neegalat, calitate superioară a imaginii și viteză sporită, îmbunătățind totodată calitatea și stabilitatea modelului anterior de înaltă clasă – UJF-7151 plus.

Citeste »

Direcțiile de evoluție a tehnologiei inkjet până în 2027

Raportul „The Future of Inkjet Printing to 2027” publicat în iulie 2022 de către compania de cercetare de piață Smithers anticipează o creștere importantă a sectorului imprimării inkjet în următorii cinci ani. Raportul vizează imprimarea inkjet pe segmentul aplicațiilor grafice și al etichetelor/ambalajelor, care a generat venituri globale de 86,8 miliarde de dolari în 2022.

Citeste »

Geko-Mimaki – un parteneriat unic pe piața europeană de print

Mimaki – lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere – a fost prezent la expoziția Print&Sign 2022 de la București (Romexpo, 4-7 octombrie) în cadrul standului Geko – Master Dealer Mimaki în România, Bulgaria și Moldova. Acolo am avut ocazia să discutăm cu Sławomir Pęczak, Senior Area Sales Manager pentru Europa Centrală și de Est, care ne-a oferit informații despre cele mai noi soluții tehnologice ale producătorului japonez.

Citeste »

Gallus a lansat prima imprimantă de etichete 100% digitală a companiei

Gallus – producător elvețian de tehnologie de imprimare a etichetelor și subsidiară Heidelberg – a lansat prima imprimantă inkjet 100% digitală a companiei. Echipamentul a fost dezvoltat pentru a elimina – cu ajutorul automatizării și tehnologiei cloud – bariera costului total de proprietate în adoptarea tehnologiei digitale roll-to-roll pe sectorul producției de etichete.

Citeste »

Lansările digitale vor fi în centrul atenției la Labelexpo Americas 2022

Labelexpo Americas 2022 – cea mai mare expoziție dedicată sectoarelor de ambalaje și etichete, care se va desfășura în perioada 13-15 septembrie 2022 la Donald E. Stephens Convention Center din Chicago, SUA – va îngloba o serie de premiere mondiale interesante în ceea ce privește tehnologia digitală de imprimare, marcând o nouă etapă în tranziția de la tiparul analogic la cel digital.

Citeste »
Kyocera TASKalfa Pro 15000c

3 avantaje ecologice incontestabile ale tehnologiei inkjet

Dezvoltarea durabilă a unei companii a devenit o obligație datorită noilor reglementări, iar întreprinderile au acum oportunitatea de a se diferenția în fața clienților din punct de vedere sustenabil. Timp de mulți ani, industria artelor grafice s-a putut baza pe noile tehnologii pentru a-și reduce impactul asupra mediului – iată modul în care tehnologia inkjet ajută companiile să atingă acest obiectiv.

Citeste »
Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide