Asociația Tipografilor „Transilvania” împlinește 20 de ani de activitate

Asociația Tipografilor „Transilvania” (ATT) este o asociație patronală, națională a industriei poligrafice, care reunește tipografii și furnizorii acestora prin valori, principii și atitudini precum deschiderea către inovare și comunicare, colegialitate, încredere și concurență constructivă, dezvoltarea intereselor de breaslă și susținerea învățământului profesional. În octombrie 2022 ATT va sărbători 20 de ani de la înființare – profităm de acest prilej pentru a creiona un portret al acestei asociații cu demersuri extrem de valoroase pentru întreaga industrie poligrafică românească

Citeste »

Elettrograf sărbătorește două decenii de excelență pe piața adezivilor hot melt

Elettrograf SRL – important furnizor româno-italian de adezivi, duze, pistoale de lipit, materiale pentru ambalat, capsatoare și mașini de făcut rame – sărbătorește în acest an două decenii de activitate pe piața adezivilor hot melt și a ambalajelor. Produsele comercializate sunt importate din Italia, Germania și Taiwan iar calitatea lor este garantată și recomandată de partenerii internaționali care i-au ales ca distribuitori autorizați.

Citeste »

Fabrica de hârtie din Flensburg sărbătorește 325 de ani de excelență

Fabrica de hârtie Mitsubishi HiTec Paper din Flensburg, Germania, sărbătorește în 2021 aniversarea a 325 de ani de activitate, după deschiderea ei în anul 1696 de către producătorul de hârtie Hinrich Gultzau. În prezent, hârtiile cretate speciale produse aici – inclusiv hârtii pentru transfer termic, inkjet sau cu proprietăți de barieră pentru ambalaje flexibile alimentare și non-alimentare – sunt distribuite în întreaga lume.

Citeste »

GoPublish – povestea antreprenorului român care face milioane de dolari pe Amazon

Platforma de comerț online a multinaționalei Amazon poate deveni o reală oportunitate pentru cei suficient de perseverenți și inspirați în privința afacerilor de nișă pe care le aleg. Un astfel de exemplu încununat cu succes este și cel al antreprenorului român Claudiu Nistor – fondatorul GoPublish – care și-a început cariera ca agent de curățenie într-un oficiu poștal, ajungând în cele din urmă să comercializeze cărți pe care le tipărește Amazon.

Citeste »

Poveste de 37,7 miliarde de dolari – povestea celor 5 fondatori români ai UiPath

UiPath – companie de tehnologie fondată de cinci români și unul dintre cele mai valoroase produse ale industriei românești de IT – s-a listat la bursa de la New York miercuri, 21 aprilie, sub simbolul PATH – prețul de listare al acțiunilor fiind de 56 de dolari. Astfel UiPath promovează excelența românească în cadrul celui mai important centru financiar global, New York Stock Exchange.

Citeste »
Dru Riess, fondatorul Popular Ink

De la faliment în ambalaje flexibile la 25 milioane dolari cifra de afaceri

Un absolvent al unei facultăţi de administrare a afacerilor a resuscitat un business de print şi nu numai că i-a plătit datoriile la zi, dar imprimeria a ajuns între timp la o cifră de afaceri anuală de 25 milioane de dolari. Povestea face furori pe canalele TV americane şi le relevă decidenţilor tradiţionalişti motivul pentru care sunt întrecuţi de oameni ca Dru Riess în aceste vremuri în care totul se schimbă cu viteză. Problema decidenţilor de azi este că au senzaţia că se descurcă OK cu ceea ce s-au obişnuit să facă, fără să continue să acumuleze know how prin lecturi, cercetare şi studiu tehnic şi managerial.

Citeste »

Bannersnack – compania orădeană de design grafic în competiție cu giganți precum Adobe și Canva

Bannersnack este o companie din Oradea cu aproximativ 200 de angajați care a creat o platformă web de design grafic pentru proiectarea digitală intuitivă a materialelor vizuale publicitare – în prezent aceasta este folosită de nume importante ale industriei, precum Google sau Airbnb. Gabriel Ciordaș, fondator și CEO al Bannersnack, și-a început parcursul antreprenorial în 2000 cu o mică firmă care construia pagini web, iar de aici până la debutul Bannersnack în 2008 a fost doar un pas

Citeste »

Anunțul Telefonic a împlinit 30 de ani

Anunțul Telefonic, primul ziar din România dedicat exclusiv anunțurilor de mică publicitate, și-a sărbătorit pe data de 7 iunie 2020 aniversarea a 30 de ani de existență – trei decenii în care a câștigat respectul publicului, fiind în prezent singura publicație de tipul său de pe piața românească.

Citeste »

Benjamin Franklin – inventatorul primei afaceri în sistem de franciză din industria tipografică americană

Benjamin Franklin este cunoscut mai ales pentru descoperirile și teoriile sale din domeniul electricității, dar și pentru inventarea paratrăsnetului, a lentilelor bifocale și a sobei care îi poartă numele. A fost pe rând director de poștă, politician, om de stat, francmason și unul dintre Părinții Fondatori care au redactat Declarația de Independență și Constituția Statelor Unite ale Americii. În același timp a fost și un important scriitor și un iscusit tipograf, calități ce l-au ajutat să întâlnească personalități importante ale vremii sale, care în cele din urmă i-au modelat cursul vieții

Citeste »

25 de ani de curaj antreprenorial în familia profesioniștilor Disz Tipo

Disz Tipo, producător de ambalaje din carton și elemente din carton stratificat, având sediul în Săcele și folosind materiale 100% reciclabile, a pornit la drum cu o singură mașină Heidelberg Kord și cu David Istvan la cârmă. Antreprenorul brașovean a înțeles încă de la început cum să lucreze cu potențialul oamenilor din jurul său, înconjurându-se de fapt de o familie pe care se poate baza, alături de soția sa, Diana David, un sprijin vital atât din punct de vedere moral cât și faptic încă din 2001. În prezent, Diana David este administratorul firmei Sufitech – primul producător de elemente din carton stratificat de la nivel național – participând activ la dezvoltarea acestui nou domeniu de activitate.

Citeste »

Canon USA a câștigat trei premii „Produsul anului 2019” oferite de SGIA

SGIA (Specialty Graphic Imaging Association) i-a acordat anul acesta companiei Canon USA, Inc. – lider în soluții de imagistică digitală – trei premii „Produsul anului 2019” pentru imprimanta de mare format Océ Colorado 1650, echipamentul flatbed Océ Arizona 1380 XT UV și programul software Océ Touchstone. Acestor produse li s-au recunoscut astfel calitatea, versatilitatea, productivitatea și ușurința în utilizare.

Citeste »

De la o imprimantă digitală la o companie de milioane de dolari

Nimeni nu s-a așteptat ca plăcerea câtorva prieteni de a realiza grafică pentru panouri publicitare și colantări auto să se transforme rapid într-o afacere de milioane de dolari. Și iată totuși cum de mai bine de 20 de ani, Bluemedia este alegerea companiilor din clasamentul Fortune 500 și a cluburilor sportive din Statele Unite care necesită printuri de mari dimensiuni. Pe lista clienților obișnuiți se numără NFL, Verizon, VISA, Target, McDonald’s, Jack Daniel’s, Pepsi, San Diego Chargers, Kansas City Royals și Arizona Cardinals

Citeste »

Michel Caza drumul de la ucenic la părinte al serigrafiei moderne

Michel Caza este cunoscut la nivel mondial ca maestru al serigrafiei ultra-fine, iar învățăturile sale oferite cu generozitate au influențat generații întregi de serigrafi. În întreaga sa carieră dedicată acestei tehnici, Caza nu a încetat vreodată să caute răspunsuri, să inventeze și să adapteze. Prin pasiunea și cercetările sale, acesta a împins mai departe limitele unui proces foarte vechi care folosea mătase întinsă pe rame de lemn către o tehnologie industrială extrem de sofisticată. Caza a solicitat producătorilor de echipamente și consumabile să își perfecționeze produsele, iar influența sa a contribuit la evoluția serigrafiei ca tehnică de imprimare

Citeste »
Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide