Raportul Fespa 2024 al companiei Guandong

Calatoria companiei Guandong continua cu o concentrare sporita a atentiei pe sustenabilitate. Un mare interes a fost suscitat de Fiberboo, noua tesatura biodegradabila realizata din fibre naturale de bambus

7 mai 2024: Odata cu proiectul „Promenada Verde”, compania italiana Guandong se indreapta cu pasi hotarqti in directia sustenabilitatii, iar Fespa 2024 a fost ocazia de a anunta un reper important pe acest drum. In cadrul evenimentului gazduit de RAI Amsterdam, „Specialistul de specialitate” a dezvaluit o gama completa de substraturi de imprimare inovatoare non-PVC, oferind o alternativa ecologica la toate liniile actuale de produse: „Dedicarea noastra in serviciul cercetarii si dezvoltarii se indreapta de mult timp in cqteva directii cheie”, a explicat Fabio Elmi, Director de Cercetare si Dezvoltare in cadrul Guandong. „In primul si in primul rqnd este vorba despre dezvoltarea progresiva a materialelor ecologice si de inalta performanta pentru satisfacerea cu maxima eficienta a celor mai recente nevoi din sectorul de imprimare digitala care acum se extinde de la comunicarea vizuala traditionala pqna la cele mai inovatoare aplicatii din sectorul decoratiunilor interioare.”

Fiind rezultatul a mai bine de doi ani de cercetare si dezvoltare, noul Fiberboo, inegalabila tesatura biodegradabila si compostabila fabricata din fibre naturale de bambus si-a facut debutul oficial la Fespa. „Este bine-cunoscut faptul ca planta de bambus are o rata de crestere deosebit de rapida, asigurqnd un randament mult mai mare in comparatie cu alte fibre naturale precum bumbacul”, a declarat dl Elmi. Asadar, alegerea acestui material este strqns legata de economisirea energiei, incepqnd de la cultivarea sa si trecqnd pe la toate etapele ulterioare de prelucrare. „In timpul expozitiei, Fiberboo a atras imediat un interes mult peste asteptari – atqt de mult incqt multi vizitatori s-au intors chiar in ultima zi a tqrgului pentru a lua cu ei mai multe mostre tiparite”, a adaugat dumnealui. Fiberboo se orienteaza catre intimitatea si caldura caminului; prin urmare, este extrem de potrivit pentru producerea accesoriilor de mobilier, acoperirilor pentru pereti, componentelor vestimentare si altor aplicatii textile.

De asemenea, a existat un interes semnificativ pentru o alta inovatie de la Guandong prezentata la Fespa: noul POLY-Ecobanner, realizat din rasina poliolefina 100% reciclabila. Suprafata Poly-Ecobanner este tratata pentru a putea fi imprimata cu orice tip de cerneala, ceea ce asigura o calitate inalta si o versatilitate maxima in timpul utilizarii. Produs in proportie de 75% din material reciclat, noul Poly-Ecobanner de la Guandong apartine gamei de solutii non-PVC si faciliteaza reciclarea imediata a printurilor la finalul ciclului de viata, asigurqnd economii considerabile in directia costurilor de eliminare a deseurilor si a consumului de energie.

Totodata, in conformitate cu standardele de sustenabilitate ambientala, Guandong a dezvoltat solutii inovatoare pentru decorarea sticlei, folosind combinatii speciale de texturi si finisaje de suprafata pentru a obtine efecte unice, cum ar fi imprimarea in relief (embossing) si broderia pe sticla. Aceste suporturi unice ofera o alternativa accesibila si sustenabila la tiparirea traditionala pe suport de sticla, venind in intampinarea cererii tot mai mari pentru aplicatii de retail si decoratiuni interioare.

Pentru presa:
Pinkommunication
Telefon: +39 34 0104 4227
info@pinkomunication.it

Pentru public:
Guandong Italia
Phone +39 02 89785988
info@guandong.eu – www.guandong.eu

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide