Velox redefineste imprimarea digitala direct pe contur a recipientelor rigide

Imprimarea digitala poate realiza printuri pe mai multe substraturi, printre care recipiente rigide cum ar fi o doza de bautura, un spray sau un tub. Diferenta dintre imprimarea digitala si decorarea traditionala pe metale este ca aceasta din urma se realizeaza cu ajutorul placilor sau sabloanelor, in timp ce imprimarea digitala poate fi aplicata direct pe un cilindru, simplificand foarte mult procesul de decorare si oferind totodata o flexibilitate operationala inegalabila, fiind foarte eco-eficienta

Cu sediul in Israel, Velox Ltd. este o firma specializata in solutii de decorare digitala direct-pe-contur, fiind fondata in 2012 de doi frati cu o vasta experienta in branduri de imprimare digitala de top. Tehnologia companiei aduce beneficii producatorilor de doze de bauturi, permitandu-le sa foloseasca decorarea digitala pentru campanii speciale de marketing.

Viziunea firmei este de a valorifica tehnologia imprimarii digitale pentru a revolutiona productia in serie de recipiente rigide printate direct pe contur, ceea ce permite o imprimare de inalta calitate, caracteristici unice de decorare si un proces de imprimare eficient datorita capacitatii de a imprima doar pe suprafata dorita de client – totul la preturi foarte competitive.

Eco-eficienta este un aspect esential, cu accentul pe reducerea cantitatii de deseuri si a impactului asupra mediului, in special in productia de volume mari. Acest lucru se obtine prin eliminarea deseurilor la instalare si in timpul productiei, precum si eliminarea supraproductiei, cu beneficii pe partea de depozitare si transport.

Inca de la inceput, cerneala a fost o parte integranta a viziunii companiei. Recunoscand ca o schimbare de paradigma in industrie ar necesita o tehnologie revolutionara atat in ​​ceea ce priveste sistemul de imprimare, cat si in ceea ce priveste cerneala, Velox s-a concentrat pe dezvoltarea acesteia in-house, pentru a-si completa arhitectura de sistem de ultima generatie.

Initial, firma israeliana a vizat piata cosmeticelor cu o solutie avansata de decorare a tuburilor din plastic, efectuand cateva instalari de succes. Ulterior, compania si-a redirectionat atentia catre piata dozelor de bauturi, cu un accent deosebit pe sectorul bauturilor artizanale.

Producatorii de ambalaje pentru bauturi artizanale solicita volume flexibile, capacitatea de a lucra cu mai multi identificatori de produs (SKU), caracteristici de decorare unice si de inalta calitate, precum si timpi de livrare scurti, ceea ce i-a facut candidatii ideali pentru tehnologia digitala Velox. Decorarea digitala direct-pe-recipient patrunde din ce in ce mai mult pe aceasta piata, care inainte se baza pe mansoane termocontractibile si etichete din plastic. Tehnologia detinuta de compania israeliana si viteza crescuta la volume mari permit imprimarea in serii de productie cu volum mic pana la mediu, cu beneficii exceptionale in privinta calitatii, eficientei si sustenabilitatii, ceea ce are potentialul de a elimina anual sute de tone de mansoane termocontractibile si etichete din plastic.

Totodata, aceasta tehnologie le ofera multiple beneficii producatorilor de doze de bauturi, permitandu-le sa foloseasca decorarea digitala pentru campanii speciale de marketing si sa-si imbunatateasca eficienta generala a liniei de productie prin imprimarea digitala a unor serii de productie mici, de mai putin de 200.000 de bucati.

Velox se distinge de concurenta prin mai multi factori esentiali. In primul rand, compania a dezvoltat cerneluri unice, adaptate sistemului propriu de imprimare, ceea ce contribuie semnificativ la performanta masinii. Capacitatea Velox de a oferi viteze de imprimare de pana la 500 de doze pe minut fara a compromite calitatea imprimarii este inegalabila pe piata. Dezvoltarea in-house a cernelurilor digitale a generat mai multe tipuri de cerneluri – de exemplu, o cerneala alba cu o formula unica, foarte opaca, ce permite interactiuni uimitoare a designului cu suprafata metalica a dozelor. Totodata, capacitatea companiei de a imprima intreaga suprafata a recipientelor, nu doar zona tesiturii din partea superioara a acestora, ci si discul metalic de deasupra, ofera un alt avantaj unic.

Inovatia este o valoare fundamentala pentru specialistii firmei. Spre deosebire de alte branduri din sector care si-au adaptat platformele analogice la imprimarea digitala, Velox si-a construit tehnologiile de la zero, special pentru aplicatiile digitale direct-pe-contur si productia de volume mari. Solutia companiei inglobeaza mai multe statii prin care trece fiecare recipient, ceea ce asigura o imprimare de inalta calitate si productie continua.

Velox a facut progrese semnificative in tehnologia cernelii utilizate. Aceasta tehnologie este cea care imbunatateste atat calitatea decorarii, cat si eficienta cernelii. Capacitatea de a controla dimensiunea picaturilor de cerneala, de a determina strategic unde sa fie aplicate picaturile mici si unde sa li se permita sa-si creasca dimensiunile este un factor decisiv. Compania a continuat sa-si optimizeze tehnologia cernelii, ceea ce a dus la imbunatatiri atat in ​​ceea ce priveste calitatea imprimarii, cat si consumul de cerneala.

Pe partea de echipament, arhitectura sistemului Velox introduce un concept inovator sub forma unei piste eliptice cu mai multe carucioare, fiecare capabil sa transporte zeci de recipiente in timp ce trece prin diferite statii. Acesta este secretul daca este vorba sa fie atinse viteze mari de productie.

Compania israeliana considera ca decorarea digitala va inlocui utilizarea mansoanelor si etichetelor termocontractabile in industria bauturilor artizanale. Aceasta transformare a inceput deja si se preconizeaza sa se extinda in continuare, pe masura ce tot mai multe tari pun in aplicare interdictii asupra materialelor plastice de unica folosinta si tot mai multe companii recunosc agilitatea operationala pe care o ofera tehnologia digitala. In plus, decorarea digitala va fi adoptata din ce in ce mai mult de producatorii de doze si convertorii de ambalaje care doresc sa ofere brandurilor optiuni de ambalare personalizate pentru promovarea evenimentelor sportive, festivalurilor, concertelor si promotiilor speciale de sezon.

Privind in perspectiva, Velox intentioneaza sa se extinda dincolo de prezenta sa actuala crescanda pe care o are in sectorul dozelor de bauturi, tuburilor de plastic si spray-urilor – catre alte recipiente verticale, cum ar fi buteliile din plastic si sticla, borcanele, precum si recipientele semicilindrice. Compania ramane fidela angajamentului ei de a investi in solutii de imprimare digitala, urmarind sa introduca mai multe functii si noi formule de cerneala pentru a-si imbunatati si mai mult capacitatile si pentru a fi la inaltimea exigentelor unei piete aflate in evolutie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide