FESPA introduce Color L*A*B* și aplicații pentru decor interior și exterior la FESPA Global Print Expo 2019

Programul creat de FESPA pentru vizitatorii Global Print Expo 2019 din München-Germania - care se va desfășura între 14 și 17 mai 2019 - va fi îmbogățit prin introducerea Color L*A*B*, un program de management al culorii care va consta în prezentarea de tehnologii specializate, precum și în organizarea unor conferințe ce îi vor ajuta pe vizitatorii interesați să îmbunătățească procedurile ce se aplică în cadrul propriilor companii. Cea de-a doua zonă care va face parte din experiența vizitatorilor la FESPA Global Print Expo este Printeriors, unde se vor prezenta numeroasele beneficii și oportunități de utilizare a tiparului pentru sectorul decorațiunilor

Situată în Hala B4, zona Color L*A*B* va oferi o prezentare completă a tuturor elementelor individuale care contribuie la gestionarea profesională a culorilor, inclusiv a monitoarelor, instrumentelor de măsurare și calibrare, soluțiilor software și a celor de realizare a proof-urilor.

Zona va fi populată de tehnologii reprezentative puse la dispoziție de furnizori de specialitate, susținute de grafice explicative și un ghid tipărit ce descrie toate procesele și tehnologiile și care include date de contact pentru informații suplimentare. Vizitatorii vor putea asista la demonstrații live pentru a vedea rezultatele imprimării pe diverse substraturi. Aceste demonstrații vor avea loc în cadrul unei serii de tururi ale zonei Color L*A*B* la care vizitatorii pot lua parte gratuit în baza unei rezervări prealabile. Turul noii zone îl va avea ca ghid pe Paul Sherfield, consultant celebru în materie de management al culorii, care va explica în detaliu procesele utilizate și va răspunde la întrebările vizitatorilor cu privire la modul în care își pot îmbunătăți propriile practici. Zona de conferințe adiacentă va oferi un program gratuit de prezentări susținute de experți în materie, printre care Dr. Andreas Kraushaar de la FOGRA și Paul Lindström de la Digitaldots.org.
Crearea noii zone Color L*A*B* vine ca răspuns direct la feedback-ul comunității FESPA, care a afișat un interes puternic față de experiența și sfaturile experților – datorat în special diversificării aplicațiilor dar și așteptărilor pe care le au clienții furnizorilor de servicii de print.
„Industria tipografică de specialitate a îmbrățișat în mod proactiv multe dintre avantajele de producție ale tehnologiei digitale. Astăzi, studiind sectorul nostru și vorbind cu vizitatorii și expozanții, am ajuns la concluzia că managementul calității rămâne unul dintre domeniile-cheie pe care furnizorii de servicii de imprimare consideră că este nevoie să îl optimizeze. Sondajul nostru – Print Census – demonstrează veridicitatea acestei concluzii, cu unul din trei respondenți care afirmă că intenționează să investească în tehnologii mai performante de management al culorii precum și în instruirea operatorilor în următorii doi ani”, a afirmat Graeme Richardson-Locke, directorul departamentului de suport tehnic din cadrul FESPA.

Lansarea Color L*A*B* la FESPA Global Print Expo 2019 este o inițiativă a programului FESPA Profit for Purpose, care investește în instruirea tehnică și promovarea celor mai bune practici operaționale pentru comunitatea globală de print. Noua zonă specializată este susținută și de publicarea pe www.fespa.com a unei prezentări în șase părți realizată de Paul Sherfield sub forma unui blog, care dezbate pe larg tematica managementului culorii.
„Clienții – de la proprietarii de mărci comerciale până la designerii de interior – au așteptări mari în ceea ce privește consecvența culorilor, indiferent de procesul de imprimare sau materialul utilizat. Un management de calitate al culorilor le oferă numeroase avantaje furnizorilor de servicii de imprimare, printre care se numără o mai mare flexibilitate a producției, reducerea volumului de deșeuri și în final păstrarea clienților. Vestea bună este că tiparul digital pentru formate de mari dimensiuni elimină multe dintre variabilele asociate cu procesele tradiționale de imprimare. Zona Color L*A*B* de la FESPA 2019 îi va ajuta pe vizitatori să identifice eventualele lacune din practicile proprii pentru a optimiza fluxurile de lucru și a obține din prima încercare culorile adecvate”, a declarat Sherfield.
Cea de-a doua zonă în care organizatorii le-au pregătit surprize vizitatorilor este Printeriors, care va prezenta atât aplicații de decor interior cât și de exterior în cadrul FESPA Global Print Expo 2019.

Și anul acesta Printeriors va fi o experiență interactivă pentru vizitatori. Situată la intrarea de est a complexului expozițional Messe München, aceasta va prezenta o serie de aplicații de decor interior cum ar fi tapet, casete luminoase, piese de mobilier, inclusiv perdele, perne și grafică pentru ferestre.
Noutatea va fi reprezentată de o zonă situată în afara clădirii care găzduiește expoziția, unde vor fi expuse aplicațiile de decor exterior. În această zonă vizitatorii vor putea să vadă și chiar să interacționeze cu produse precum șezlonguri sau umbrele de soare.
FESPA colaborează cu ilustratorul Jasper Goodall la realizarea graficii pentru aplicațiile din cadrul Printeriors, care se vor baza pe cele patru elemente – pământ, aer, foc și apă – sub deviza: „Inspired by Nature – Powered by Print”.
Zona Printeriors a fost creată din dorința de a-i reuni pe decoratori, designeri și arhitecți cu furnizorii de servicii de imprimare în cadrul unui eveniment care pune în evidență posibilitățile pe care tiparul le oferă sectorului de decorațiuni interioare și exterioare. Vizitatorii inspirați de aplicațiile din cadrul Printeriors vor putea discuta cu expozanții care le vor transforma ideile în realitate.

Print Make Wear 2018
Print Make Wear 2018

„În ultimii ani, datorită dezvoltării tehnologiei de imprimare digitală, printul a schimbat modul în care designerii și arhitecții lucrează.
Anul trecut am decis să transformăm Printeriors într-o zonă interactivă, situată chiar la intrarea în clădirea care găzduiește FESPA Global Print Expo. Această decizie s-a dovedit a fi extrem de inspirată conform feedback-ului pe care l-am primit atât din partea expozanților cât și din partea vizitatorilor. Vom proceda la fel și anul acesta și vom adăuga în plus o zonă în aer liber unde vom prezenta o gamă variată de aplicații pentru decorațiunile exterioare, care va fi în același timp și o zonă de relaxare”, a declarat Duncan MacOwan, șeful departamentului responsabil cu evenimentele organizate de FESPA.

La ediția din 2018 a FESPA Global Print Expo a fost amenajat și un spațiu de producție live, o replică a unei fabrici de confecții vestimentare. Prezentat în premieră, conceptul a fost denumit „Print Make Wear” și a ilustrat fiecare etapă a procesului serigrafic și digital de producție a materialelor textile, de la etapa de concepere a designului până la obținerea produsului finit. Acest lucru începe cu planificarea, designul și pregătirea pentru tipar, apoi imprimarea, uscarea, tăierea, coaserea, finisarea și ambalarea.

Print Make Wear 2018
Print Make Wear 2018

În 2019 acest spațiu de producție live își va dubla suprafața ca răspuns la feedback-ul pozitiv al vizitatorilor. Spațiul extins va permite prezentarea unei game și mai cuprinzătoare de soluții și consumabile pentru tehnologia de imprimare a articolelor de îmbrăcăminte, precum și o zonă pentru prezentări, dezbateri și un podium pentru show-uri de modă. Vizitatorii interesați de Print Make Wear vor beneficia de două tururi cu ghid, unul cu accent pe producția direct-to-garment și celălalt pe producția de tip roll-to-roll. FESPA colaborează cu Aminah Hamzaoui la realizarea designului articolelor de îmbrăcăminte ce vor fi imprimate prin tehnologia roll-to-roll.
Tehnologiile prezentate în cadrul zonei Print Make Wear 2019 vor include imprimante digitale pentru print direct pe textile și echipamente serigrafice manuale și automate cu cerneluri pe bază de apă, cu suportul companiilor Adobe, Adelco, EFI, HP, Mimaki, Vastex MagnaColours, Easiway și Premier Textiles.
„Feedback-ul vizitatorilor confirmă de la an la an creșterea interesului pentru imprimarea pe textile. FESPA Census a indicat că vestimentația sportivă este aplicația cu cea mai dinamică dezvoltare. Reacția vizitatorilor la prima ediție Print Make Wear de anul trecut a fost extrem de pozitivă, cu participarea a peste
2 000 de vizitatori la tururile noastre care au drept ghizi experți din industrie. Prin extinderea spațiului dedicat acestei zone putem primi mai mulți vizitatori în același timp și îmbunătăți conținutul educațional. Suntem încrezători că indiferent de nivelul lor de cunoștințe în imprimarea articolelor de îmbrăcăminte, vizitatorii Print Make Wear 2019 vor dobândi o înțelegere mai profundă a oportunităților de a optimiza producția, de a îmbunătăți sustenabilitatea și de a crește profitabilitatea”, a adăugat Duncan MacOwan, șeful departamentului responsabil cu evenimentele organizate de FESPA.

FESPA este o federație globală ce însumează 37 de asociații membre.
Dintre acestea face parte și reprezentanta FESPA în România:
ARSIT&D – Asociația Română de Serigrafie, Imprimare Tampografică și Digitală
www.arsitd.ro/evenimente/

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide