Învățământul superior își deschide porțile pentru viitorii specialiști din industria poligrafică

Trei mari centre universitare din România – București, Cluj și Timișoara – își deschid și în acest an porțile pentru a-i primi pe absolvenții ciclului de licență care doresc să lucreze sau să avanseze profesional în cadrul companiilor cu profil poligrafic: tipografii, edituri, fabrici de ambalaje, producători de materiale publicitare, furnizori de materiale, utilaje și echipamente pentru industria poligrafică, agenții de publicitate, școli, licee și universități de profil. Este foarte importantă popularizarea învățământului universitar poligrafic în contextul nevoii aflate în creștere de personal calificat în firmele domeniului poligrafic, media, al producției publicitare și de ambalaje.

Universitatea Politehnica din București va da startul noilor sesiuni de înscriere între 3-16 iulie și 1-17 septembrie 2021, la programul de masterat „Tehnologii și sisteme poligrafice” – sunt invitați toți cei care vor să devină parte activă a noului val tehnologic decisiv pentru industria poligrafică națională și internațională. Masteratul beneficiază de 25 de locuri alocate de la bugetul statului și un număr nelimitat de locuri cu taxă. În cadrul acestui program de masterat de cercetare acreditat în domeniul „Inginerie industrială”, cursanții vor beneficia de o curriculă universitară adaptată celor mai noi cerințe ale pieței forței de muncă, compatibilă totodată cu standardele marilor universități europene. Mai exact, Universitatea Politehnica din București oferă masteranzilor activități de curs și de laborator sprijinite prin eforturile unor importanți parteneri din domeniul poligrafic românesc, care le asigură cursanților un start practic excelent: Grup Transilvae, Electronic Design & Consulting Group, Imprimeria Arta Grafică, Tipografia Everest, Tipografia Romprint Prod, Tipografia GCanale&C din București; EDS din Brașov; Rodotex și NX PRINT din Iași. Dacă vrei să descoperi secretele de ultimă oră ale teoriei culorii, ale controlului de proces de tipar, să înveți despre diferite tehnologii, mașini și utilaje tipografice sau să avansezi în cunoașterea managementului proceselor poligrafice, acest program de masterat ți se adresează! Mai multe informații AICI.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca îi învită pe absolvenții licențiați la sesiunile de înscriere în cadrul programului masteral „Sisteme poligrafice sustenabile”, domeniul de studiu „Științe Inginerești Aplicate”, dedicat acumulării de competențe în sectorul industriei poligrafice, în contextul dezvoltării sustenabile. Oferta clujeană a programului de masterat include competențe valoroase pe piața actuală a forței de muncă, printre care amintim: utilizarea integrată a tehnologiilor digitale/informatice, dezvoltarea și proiectarea produselor inovatoare, abilități de soluționare a problemelor de economie circulară sau dezvoltarea de strategii antreprenoriale eco-responsabile, de management sau marketing. Masteranzii vor avea ocazia de a lua contact cu echipamente de imprimare 3D, de a studia engleza aplicată în industria poligrafică și de a dezvolta competențe în domeniul economico-financiar sau abilități de operare a calculatorului în aplicații inginerești. Printre posibilele ocupații puse la dispoziția viitorilor masteranzi prin acest program se numără și cele de inginer de cercetare în tehnologia celulozei, hârtiei, poligrafiei şi fibrelor, expert prevenire/reducere riscuri tehnologice sau inspector/referent în gestiunea materialelor şi mijloacelor fixe. Perioada de înscriere şi de desfăşurare a concursului de admitere este 13–17 septembrie 2021. Industria poligrafică trece printr-o etapă de ecologizare a proceselor pentru reducerea poluării și a risipei de materiale. Un procent de aproximativ 66% dintre consumatorii de pe plan global declară că sunt dispuși să plătească mai mult pentru produse și branduri sustenabile. Tu ești gata să transformi dorința de schimbare în realitate? Mai multe informații AICI.

Universitatea Politehnica Timișoara (Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului) le propune absolvenților licențiați programul de masterat „Tehnici Poligrafice” în domeniul de studiu „Științe inginerești aplicate”. Masteratul timișorean este dedicat dezvoltării competențelor de folosire și analizare a conceptelor și teoriilor moderne în domeniul tehnologiilor poligrafice, inclusiv aplicațiilor software avansate, tehnicilor informatice și a conceptelor de management poligrafic. Curricula programului timișorean de masterat „Tehnici Poligrafice” li se adresează și celor interesați de imprimarea pe sticlă, porțelan, materiale plastice și textile (inclusiv imprimarea pe ambalaje, design ecologic și tehnici de ambalare), celor care doresc să aprofundeze domeniul designului grafic, al nanomaterialelor sau al materialelor compozite. Un alt program opțional al masteratului specializat în tehnici poligrafice se adresează și pasionaților de tehnică și artă fotografică. Mai multe informații AICI.

Cu sprijinul Asociației Tipografilor „Transilvania” (ATT), asociația patronală națională a tipografiilor și furnizorilor acestora, România a avut în anul 2016 prima generație de absolvenți ai masteratului cu specific poligrafic din cadrul Universității Politehnica București. Anul universitar 2017-2018 a însemnat debutul cursurilor de masterat în tehnologia poligrafică din cadrul Universității Politehnice Timișoara, iar din acest an universitar, 2020-2021, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. ATT și revista Afaceri Poligrafice vă invită să sprijiniți aceste demersuri prin care putem contribui la dezvoltarea profesională a angajaților existenți, dar și la pregătirea noii generații de specialiști atât de necesari industriei.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide