Potrivit companiei, avantajul principal al acestei plăci cu duritate mică este performanța ridicată în reducerea efectului de canelură ce apare post-imprimare pe suporturile necretate sau cele kraft, în special cartoanele cu ondulă de tip B. Un alt avantaj este posibilitatea de a se utiliza și substraturi care conțin un procent mai mare de fibre reciclate, fără a sacrifica din calitatea printului.
„Atunci când vorbim despre efectul de canelură, calitatea materialului este o variabilă care influențează apariția acestui fenomen. O altă variabilă este forma punctelor de pe placa flexo. Plăcile flexografice cu puncte cu vârf plat, spre deosebire de plăcile digitale obișnuite cu puncte rotunde, pot reduce efectul nedorit de canelură”, a explicat Eva Freudenthaler – Vicepreședinte, Departamentul de tehnologie, Flint Group Flexographic.
Capacitatea plăcii de a forma puncte cu vârf plat prin simpla expunere la UV-A garantează o procesare simplă și rapidă la costuri reduse, deoarece nu sunt necesare etape suplimentare precum laminarea, nici consumabile extra sau echipamente speciale pentru expunere.
„Încă de la lansarea plăcii nyloflex FTC Digital în 2017 le oferim printerilor soluții cu valoare superioară. Noua placă nyloflex FTL Digital s-a dovedit a fi extrem de versatilă în privința substraturilor pe care le suportă, oferind rezultate excelente și o reducere vizibilă a efectului de canelură”, a adăugat dr. Freudenthaler.