O explozie de posibilități la FESPA 2019

FESPA Global Print Expo - cea mai importantă expoziție din Europa pentru industriile de tipar digital în format mare, serigrafie, imprimare de materiale textile și semnalistică - a revenit în Germania la Messe München, unde vizitatorii au putut vedea o explozie de posibilități prinzând viață prin intermediul tiparului de specialitate

Mii de vizitatori au călătorit în capitala bavareză între 14 și 17 mai 2019 pentru a vedea cele mai recente inovații propuse de peste 700 de expozanți care au ocupat 6 dintre cele 18 hale ale complexului expozițional. FESPA a raportat prezența a 13 000 de vizitatori doar în primele două zile ale expoziției. 

Global Print Expo reprezintă o platformă pentru lansarea de inovații. Printre companiile de top care au prezentat noutăți au fost EFI, Ricoh, Mimaki, Canon, Mutoh, Epson și Durst. EFI a lansat echipamentul LED UV EFI Pro 30f de 3×2 m cu 6 grupuri de culoare și o productivitate de 210 m2/h. Lansarea comercială a echipamentului va avea loc în luna septembrie. 

Ricoh a prezentat cele mai recente tehnologii flatbed și direct‑to-garment, respectiv platforma Pro TF6250 și sistemul DTG Ri 1000 – care include o suprafață de imprimare extinsă și o rezoluție mai mare. Ambele mașini vor fi disponibile comercial în luna iunie.

Mimaki a lansat JFX200-2513 EX, cel mai performant echipament flatbed UV-LED de mare format pentru productivitate cu valoare adăugată. Mașina utilizează tehnologia „2,5D Texture Maker”, care permite imprimarea 2,5D cu CMYK și alb a unor aplicații precum cele pentru semnalistică de interior și exterior, oferind printului un aspect deosebit prin redarea texturii cărămizilor, lemnului, a unei picturi în ulei sau a literelor embosate prin depuneri succesive ale stratului de cerneală UV. Mimaki a sărbătorit totodată câștigarea a două premii oferite de European Digital Press Association în cadrul FESPA 2019. Mimaki Tiger-1800B MkII a fost premiat la categoria „Imprimantă pentru textile în rolă, cu productivitate de peste 100 m2/h”, în timp ce Rimslow TR a fost premiată la categoria „Soluții de pre- și post-tratare”.

Canon a prezentat pentru prima dată în cadrul unui eveniment internaţional modelul Océ Arizona 1380 GT, prin intermediul căruia le-a demonstrat clienţilor modul în care tehnologia le permite să producă o gamă şi mai variată de aplicaţii, fiind compatibil cu aproape orice suport rigid sau flexibil.

Mutoh a expus imprimanta inkjet hibridă ValueJet 1627MH, cu o suprafață de imprimare de 1,6 m lățime. Modelul poate imprima în cinci culori cu o viteză de până la 12,1 m2/h, la o rezoluție de 720 dpi.

Epson și-a extins seria de imprimante SureColor SC-S pentru aplicații de semnalistică prin adăugarea a două noi modele industriale care utilizează pungi de cerneală cu o capacitate de 1,5 litri pentru a livra până la 95,1 m2/h dintr-o singură trecere, la rezoluția de 1440 dpi.

Durst și-a extins portofoliul P5 cu două imprimante hibride noi: P5 350 cu o lățime de 3,5 m și P5 210, cu o lățime de 2,1 m. Noile mașini, prevăzute cu opt grupuri de culoare, pot prelucra substraturi de până la 50 mm grosime și pot imprima atât material în rolă cât și plăci. 

FESPA a introdus anul acesta programul Colour L*A*B* de management al culorii, prin care vizitatorilor li s-au prezentat tehnologiile specializate în gestionarea profesională a culorilor de la furnizori precum Barbieri, CMA Imaging, EFI, Eizo, HP, Just Normlicht, Pantone, Techkon și X-Rite.

La intrarea de est a complexului expozițional Messe München a fost amenajată zona Printeriors, dedicată aplicațiilor pentru decorațiuni interioare precum tapet, casete luminoase, piese de mobilier, inclusiv perdele, perne și grafică pentru ferestre, realizate cu ajutorul unor furnizori ca Adobe, Canon sau Mimaki. În zona situată în afara clădirii au fost expuse pentru prima dată și aplicații pentru decor exterior, vizitatorii putând chiar să interacționeze cu produse precum șezlonguri sau umbrele de soare.

Revenind în 2019 într-un format îmbunătățit, zona Print Make Wear le-a prezentat vizitatorilor un spațiu de producție digitală a obiectelor vestimentare, de la design și pregătirea pentru tipar la imprimare, uscare, tăiere, coasere, finisare și ambalare.

Vizitatorii FESPA au avut acces și la European Sign Expo, târgul care s-a desfășurat în aceeași perioadă și unde cei peste 100 de expozanți au prezentat cele mai recente soluții pentru fabricarea literelor din metal sau plastic, a elementelor tridimensionale și a afișajelor iluminate. Pentru cel de-al doilea an consecutiv, European Sign Expo 2019 a fost sponsorizat de EFKA.

Concursul World Wrap Masters Europe 2019 le-a lansat finaliștilor provocarea de a colanta mașini marca Volkswagen GTI, dar și obiecte curbate precum busturile de manechine. Casper Madsen a ieșit învingător în acest concurs sponsorizat de Hexis.

Reprezentanții companiei VGL din Anglia, câștigători ai premiului Best in Show
Reprezentanții companiei VGL din Anglia, câștigători ai premiului Best in Show

 

Pe 15 mai au fost anunțați și câștigătorii premiilor FESPA din acest an, evenimentul având loc la Löwenbräukeller în cadrul unei cine de gală. Câștigătorilor celor 13 categorii li s-au alăturat și Antonio Tsigonias – student la Institutul Educațional Tehnologic din Atena, Departamentul de Arte Grafice – care a luat premiul la secțiunea Young Star, apoi Institutul de Tehnologie a Imprimării din Maharashtra, India, care a câștigat premiul People’s Choice și nu în ultimul rând Atelier fuer Siebdruck din Elveția și VGL din Anglia, care au câștigat premiul Best in Show.

Următoarea ediție a Global Print Expo va avea loc peste doar 10 luni la centrul expozițional IFEMA din Madrid, Spania în perioada 24-27 martie 2020. Tematica sub care se va desfășura expoziția este „Where Colour Comes Alive” și se va concentra asupra oportunităților nelimitate pe care le au furnizorii de servicii de imprimare pentru a-și diversifica și dezvolta business‑ul.

Deoarece printul pe textile a fost una dintre principalele atracții la ediția din acest an, FESPA a anunțat că va introduce în 2020 și zona Sportswear Pro dedicată designului, producției și imprimării articolelor de îmbrăcăminte sport. FESPA a confirmat, de asemenea, locația și perioada de desfășurare a ediției din 2021: 18-21 mai, München, Germania.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide