SYS TEC Converting – automatizare în industria flexografică

SYS TEC Converting este o companie înființată inițial în Italia în 1999, dar care cu trei ani în urmă a ales să își mute sediul central în Elveția. Firma este specializată în dezvoltarea de sisteme automatizate pentru industria flexografică. Anul trecut a participat cu stand la PRINT4ALL Milano – expoziție pe care am vizitat-o și noi - unde l-am întâlnit pe Massimo Caliari - Managing Director - care ne-a oferit mai multe informații despre SYS TEC Converting, o divizie a STI Società Tartuca SA Industriale

Massimo Caliari, Managing Director, SYS TEC Converting

 

Elveția este o locație ideală de afaceri pentru companiile multinaționale. Principalele avantaje includ o amplasare centrală în Europa pentru activități de logistică și distribuție, un mediu fiscal și politic stabil, o infrastructură foarte dezvoltată, o bună calitate a vieții, forță de muncă extrem de calificată, un sistem atractiv de impozitare, politici guvernamentale favorabile companiilor și investiții în domeniul cercetării și dezvoltării. Unele dintre cele mai importante companii din diverse sectoare ale industriei sunt prezente în Elveția.

Climatul de afaceri elvețian este foarte competitiv și flexibil, ceea ce le permite antreprenorilor să își creeze și să își dezvolte afacerile aici indiferent dacă acestea sunt companii mici și mijlocii, filiale ale companiei sau multinaționale, iar sistemul juridic elvețian susține o gamă variată de structuri juridice pentru cei interesați să facă afaceri în Elveția.

SYS TEC Converting se află în orașul Chiasso în partea sudică a Elveției, o zonă unde se vorbește limba italiană – fapt benefic pentru această firmă care inițial a avut sediul central în Italia.

„Suntem o companie specializată în dezvoltarea de sisteme automatizate pentru industria flexografică. Avem o abordare orientată către client, fapt ce a făcut ca în câțiva ani să ne situăm printre producătorii de top. Producem dispozitive automate pentru mașinile de montat plăci, precum și sisteme de curățare a clișeelor tipografice”, ne-a declarat Massimo Caliari.

Echipament de curățare cu laser a clișeelor
Echipament de curățare cu laser a clișeelor

 

Investițiile făcute în ultimii ani în tehnologia de producție, precum și în cercetare și dezvoltare au dus la realizarea unor dispozitive inovatoare și eficiente, extrem de apreciate pe piață. Aceste dispozitive sunt în același timp ușor de manevrat și rapide, capabile să reducă foarte mult din timpul necesar pregătirii echipamentului pentru imprimare.

Datorită preciziei sistemului care montează plăcile flexografice, calitatea etichetelelor produse s-a îmbunătățit deoarece nu mai există vechile probleme legate de texte și imagini care nu sunt imprimate clar.

„Ca noutate am dezvoltat un program software original, denumit Virtual Image. Această soluție este unică prin faptul că permite utilizatorului să înregistreze poziția fiecărei plăci montate și să aibă o reprezentare vizuală a acestora. Cu ajutorul acestui program se poate simula și o probă de print, însă fără hârtie și cerneală. De asemenea, montarea plăcilor poate fi realizată fără semne de potriveală”, a adăugat Caliari.

Sisteme automate de montare a clișeelor
Sisteme automate de montare a clișeelor

 

Tot la capitolul noutăți au introdus pe piață și echipamentul de curățare cu laser a clișeelor denumit Cleaning Light Beam. Curățarea cu laser este cea mai sustenabilă metodă deoarece nu necesită apă sau substanțe chimice.

SYS TEC Converting a instalat peste 700 de echipamente în 60 de țări, cei mai importanți clienți provenind din Germania, Rusia și SUA.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide