Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează admiterea pentru cursurile de masterat „Sisteme poligrafice sustenabile”

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) organizează concursul de admitere pentru programul de studii universitare de masterat în domeniul poligrafic – „Sisteme poligrafice sustenabile”, în cadrul Facultății de Ingineria Materialelor şi a Mediului, în domeniul „Științe inginereşti aplicate”. Acesta va fi un masterat de cercetare derulat pe o perioadă de doi ani (3 semestre), iar forma de învățământ va fi cu frecvență.

Obiectivele cursurilor de masterat „Sisteme poligrafice sustenabile” sunt organizarea și dezvoltarea unui proces formativ dedicat acumulării de cunoștințe și competențe cu privire la procesele tehnologice din domeniul poligrafic în contextul dezvoltării durabile, precum și facilitarea unei bune integrări a absolvenților pe piața forței de muncă. În urma cursurilor, absolvenții vor fi pregătiți pentru următoarele ocupații: inginer de cercetare în tehnologia celulozei, hârtiei, poligrafiei și fibrelor; expert prevenire – reducere riscuri tehnologice; inspector/referent în gestiunea materialelor și mijloacelor fixe.

Programul de masterat va include pregătirea pentru rezolvarea de sarcini complexe, specifice industriei poligrafice sustenabile, pe baza cunoștințelor aferente științelor inginerești, utilizarea integrată a tehnologiilor digitale pentru optimizarea fluxului tehnologic al industriei poligrafice sustenabile, optimizarea proceselor tehnologice specifice prin exploatarea inovativă a materialelor și echipamentelor, dar și identificarea/gestionarea/soluționarea problemelor specifice de mediu în contextul economiei circulare.

În primul semestru, studenții vor fi inițiați în bazele ingineriei sustenabile și vor dobândi cunoștințe despre materiale și designul produselor poligrafice, despre tehnologii poligrafice și managementul cercetării și ecoinovării. Al doilea semestru îi va iniția pe studenți în domeniul antreprenoriatului ecoresponsabil, aceștia dobândind cunoștințe despre managementul integrat al proceselor poligrafice, despre utilaje și echipamente sau tehnici de comunicare/engleză aplicată în industria poligrafică. Semestrul al treilea va trata subiecte precum: eco-proiectarea ambalajelor, protecția muncii și a mediului, managementul calității totale, etică și integritate dar și domeniul imprimării 3D – echipamente și aplicații/optimizarea sistemelor de fabricație.

Sesiunea de toamnă pentru admiterea la acest program de studii masterale se va derula în perioada 14-18 septembrie 2020. Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați: https://imm.utcluj.ro/admitere-master.html

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Caută în tot websiteul

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SIGNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide