GO GREEN în imprimarea digitală pe textile din poliester

Grup Transilvae (GT) – furnizor pentru soluții de imprimare în format mare și industrial, color management și produse/servicii complementare – observă un trend ascendent în zona de imprimare a textilelor din poliester pe segmentele de modă, îmbrăcăminte sportivă dar și în zona de amenajări interioare și semnalistică. Acest trend este susținut de inovația din domeniul imprimării digitale, poliesterul imprimat digital devenind astfel unul dintre cele mai sustenabile materiale textile de pe piață.

Imprimarea digitală folosește mult mai puține resurse decât imprimarea convențională, iar imprimarea digitală pe poliester reduce și mai mult resursele folosite – apă, energie, resursă umană. Comparativ cu bumbacul – a cărui pre-procesare și post-procesare necesită mari cantități de apă – în cazul imprimării digitale prin sublimare pe poliester, țesătura imprimată poate fi livrată imediat după procesul de imprimare digitală, nefiind nevoie de alte procese consumatoare de resurse. Procesul de imprimare digitală nu necesită apă pentru funcționare – această tehnologie a permis economisirea a peste 40 de miliarde de litri de apă la nivel mondial în 2018. Imprimarea digitală pe textile permite o flexibilitate mai mare, inclusiv printarea în tiraje mici și foarte mici, de până la un metru, cu o repetabilitate în timp a culorii superioară imprimării convenționale. Ascensiunea și popularitatea imprimării digitale pe poliester se explică și prin numeroase alte avantaje ecologice ale acestui material: poliesterul imprimat poate fi reciclat în proporție de 100% în mod repetat, tehnologia digitală permite imprimarea poliesterului obținut din plastic reciclat (inclusiv din PET-uri), poliesterul are o mai bună rezistență la pete și este un material mai durabil decât alte textile, poate fi spălat cu apă rece și se usucă rapid. În comparație cu acesta, articolele vestimentare din bumbac irosesc energie: necesită spălare frecventă cu apă caldă deoarece sunt mult mai puțin rezistente la pete. În plus, țesăturile sintetice precum poliesterul nu își pierd forma precum bumbacul și astfel își măresc ciclul de viață, reducând și mai mult impactul asupra mediului pe termen lung. Prin urmare, excluderea poliesterului drept material textil nesustenabil și dăunător mediului este o mare greșeală.

Grup Transilvae pune la dispoziția furnizorilor de servicii de imprimare pe textile, care doresc să se adapteze la noile standarde ecologice și să atingă nivelul maxim de eficiență, o soluție completă pentru personalizarea sustenabilă a textilelor. Imprimantele HP Stitch S500 și S1000 fac posibilă imprimarea directă sau imprimarea prin transfer termic din rolă pe materiale textile de orice tip, chiar și netratate, cu aceeași cerneală – HP Dye Sub. Soluțiile HP sunt ideale pentru îmbrăcăminte sport, fashion, soft signage, decorațiuni interioare, outdoor și bannere, imprimarea fiind posibilă pe o gamă diversă de țesături din poliester sau pe hârtie de minimum 25 de grame. Imprimarea digitală pe poliester a susținut creșterea și dezvoltarea tehnologiei digitale în ultimii 15 ani, iar în prezent imprimantele de pe piață sunt proiectate fie pentru imprimarea prin sublimare, fie pentru metoda transferului termic, însă nu și pentru ambele. De aceea gama HP Stitch este soluția ideală pentru anticiparea trendurilor și provocărilor viitoare ale pieței, datorită versatilității sale privind imprimarea – cu aceeași cerneală poate realiza imprimare directă pe material sau pe hârtia de transfer. HP Stitch S500 este o imprimantă inkjet roll-to-roll în 4 culori (CMYK, capacitate cerneală 3L) care atinge viteza maximă de 110 mp/oră la rezoluția de 1200 x 1200 dpi, pe o lățime maximă de 1625 mm a suprafeței de imprimare. Spre deosebire de acesta, modelul HP Stitch S1000 atinge viteza de 350 mp/oră pe o lățime maximă de 3200 mm a suprafeței de imprimare (capacitate cerneală 10L). Tehnologia HP Stitch ajută la reducerea costurilor și a pierderilor, la creșterea eficienței și la obținerea celei mai rapide predictibilități a culorii cu o grafică în culori intense, repetabile an de an.

HP Stitch S1000
HP Stitch S1000

 

Soluția GT pentru imprimare sustenabilă pe textile este completată de echipamentul inovator Kornit Presto, câștigător al premiului iF Award pentru designul său remarcabil, inspirat de natură, care permite operarea ușoară de către o singură persoană, dispunând totodată de actualizarea capacităților de încărcare pentru a permite alimentarea eficientă cu orice tip de material textil. Kornit Presto este una dintre cele mai cuprinzătoare soluții de imprimare directă pe textile de pe piață, fiind compatibilă cu o varietate mare de textile care nu necesită pretratare (grosime maximă 15 mm), inclusiv sintetice, naturale, amestecuri, tricotate și țesute. Imprimanta roll-to-roll are consum zero de apă și utilizează cerneala pe bază de apă Kornit NeoPigment Robusto, care a primit certificările ecologice Eco-Passport și GOTS, permițând astfel un proces de imprimare uscată cu adevărat responsabil din punct de vedere ecologic. Tehnologia Kornit include soluția patentată „Fixation on the Fly” (FOF), ceea ce înseamnă că agentul de fixare este injectat prin capetele de imprimare direct pe țesătură. Prin urmare, toate etapele suplimentare precum pre-/post-tratarea sunt eliminate. Kornit Presto imprimă în 6 culori (CMYK+ roșu și verde) pe materiale textile cu lățime maximă de 1800 mm, la o rezoluție maximă de 1000 x 800 dpi, atingând viteze de până la 500 mp/oră. Echipamentul este cea mai avansată soluție de imprimare directă pe textile dintr-o singură trecere pentru personalizarea unor aplicații diverse, inclusiv de modă și decorațiuni interioare. Kornit Presto elimină necesitatea etapelor externe de procesare, permițând obținerea țesăturii finisate, imprimate digital în câteva minute. Varianta industrială direct-to-garment (DTG) a echipamentului Kornit Presto este Kornit Atlas, care poate imprima până la 110 tricouri/oră fără tratarea prealabilă a materialului – tratarea se realizează în același mod, în timpul imprimării.

Grup Transilvae vă invită la expoziția Print&Sign (Romexpo, București) în perioada 4-7 octombrie 2022 pentru a primi informații suplimentare privind soluțiile complete recomandate de echipa GT pentru imprimarea ecologică pe textile. Alături de numeroase alte surprize, aici veți avea ocazia de a participa la demonstrații live ale echipamentului HP Stitch S500.

www.transilvae.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide