KODAK ASCEND permite imprimarea și înnobilarea dintr-o singură trecere a cartonului pliabil

Popularitatea cutiilor din carton pliabil imprimate digital și finisate dintr-o singură trecere a fost consolidată de pandemie. În cazul ambalajelor alimentare se înregistrează o creștere a cererii pentru unități de ambalare mai mici, mai variate și ecologice, reflectând creșterea constantă a numărului de gospodării mici și/sau formate dintr-o singură persoană, precum și cererea tot mai diferențiată a consumatorilor. Pentru aceste aplicații producătorul KODAK a dezvoltat imprimanta digitală electrofotografică având alimentare în coală – KODAK ASCEND.

Echipamentul poate imprima pe coli de hârtie și de carton necretate și cretate, mate și lucioase, inclusiv pe materiale reciclate și pe o gamă diversă de substraturi speciale, cu lungimi de până la 1,219 mm. Imprimanta ASCEND este compatibilă cu suporturi de imprimare având grosimi de până la 762 microni și o greutate de până la 687 g/mp. Printre noile funcționalități ale sale se numără și cea de-a cincea unitate de imprimare, care permite producătorilor de ambalaje să imprime într-o singură trecere cu una dintre cele 13 cerneluri ecologice speciale pentru înnobilare, pe lângă cernelurile KODACHROME Dry Inks (CMYK). Cernelurile speciale includ culorile portocaliu, auriu, alb, transparent, transparent dimensional, dar și cernelurile KODACHROME Foil Dry Inks. Acestea permit realizarea unei multitudini de efecte folio și reduc considerabil costurile. Cernelurile speciale pot fi plasate în prima, a doua sau a cincea unitate de imprimare, lucru foarte util atunci când se imprimă pe carton colorat sau maro natural, făcând posibilă imprimarea inițială a fundalului alb și acoperirea lui cu grafica aleasă în culorile CMY. Cernelurile KODACHROME Dry Inks pot reproduce peste 90% din culorile bibliotecii de culori PANTONE. În plus, KODACHROME Dry Inks sunt fabricate folosind ingrediente sustenabile și complet reciclabile, fiind totodată certificate pentru contactul indirect cu alimentele.

Potrivit producătorului, ASCEND este prima imprimantă digitală care poate controla gradul de luciu în timpul procesului electrofotografic. Cu ajutorul cernelurilor KODACHROME, operatorul poate ajusta gradul de luciu fără a face compromisuri în ceea ce privește viteza, precizia sau calitatea. Mai mult, cernelurile KODACHROME au trecut testul Sutherland Ink Rub, ceea ce înseamnă că imaginea imprimată are o durabilitate și o rezistență ridicate la manipularea, transportul și depozitarea ambalajelor. Aceste cerneluri au fost concepute pentru a suporta laminarea ulterioară a colilor tipărite, precum și adezivii utilizați în industria ambalajelor. Dincolo de imprimarea în volume mici a cutiilor din carton pliabil, ASCEND poate gestiona și aplicații comerciale în tiraj mare și la o calitate superioară. Deoarece imprimanta are patru unități de alimentare pentru diferite tipuri de hârtie și dimensiuni de coli, astfel de aplicații pot fi rulate în succesiune rapidă cu producția de ambalaje.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide