La Sorgente – Cerneluri flexo adaptate oricărei cerințe

La Sorgente Spa este o companie cu o îndelungată tradiție în producția de cerneluri flexografice, fiind înființată în anul 1929. Astăzi este una dintre cele mai importante companii italiene care furnizează cerneluri pentru imprimare flexografică, o firmă în continuă creștere care zilnic face față noilor provocări, devenind un punct de referință pentru cei din industria tipografică.

La Sorgente a participat cu stand la târgul Print4All de la Milano care a avut loc anul acesta, stand pe care am avut plăcerea să îl vizităm și noi.

Compania producea inițial o varietate mai mare de produse, cum ar fi cerneală pentru scris, adezivi și lacuri, însă ca urmare a cererii tot mai crescânde pentru bunuri de consum s-a reorientat prin anii ’70 spre o specializare mai bine definită, având în centru industria ambalajelor.

Strategiile de management, care au acordat întotdeauna o atenție specială evoluției materialelor și a modalităților de utilizare a acestora, împreună cu relațiile pe care compania le cultivă cu clienții prin serviciile personalizate oferite, au făcut ca La Sorgente să ajungă astăzi printre companiile de top din Italia care fabrică cerneală destinată imprimării flexografice.

La Sorgente își desfășoară activitatea în Poppi, Provincia Arezzo, pe o suprafață de aproximativ 10 000 mp, utilajele folosite în producție fiind actualizate în permanență cu cele mai moderne sisteme și programe software lansate pe piață. Firma are propriul laborator de cercetare și dezvoltare, care este dotat inclusiv cu mașini de imprimare pentru a putea testa formulele de cerneală, precum și cu un laborator de control al calității care se asigură că produsele respectă toate standardele.

Cerneala fabricată de La Sorgente este utilizată în general la imprimarea substraturilor din hârtie și a foliilor din plastic. Un segment special de activitate din cadrul companiei este producția de cerneală pentru hârtia absorbantă, cum ar fi șervețelele sau prosoapele de bucătărie.

Datorită know-how-ului acumulat, La Sorgente este principalul furnizor al celor mai importante fabrici naționale de produse din hârtie. Pe lângă o gamă diversificată de culori, aceste cerneluri îndeplinesc toate cerințele pentru rezistență și siguranță impuse de legislația actuală privind ambalajele destinate produselor alimentare și de igienă.

Printre produsele dezvoltate recent de companie se numără și cerneala pe bază de apă pentru hârtie de gramaj scăzut și pentru imprimare de înaltă definiție pe folii din plastic, precum și cerneala pe bază de solvent pentru ambalaje flexibile.

Pe lângă cernelurile pentru tipar flexografic, firma mai produce și cerneluri pentru rotogravură.

Politica La Sorgente în ceea ce privește calitatea este aceea de a furniza clienților produse și servicii în conformitate cu standarde foarte bine stabilite, susținute de cunoștințele și competențele tehnice superioare ale echipei de specialiști.

 

Pe lângă productivitate, calitate și relațiile cu clienții, firma La Sorgente acordă o atenție deosebită și impactului asupra mediului înconjurător. Este încurajată returnarea ambalajelor, chiar dacă presupune costuri mai ridicate, pentru a se putea asigura diminuarea cantității de deșeuri. De asemenea, cerneala reziduală se prelucrează astfel încât să se poată reduce impactul asupra mediului al unor posibile deversări.

Contribuția companiei la măsurile de protecție a mediului, împreună cu strategiile de management, rămân principalele preocupări ale companiei La Sorgente.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide