Mark Andy și-a prezentat echipamentele hibride la Power of Hybrid Forum 2022

Mark Andy – producător inovator de echipamente narrow/mid-web de imprimare și finisare – a găzduit recent peste 250 de vizitatori internaționali în cadrul evenimentului cu porțile deschise „Power of Hybrid Forum 2022”. Evenimentul a durat două zile și a avut loc în showroom-ul din Varșovia al companiei, fiind o oportunitate de a prezenta gama Mark Andy de imprimante hibride digitale/flexo și cea mai recentă tehnologie flexo – Evolution.

Imprimanta hibridă emblematică a companiei – Digital Series HD – a fost prezentată online în timpul producției zilnice în direct de la sediul Essentra Packaging, unul dintre cei mai recenți clienți polonezi care au instalat acest echipament. Alte trei echipamente au avut parte de demonstrații în direct în showroom: Digital Pro pe bază de toner, noua imprimantă flexo Evolution Series E3 și echipamentul inkjet Digital Series iQ, aflat la debutul său european. Acesta din urmă a fost dezvoltat în colaborare cu Domino, care a furnizat sistemul inkjet și Kurz, care a furnizat unitatea de înnobilare Distorun. Mark Andy a lansat cu această ocazie și sMArt Link, un nou software pentru automatizarea producției de etichete.

Digital Series HD
Digital Series HD

 

Digital Series HD este o soluție de vârf, dedicată producției eficiente de etichete și ambalaje flexibile, atât pentru volume mari cât și pentru tiraje mici și medii, inclusiv cu date variabile. Acesta este unul dintre cele mai bine vândute echipamente ale companiei – în 2021 Mark Andy a vândut 78 de astfel de imprimante hibride la nivel mondial. În timpul demonstrației în direct au fost tipărite etichete pentru bere cu trei designuri diferite. De asemenea, invitații au primit mostre de etichete imprimate pe material PP alb conținând 12 tipare grafice diferite – aceeași lucrare a fost imprimată și cu ajutorul celorlalte echipamente prezentate în cadrul evenimentului, inclusiv cu tehnologie pe bază de toner, inkjet și flexo. Acest lucru a permis vizitatorilor să vadă rezultatele utilizării fiecărei tehnologii și să compare calitatea și opțiunile de conversie/finisare.

Digital Pro 3
Digital Pro 3

 

Digital Pro 3 este o imprimantă digitală entry level pentru etichete, pe bază de toner, lansată în cadrul târgului Labelexpo Europe 2019. Echipamentul este disponibil în mai multe variante, însă în cadrul evenimentului au fost demonstrate capacitățile unei imprimante echipate cu o unitate de ștanțat semirotativă. Digital Pro 3 este compactă, are o amprentă la sol mică, este flexibilă și eficientă în cazul tirajelor mici și medii. În cadrul demonstrațiilor echipamentul a excelat la inscripționarea cu folio la rece și realizarea a trei variante diferite de etichete pentru ceai.

Evolution Series E3
Evolution Series E3

 

Tot la Labelexpo 2019 a fost lansată și Evolution Series E3 – o imprimantă flexo care oferă flexibilitate în ceea ce privește procesul de imprimare, dar și numeroase opțiuni de conversie și finisare în linie, la viteze de până la 152 m/min. Mark Andy a instalat peste 50 de astfel de imprimante în 2021. Evolution Series imprimă pe diverse substraturi, printre produsele finale numărându-se etichetele termocontractabile de tip manșon și IML (In Mould Labeling), ceea ce o transformă într-o alegere potrivită pentru cele mai exigente industrii – cosmetică, medicală și farmaceutică. Imprimanta prezentată în sala de demonstrații de la Varșovia a fost echipată cu șase unități flexo, inclusiv două culori spot și o unitate de laminare la rece.

Digital Series iQ
Digital Series iQ

 

Digital Series iQ, cel mai nou echipament hibrid din portofoliul Mark Andy, a fost lansat în 2020 și este capabil să imprime cu o gamă extinsă de culori (CMYKOV + W). Varianta prezentată la eveniment a fost echipată suplimentar cu un modul de înnobilare Kurz Distorun și a fost utilizată pentru imprimarea unei etichete pentru șampon, realizată din folie PP albă. Echipamentul combină imprimarea inkjet cu numeroase opțiuni de înnobilare și finisare, la viteze de până la 70 m/min.

În cadrul forumului cu tema „Power of Hybrid” a avut loc și premiera oficială a sMArt Link – un nou pachet software de la Mark Andy, dedicat automatizării producției de etichete. sMArt Link este un sistem de colectare și monitorizare în timp real a datelor echipamentelor de imprimare, fiind compatibil și cu imprimantele altor producători. Soluția a fost dezvoltată pentru a-i ajuta pe directorii de producție să facă ajustări imediate, precum și pe manageri să ia decizii strategice bazate pe date pentru îmbunătățirea utilizării echipamentelor de imprimare, eficienței și sustenabilității.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide