Mimaki a prezentat noua soluție de imprimare 3D end-to-end la Formnext 2021

Mimaki, lider global în producția de imprimante inkjet și sisteme de tăiere, i-a întâmpinat în a doua jumătate a lunii noiembrie pe vizitatorii Formnext 2021 - expoziție internațională dedicată imprimării 3D - în hala 12.1 (standul G21) din incinta centrului expozițional Messe Frankfurt, Germania. Evenimentul a avut loc în perioada 16-19 noiembrie 2021 și este considerat punctul de întâlnire pentru decidenții interesați de următoarea generație de echipamente inteligente destinate imprimării industriale 3D.

Producătorul japonez a prezentat publicului internațional cel mai nou echipament de mici dimensiuni pentru imprimare 3D în policromie – Mimaki 3DUJ-2207 – dar și soluția software în cloud Mimaki 3D Print prep Pro (Mimaki 3DP³) pentru pregătirea și corectarea automată a fișierelor. Vizitatorii Formnext 2021 au putut urmări și demonstrații realizate cu ajutorul unității de finisare Mimaki 3DCS-322 – rezultatul colaborării cu AM Solutions, producător de tehnologie de post-procesare 3D și parte a Rösler Group.

Echipamentul Mimaki 3DUJ-2207 este o soluție de imprimare 3D compactă, capabilă să producă obiecte 3D în peste 10 milioane de culori printr-un proces de depunere și uscare instantanee a straturilor succesive de rășină, care sunt apoi „fixate” cu ajutorul lămpilor UV. 3DUJ-2207 este ideal pentru domenii unde este nevoie de prototipuri precise, mostre, machete arhitecturale sau pentru designul industrial, unde cea mai mică diferență de culoare poate fi foarte importantă. Echipamentul poate fi de asemenea utilizat și în diverse domenii de cercetare. Designul compact și amprenta mică la sol (2,0 x 2,3 m) permit transportarea imprimantei cu liftul fără dezasamblare. Modelul 3DUJ-2207 are o suprafață maximă de construcție/imprimare de 20 x 20 x 7,6 cm și poate realiza obiecte la o rezoluție de 1 200 dpi cu ajutorul celor 2 capete de imprimare piezo și a cernelurilor pentru modelare din gama MH-100 (C, M, Y, K, alb, transparent) precum și a cernelii SW-100 pentru materialul de suport, care este solubil în apă. Sistemul este compatibil cu fișiere în formatele SSTL, OBJ, VRML, PLY, 3MF, iar procesul de imprimare poate atinge 84% din gama de culori Fogra 39L și acoperă 90% din gama SWOP. Imprimarea 3D cu cerneală modelatoare transparentă aduce importante beneficii de design și permite reproducerea obiectelor translucide. Procesul utilizează picături de cerneală modelatoare de dimensiune variabilă, fapt care asigură acuratețea și totodată calitatea imprimării. Stratul depus este netezit, apoi uscat și acoperit de alte straturi succesive într-un proces continuu de construcție. 3DUJ-2207 încorporează și tehnologia Mimaki Color Matching (ICC Profiling), care calibrează echipamentul pentru a garanta că toate culorile imprimate sunt identice cu cele ale designului proiectat – așa cum a fost acesta vizualizat pe monitor.

Soluția end-to-end prezentată de producător la Formnext 2021 a fost completată de Mimaki 3D Print prep Pro – un serviciu software în cloud compatibil cu toate imprimantele Mimaki din seria 3DUJ, care corectează automat erorile din fișierul pentru imprimare 3D, asigurându-se că obiectele finale arată exact la fel ca cele vizualizate pe ecran. Soluția software este ușor de folosit și poate fi accesată prin browser. Operatorul trebuie doar să specifice corectura dorită după încărcarea datelor, iar ulterior va primi un e-mail automat de notificare atunci când procesul de corectare a fost finalizat. Software-ul permite alegerea metodei de corectare în funcție de clasificarea generală a modelului 3D imprimat – operatorul poate opta pentru „Character” (Personaj), „Mechanical” (Mecanic) și „Vehicle” (Vehicul). În plus, opțiunea „Pro” oferă o metodă alternativă de corectare a datelor pentru modelele care nu se încadrează în aceste categorii. Totodată software-ul include și 8 funcții primare de corectare a fișierelor: THICKNESS pentru corectarea grosimii (prin creșterea grosimii se mărește rezistența obiectului), funcția CLEARANCE (corecție prin umplerea spațiilor goale), HOLLOWING (transformarea obiectelor de imprimat în forme goale pe dinăuntru pentru micșorarea greutății modelului final), funcția CUT TRANSPARENT PARTS (înlăturarea părților transparente care pot apărea pe modelele imprimate), TEXTURE OPTIMIZATION (optimizarea texturii pe care o va avea obiectul în urma procesului de imprimare 3D, inclusiv texturi multiple), MIX TEXTURE AND MATERIAL COLORS (funcție eficientă atunci când designul obiectului include atât culoarea cât și textura), CLOSE HOLES (umplerea spațiilor goale) și USE VRM PIPELINE (destinată formatului de fișier dedicat pentru avatarurile utilizate în aplicațiile de realitate virtuală).

Mimaki 3DCS-322
Mimaki 3DCS-322

 

Producătorul japonez duce optimizarea fluxului de lucru la următorul nivel oferind utilizatorilor modelului 3DUJ-2207 oportunitatea de a-și accelera procesele post-imprimare cu noul Mimaki 3DCS-322. Soluția compactă de post-procesare 3D – dezvoltată în cooperare cu AM Solutions – permite îndepărtarea complet automată a materialelor de suport, fără a compromite detaliile și culorile pieselor 3D, fiind de până la trei ori mai rapidă decât alte soluții de pe piață.

Echipamentele Mimaki sunt disponibile pe piața românească prin intermediul Geko – unic importator Mimaki în România, Moldova și Bulgaria.

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide