Noile imprimante DTG șterg granițele dintre comercial și industrial

Potrivit companiei de cercetare de piață Keypoint Intelligence, lansările de imprimante direct-to-garment (DTG) din acest an demonstrează că diferențele dintre imprimantele comerciale și cele industriale se estompează. Noile imprimante DTG oferă viteză și precizie mai mari și tehnologii mai avansate – toate acestea cu o amprentă la sol mai mică și prețuri mai avantajoase. Iată modul în care noile imprimante DTG reușesc să șteargă granițele dintre comercial și industrial.

Mulți producători de articole vestimentare imprimate au putut observa în ultimii ani o creștere a cifrei de afaceri pe segmentul imprimării direct pe textile, tocmai de aceea unele dintre aceste companii se confruntă cu necesitatea de a achiziționa imprimante suplimentare pentru a putea ține pasul cu cererea. În funcție de vitezele lor maxime de imprimare, echipamentele DTG au fost împărțite în următoarele categorii: imprimante comerciale entry-level (volum de producție maxim de 40 de tricouri în culori deschise pe oră sau 20 de tricouri închise la culoare pe oră; preț: sub 25 000 USD), imprimante comerciale (40-80 de tricouri în culori deschise pe oră și 20-30 de tricouri închise la culoare pe oră; preț: sub 60 000 USD), imprimante industriale de nivel intermediar (200 de tricouri în culori deschise imprimate pe oră și 80 de tricouri închise la culoare pe oră; preț: 60 000-150 000 USD) și imprimante industriale de înaltă performanță, care oferă același volum ca imprimantele industriale mid-level, la un preț mai mare (150 000+ USD). Noile lansări de echipamente DTG din 2022 indică reducerea diferențelor dintre imprimantele comerciale și cele industriale în materie de viteză, precizie a imprimării, tehnologie, amprentă la sol și preț.

În ianuarie 2022, producătorul Brother International lansa imprimanta industrială DTG GTX600 care include funcții noi precum sistemul ce proiectează automat pe poziția dorită designul care urmează să fie imprimat, ceea ce permite utilizatorului să vadă designul așa cum va apărea pe îmbrăcăminte înainte de imprimare, pentru a evita erorile. Brother este un pionier în promovarea conceptului „pod”, care combină utilizarea mai multor imprimante DTG cu unități de pretratare automată și unități de uscare. Sistemul de pretratare all-in-one „Digital Line” de la Brother poate fi asociat cu una sau mai multe imprimante GTX600 și unități de uscare tip tunel pentru a maximiza eficiența fluxului de lucru. Utilizând trei imprimante GTX600 alături de un sistem digital de pretratare în linie și o unitate de uscare tip tunel, sistemul poate produce până la 182 de articole vestimentare pe oră.

Brother GTX600
Brother GTX600

 

În aprilie 2022, Aeoon Technologies a lansat MAIKURO – un echipament DTG mai mic, cu două platane, care poate imprima până la 65 de articole vestimentare pe oră. Imprimanta utilizează opt capete de imprimare Ricoh Gen5, obținând o rezoluție de 600 dpi pentru imagini cu dimensiunea maximă de 40×45 cm. Deși imprimanta atinge viteze mai mici decât celelalte echipamente menționate în acest articol, Aeoon o clasifică drept imprimantă DTG industrială. Această clasificare este oarecum înșelătoare având în vedere acea rată de producție de 65 de articole pe oră – MAIKURO este mai degrabă o imprimantă comercială de înaltă performanță sau o imprimantă industrială entry-level.

Maikuro - Aeoon Technologies
Maikuro – Aeoon Technologies

 

DTG Digital – o divizie a producătorului de tehnologie Pigment, Inc. – a dezvoltat timp de doi ani noua imprimantă Q2 DTG. Acest echipament cu două platane prezintă capacitatea hibridă de a imprima atât direct pe un articol de îmbrăcăminte (direct-to-garment), precum și prin transfer pe contur (direct-to-film). Q2 oferă viteze de producție la nivel industrial de 100 de articole vestimentare de culoare închisă și 150 de articole de culoare deschisă pe oră, având o amprentă la sol de numai 1006x1400x1931 mm. De asemenea, imprimanta încorporează câteva caracteristici importante: sistemul de ghidare a platanului cu mișcare liniară, care are capacitatea de reglare automată a înălțimii, dar și sistemul de extragere în două etape a cernelii sedimentate din cele patru capete de imprimare de tip staggered (intercalate), conceput pentru a înlătura defectul de imprimare „ink mist”.

Q2 DTG - DTG Digital
Q2 DTG – DTG Digital

 

Producătorul SER. TEC. SRL a lansat Eagle TX S, care poate imprima până la 120 de articole vestimentare pe oră. Acest dispozitiv poate fi configurat cu două, trei sau patru capete de imprimare și dispune de un sistem de control al poziției capului de printare care îi ajustează automat înălțimea în funcție de grosimea substratului. Eagle TX S poate imprima pe materiale cu o grosime de până la 15 cm. O caracteristică unică a acestui echipament este configurația platanelor și fluxul de lucru circular, care permite alimentarea continuă și imprimarea simultană.

Eagle TX S - SER.TEC.SRL
Eagle TX S – SER.TEC.SRL

 

Potrivit Keypoint Intelligence, deși îmbunătățirile continuă pe toate segmentele pieței DTG, evoluțiile recente indică tendința către imprimante DTG comerciale mai avansate și către imprimante DTG industriale mai mici, dar fiabile. Companiile beneficiază în prezent de opțiuni mai diversificate ca oricând, iar conceptul de „pod” promovat de furnizori precum Brother permite gruparea mai multor imprimante pentru a produce volume care, de-a lungul timpului, au fost asociate cu imprimantele DTG industriale mai scumpe.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide