Prima școală imprimată 3D în doar 18 ore

Imprimarea 3D și-a dovedit potențialul pentru îmbunătățirea infrastructurii sociale în țările neindustrializate – una dintre primele școli construite cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D a fost inaugurată în această vară în Malawi, Africa.

Clădirea a fost ridicată într-un timp record de doar 18 ore în condițiile în care construirea ei prin mijloace convenționale ar fi durat aproximativ o săptămână. Școala a atras primii săi elevi începând cu data de 21 iunie 2021.

Proiectul a fost inițiat de 14Trees, un joint venture dedicat accelerării procesului de furnizare a locuințelor la prețuri accesibile în Africa. 14Trees reunește eforturile companiei multinaționale franco-elvețiene de materiale de construcții LafargeHolcim și ale CDC Group, societate britanică ce susține creșterea economică și mediul de afaceri din Africa și Asia de Sud – scopul comun fiind construirea de locuințe, școli și infrastructură socială la prețuri accesibile în Malawi și alte țări din Africa.

Clădirea școlii a fost ridicată în districtul Salima (cu o populație de aproximativ 38 000 de locuitori) și a fost ulterior mutată în satul Kalonga din același district, aproape de comunitatea care avea nevoie de ea – în trecut copiii erau nevoiți să meargă șapte kilometri până la cea mai apropiată școală. Zidurile școlii au fost imprimate în 18 ore cu ajutorul imprimantei BOD2 4-4-2 a companiei daneze de construcții 3D, COBOD.

Modelul de echipament folosit poate imprima clădiri din beton de până la 10 metri lungime/lățime și 3 metri înălțime. Clădirea școlii măsoară 56 mp iar procesul imprimării sale a fost unul complet automatizat, în afară de instalarea ușilor, a ferestrelor și a acoperișului care a fost realizată de muncitori locali.

Potrivit UNICEF, în Malawi ar fi nevoie în prezent de cel puțin 36 000 de săli de clasă, iar construirea lor prin metode convenționale ar dura 70 de ani. 14Trees estimează că tehnologia de imprimare 3D ar putea reduce această perioadă de timp la doar 10 ani, aducând cu sine și beneficiul de a putea realiza construcțiile și în zone mai greu accesibile pentru utilajele convenționale. Mai mult, imprimarea 3D are și avantajul de a fi cu 50% mai ecologică în comparație cu metodele tradiționale.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide