Printarea 3D va deveni, din toamnă, o disciplină opțională în licee

European Computer Driving Licence sau ECDL este un program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator. Această certificare este recunoscută la nivel internațional și reprezintă un standard prin care angajatorii pot stabili competențele de operare pe calculator ale angajaților actuali sau potențiali și prin care personalului îi pot crește perspectivele de angajare viitoare

ECDL ROMANIA – care este Operatorul Național al licenței ECDL în România, cu o rețea de peste 800 de centre de instruire și testare acreditate pe întreg teritoriul țării – nu s-a oprit doar la acest program de certificare și a întreprins o nouă inițiativă extrem de interesantă. Totul a început cu un proiect pilot prin care elevii din anumite licee erau instruiți în tehnica utilizării imprimantelor 3D. Aceste licee au fost Colegiul Tehnic Mecanic Grivița, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Colegiul de Arhitectură și Lucrări Publice I.N. Socolescu.

Printarea 3D va deveni, din toamnă, o disciplină opțională în licee
Printarea 3D va deveni, din toamnă, o disciplină opțională în licee

 

Programul pilot s-a bucurat de un real succes. Toți elevii s-au arătat extrem de interesați în a obține deprinderi într-o tehnologie nouă, la care până atunci nu au avut acces. Pasul următor a fost derularea unui studiu de impact al tehnologiei de printare 3D în rândul elevilor, dar și al cadrelor didactice cu specializare în informatică și tehnologia informației și a comunicațiilor din învățământul preuniversitar. Atât elevii cât și cadrele didactice s-au arătat extrem de interesați atât de acumularea cunoștințelor privind printarea 3D, dar și de posibilitatea de a obține un certificat cu recunoaștere internațională în acest domeniu.

Astfel a luat naștere inițiativa de a demara campania educațională denumită „EDUTECH – Modelează viitorul, printează-l 3D!” prin care mai multe licee din România au fost dotate gratuit cu imprimante 3D, iar zeci de profesori și sute de elevi au beneficiat de instruire și certificare ECDL 3D Printing. 

Următorul pas a fost materializarea demersurilor de a include în curricula pentru clasele IX-XII un curs opțional care să cuprindă noțiuni și competențe de utilizare a tehnologiei de printare 3D. Și perseverența a fost răsplătită, deoarece cursul „Utilizarea unor tehnologii de modelare și imprimare 3D” a fost aprobat de către Ministerul Educației ca disciplină opțională. Venind în sprijinul acestui curs opțional, ECLD ROMÂNIA a demarat producția de materiale didactice pentru liceele din țară. 

 

Printarea 3D va deveni, din toamnă, o disciplină opțională în licee
Printarea 3D va deveni, din toamnă, o disciplină opțională în licee

 

În cele din urmă, Ordinul nr. 3739/2019 cu privire la aprobarea programei școlare pentru disciplina opțională „Utilizarea tehnologiilor de modelare și imprimare 3D” a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 384 din 16.05.2019. Începând cu anul școlar următor, elevii de liceu au acces la un nou curs care le conferă competențe generale în gestionarea tehnologiilor de imprimare 3D, precum și în elaborarea unor proiecte inovatoare utilizând tehnologii de modelare și imprimare 3D. 

Elevii vor putea obține la sfârșitul cursului și o certificare cu recunoaștere internațională, ceea ce în contextul actual nu e deloc un lucru de neglijat.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide