Romflexo – atelierul de etichete cu valoare adăugată

Romflexo Group SRL este o firmă cu capital 100% românesc, care produce echipamente pentru ștanțarea etichetelor în rolă și utilaje conexe de finisare. Compania din Iași, ce are deja o experiență de peste 10 ani în domeniu, a fost prezentă cu stand la Pack Show - târgul de packaging organizat la sfârșitul lunii octombrie la Romexpo București. Participarea Romflexo la ediția de anul acesta a târgului este cea de-a doua în calitate de expozant. La stand l-am reîntâlnit pe dl. ing. Radu Coșeru, Director Tehnic și asociat în cadrul companiei, care ne-a prezentat o soluție completă de producție a etichetelor, respectiv un echipament pentru ștanțarea etichetelor autocolante blank, o mașină pentru numărat etichete și un utilaj de tăiat tuburi din carton

Reporter Afaceri Poligrafice: Cum v-a venit ideea să porniți o afacere în industria de print?
Ing. Radu Coșeru, Director Tehnic: Fiind absolvent al Facultății „Construcții de Mașini și Management Industrial”, secția de Mecanică Fină și Nanotehnologie din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, am avut ocazia să lucrez în Turcia în domeniul producției de echipamente pentru realizarea etichetelor, unde am și locuit pentru aproximativ 10 ani. Astfel a apărut ideea dezvoltării de mașini tipografice flexo și utilaje conexe pentru conversie. Romflexo Group a fost înființată în 2009 și este o companie ieșeană cu capital 100% românesc. Eu sunt director tehnic, dar și asociat în cadrul firmei.

AFP: Produceți doar echipamente standard sau le puteți și personaliza, în funcție de nevoile specifice ale clienților?
Ing. R.C.: Avem în portofoliu și o gamă de utilaje standard pentru imprimare etichete în rolă în 3 culori, ștanțare, debitat tuburi din carton, slittere, rewindere, însă suntem specializați în producția de utilaje dedicate, pe care niciun alt producător nu le are incluse în ofertă deoarece sunt de nișă. Practic clientul apelează la noi, ne explică ceea ce își dorește, iar noi venim cu soluția din punct de vedere tehnic și producem utilajul respectiv.

AFP: Comercializați aceste echipamente și în străinătate?
Ing. R.C.: Da, cu precădere în Europa. Avem contracte pentru Germania și Italia, de exemplu, însă am vândut utilaje și în Arabia Saudită. Avantajul nostru este că avem echipamente extrem de fiabile, pe care le dezvoltăm in-house în proporție de 85%. Faptul că reușim să vindem și în afara țării ne oferă un plus de valoare și ne confirmă încă o dată profesionalismul inginerilor noștri.

AFP: Ce informații ne puteți oferi despre utilajele prezentate la standul de la Pack Show?
Ing. R.C.: Anul acesta am adus la stand 3 utilaje. Primul este destinat ștanțării etichetelor autocolante blank, adică neimprimate. Cel de-al doilea este un echipament pentru numărat etichete, excelent pentru producția de mare volum. Nu în ultimul rând avem și o mașină care taie tuburi din carton. Practic noi le oferim producătorilor de etichete o soluție completă.

AFP: Ați vândut vreunul dintre utilajele expuse?
Ing. R.C.: Utilajul de ștanțat etichete a fost achiziționat de un client din Cluj, utilajul de rebobinat a rămas la un client din București, iar utilajul de tăiat tuburi din carton va fi la rândul său instalat în ianuarie, la un alt client. Deci pot spune că târgul acesta a fost un succes pentru noi.

Utilaj de ștanțat etichete
Utilaj de ștanțat etichete

 

AFP: Aveți deja în lucru un nou utilaj?
Ing. R.C.: Avem în plan să lansăm anul viitor un utilaj semi-rotary pentru tipografiile digitale. E un pariu pe care trebuie să îl câștigăm și pentru care ne pregătim intens, mai ales că ne dorim să îl putem prezenta și la ediția următoare a târgului.

AFP: Atunci să le lansăm de pe acum o invitație cititorilor, să vină anul viitor să vă viziteze la Pack Show?
Ing. R.C.: Să ne viziteze și să vadă primul utilaj semi-rotary produs în România. După cum am precizat deja, noi producem echipamentele în proporție de 85% în propriul nostru atelier, iar față de anul trecut ne-am mărit capacitatea de producție cu încă trei utilaje pe care le-am achiziționat și până la sfârșitul anului sperăm să ne mutăm activitatea într-un spațiu mai mare.

AFP: Care este diferența, din punctul dvs. de vedere, între ediția aceasta și ediția trecută a târgului în ceea ce privește numărul de vizitatori?
Ing. R.C.: Față de anul trecut cred că sunt mai puțini participanți și aici mă refer atât la expozanți, cât și la vizitatori. La standul nostru au venit și clienți specializați care produc etichete și au nevoie de utilaje dedicate pentru diferite aplicații, deci din punctul acesta de vedere suntem mulțumiți.

AFP: Pe viitor se întrevede posibilitatea să vă îndreptați atenția și către altă metodă de tipar, nu doar flexo?
Ing. R.C.: În afară de echipamentele pentru tipar și conversie pe care le dezvoltăm pentru tipografii, noi realizăm și utilaje pentru alte industrii. Însă în ceea ce privește industria de print, noi suntem dedicați exclusiv tiparului flexografic.

AFP: Vă mulțumim pentru timpul și informațiile acordate.

www.romflexo.com

COMPANII MENȚIONATE ÎN ACEST ARTICOL:

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide