Tehnologia de imprimare 3D ajută medicii din România să lupte împotriva pandemiei de COVID-19

În contextul răspândirii tot mai rapide a coronavirusului în țara noastră și a nevoii urgente de echipamente medicale pentru pacienții testați pozitiv care dezvoltă simptome severe, o companie privată din Târgu Mureș a decis să utilizeze echipamente de imprimare 3D pentru a realiza un prototip de ventilator pulmonar.

Prototipul fabricat de Lateral România în doar câteva zile este funcțional. Compania colaborează în prezent cu o serie de cercetători din Timișoara care lucrează la dezvoltarea unui prototip asemănător, însă designerii din Târgu Mureș au nevoie de fonduri pentru a putea continua producția pe scară largă, precum și de specialiști din domeniul medical și de ingineri, astfel încât să se asigure de faptul că ventilatoarele pulmonare fabricate cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D vor fi în conformitate cu toate standardele impuse de autorități.

Realizarea unui astfel de echipament medical implică un cost extrem de redus deoarece presupune utilizarea unor materiale deja existente, la care se adaugă motorul ventilatorului, al cărui design a fost conceput de Lateral România și care poate fi imprimat foarte rapid cu un printer 3D.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide