Tehnologia imprimării 3D a fost implementată în producția de autovehicule

Autovehiculele electrice imprimate 3D vor putea fi văzute în viitorul apropiat circulând pe drumurile publice, deoarece sunt mai sigure, ecologice și ușor de personalizat

Autovehicul electric LSEV imprimat 3D

 

Deja a fost produs un astfel de model de autoturism – numit LSEV – care este electric și are majoritatea pieselor fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D. Mașina cu două locuri concepută de producătorul italian XEV are toate componentele vizibile imprimate 3D, cu excepția șasiului, a scaunelor și a geamurilor.

Mașina a fost dezvoltată în colaborare cu Polymaker, care a fost responsabil cu cercetarea și dezvoltarea materialului utilizat pentru imprimarea 3D a modelului LSEV.

Utilizarea imprimantelor 3D a permis producătorilor să reducă numărul de piese din autoturism de la peste 2 000 la numai 57, iar timpul alocat cercetării și dezvoltării a fost micșorat cu peste 60%. Costurile de investiție au fost, de asemenea, reduse cu mai mult de 70%.

„Procesul de cercetare și dezvoltare a unui nou model de autovehicul durează în mod convențional între 3 și 5 ani, însă în cazul mașinilor tipărite 3D este nevoie doar de 3 până la maximum 12 luni”, a declarat Luo Xiaofan, fondator și CEO al Polymaker.LSEV are o greutate mult mai mică decât cea a mașinilor obișnuite fabricate la dimensiuni similare, cântărind aproximativ 450 de kilograme față de o tonă sau chiar mai mult.

Spre deosebire de alte mașini tipărite 3D, LSEV urmează să fie produsă în serie. Mașina a atras deja peste 7000 de pre-comenzi, inclusiv de la Serviciul Național de Poștă din Italia și de la compania de închirieri auto ARVAL.

Cele două locuri oferă mai mult spațiu pentru depozitare, iar poziția înaltă a scaunului șoferului facilitează accesul atât în interiorul mașinii cât și în afara acesteia.

XEV intenționează să înceapă producția în serie a noului autovehicul la sfârșitul acestui an, LSEV urmând a fi disponibil pe piață până în aprilie 2019.

Compania dorește să ofere multiple opțiuni de personalizare și îmbunătățire bazate pe feedback-ul șoferului. Chiar și mașinile printate 3D care funcționează pe bază de combustibil convențional sunt mai ecologice, deoarece greutatea lor redusă micșorează consumul de carburant și totodată emisiile de noxe.

LSEV a fost prezentat în cadrul Muzeului Cultural din China, care a fost inaugurat în iunie, 2017 în Shanghai. Centrul educațional este alcătuit din nouă secțiuni, inclusiv un centru de cercetare pentru fabricația aditivă.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide