Un nou parteneriat în beneficiul industriei textile din România

Textile Technology Show a fost timp de trei zile spectacolul inovațiilor tehnologice pentru industria de textile din Europa de Sud-Est. Pavilionul central al Romexpo a fost scena demonstrațiilor realizate pe cele mai performante echipamente de brodat, imprimare direct pe materiale textile, utilaje de finisare și prese pentru transfer termic.

Jeremy Stambak, Sefa (stânga), Bogdan Vasilescu, Grup Transilvae (centru) și Julien Lefebvre, Chemica (dreapta)

 

Printre acestea s-au aflat și soluții prezentate în premieră la o expoziție de specialitate din România. Standul Grup Transilvae a fost din acest punct de vedere unul dintre punctele de atracție ale târgului, prezentând atât mașina de cusut complet automatizată Cronos Ultimate, dezvoltată de Matic – producător spaniol de mașini pentru tăierea, sudarea, coaserea și manipularea textilelor – cât și o parte dintre produsele Chemica și Sefa, care sunt două companii cu sediul în Franța ce produc folii, respectiv prese pentru transfer termic și pe care Grup Transilvae a început de curând să le promoveze pe piața românească de profil.

Chemica a fost fondată în Saint Etienne – sud-estul Franței – în 1983 și a început activitatea ca producător de folii adezive înainte de a se specializa în folii de transfer termic pentru textile.

În ultimul deceniu, Chemica s-a concentrat pe realizarea unei game tot mai extinse de folii, care au stabilit noi standarde în ceea ce privește grosimea mică și textura.

Compania produce și distribuie la ora actuală o gamă variată de produse cu o grosime de 0,06 mm destinate imprimării materialelor textile. Această gamă a fost îmbogățită recent cu un produs 3D, care are particularitatea de a-și păstra aspectul și după presare.

Chemica s-a adaptat evoluției tiparului digital și soluțiilor de design personalizat prin realizarea unor versiuni ale foliilor adezive pentru transfer termic ce pot fi imprimate cu cerneluri eco-solvent, latex sau inkjet.

Produse imprimate cu folii de transfer de la Chemica
Produse imprimate cu folii de transfer de la Chemica

 

Produsele Chemica nu necesită pre-tratarea și post-tratarea materialelor textile și sunt certificate OEKO-TEX ca fiind inofensive pentru pielea nou-născuților.

În 2009 Sefa s-a alăturat grupului Flexdev din care face parte Chemica, urmată în 2012 de Stilscreen, producător italian de folii pentru transfer termic serigrafic și de Elms Marketing în 2016, care colaborează cu unele dintre cele mai importante echipe de fotbal din Europa.

Sefa este o companie franceză care produce de mai bine de 40 ani prese termice pentru industria textilă și pentru piața materialelor rigide imprimate prin sublimare. Cu o experiență recunoscută la nivel internațional și o calitate superioară a produselor, Sefa oferă soluții standard sau personalizate pentru transfer termic pe tricouri, articole sportive, cupe, mousepad-uri și alte obiecte asemănătoare.

Presa termică Sefa
Presa termică Sefa

 

Jeremy Stambak, Sales Director, Sefa: „Avem 3 game diferite de prese termice: tip scoică, cu deschidere tip sertar și cu deplasare laterală a platanului superior. De asemenea, fiecare gamă conține modele cu deschidere/închidere manuală, electromagnetică sau automată. Dimensiunile preselor termice pe care le dezvoltăm variază de la 13 x 13 cm până la 2,55 x 1,35 m. Ca producător realizăm și prese termice la comandă. De exemplu am primit o cerere pentru o presă cu platan de 3 m și chiar pentru prese destinate mânușilor.”

Grupul din care fac parte Sefa și Chemica lucrează cu branduri renumite precum Adidas, Nike și Puma, precum și cu cele mai importante cluburi de fotbal, cum ar fi AC Milan și Olympique Lyonnais.

Cu filiale deschise în SUA în 2007 și Hong Kong în 2011, Chemica a devenit un punct de referință la nivel gobal în industria textilă.

Julien Lefebvre, Sales Development Manager pentru Europa-Orientul Mijlociu-Africa: „Avem în plan și extinderea în Europa de Est. România este o țară importantă din această zonă, unde nu aveam reprezentanți și tocmai de aceea am ales să discutăm cu Grup Transilvae în vederea unei colaborări. Am venit la Textile Technology Show împreună cu Jeremy Stambak de la Sefa pentru a înțelege mai bine piața de aici și deja am constatat că România prezintă un potențial ridicat în ceea ce privește dezvoltarea industriei textile.”

Textile Technology Show le-a oferit celor de la Grup Transilvae prilejul de a face cunoscută noua colaborare și o parte dintre produsele Sefa și Chemica.

Produse imprimate cu folii de transfer de la Chemica pe presele Sefa
Produse imprimate cu folii de transfer de la Chemica pe presele Sefa

 

„Am discutat în urmă cu un an despre începerea acestei colaborări dintre Grup Transilvae și cele două companii. Am făcut o serie de teste între timp, deoarece segmentul imprimării prin termotransfer este o piață relativ nouă pentru noi, ca dealer. Ne dorim să propunem o alternativă oferindu-le clienților produse diferite față de cele care sunt deja disponibile în România. Clienții care lucrează cu echipamente latex au cu siguranță și un cutter în secția de producție. Ar avea nevoie în plus doar de o presă termică pentru a putea imprima și tricouri sau alte articole din material textil. În primul rând noi ne dorim să promovăm soluția către clienții noștri și să le oferim o nouă aplicație prin care să își rentabilizeze echipamentele pe care le-au achiziționat deja. În plus, aplicația vine cu o serie de avantaje: cerneala latex rezistă foarte bine la compușii produselor de îngrijire personală, precum și la spălări repetate. Vă pot spune că deja am avut la stand destul de mulți vizitatori care s-au arătat interesați de oferta noastră. Există numeroase modele de prese termice pe piață la ora actuală, la prețuri scăzute, însă noi le propunem celor interesați prese din gama de vârf, atât pentru materiale flexibile cât și rigide, cu dimensiuni de până la 1,80 x 1,30 m sau 1,80 x 2,55 mm. Grup Transilvae este prezent pe piață încă din 1991 și întotdeauna am avut în portofoliu doar produse de la mărci de top”, ne-a declarat Bogdan Vasilescu, Manager General Grup Transilvae.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Vizualizari:

Companii promovate

Articole Asemanatoare

Anunturi recente

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide