CARPATGRAF SA
Din dorinţa de a veni în întâmpinarea solicitărilor tot mai complexe ale producătorilor de ambalaje şi ale consumatorilor care se orientează din ce în ce mai mult după aspectul exterior al produsului ambalat, considerăm o necesitate creşterea continuă a calităţii tiparului.
Carpatgraf S.A. a luat fiinţă pe 20 aprilie 1999, fiind una din primele firme cu capital integral privat din domeniu din România. Activitatea societăţii a fost la început comerţul cu clişee flexografice, cu cerneluri pe bază de apă şi solvent, cu plăci şi consumabile offset.
Astăzi Carpatgraf este o companie modernă, orientată spre viitor, deservind atât industria poligrafică cât și o gamă largă de utilizatori finali.
Compania s-a extins în mod semnificativ în ultimii ani prin investiții majore în tehnologie, procese și oameni.
Angajamentul nostru de a crește și de a inova asigură Carpatgraf să rămână în prim-planul industriei.
Credem puternic în stabilirea unor parteneriate reciproc avantajoase cu clienții noștri, oferind cea mai bună calitate, deservire rapidă și prețuri competitive.
În prezent deţinem:
- două linii tehnologice pentru producţia de clişee
- avem posibilitatea reproducerii imaginii digitale direct pe placa de fotopolimer cu ajutorul unui echipament modern “SPARK XT” fabricat de Esko Graphics (Belgia), care utilizează tehnologia laser (Computer-to-plate)
- un atelier pentru pregătirea filmului digital pentru transpunerea lucrărilor grafice pe fotopolimer
- studio pentru executarea graficii şi prelucrare pre-press dotate cu staţii grafice şi periferice specializate (două imagesetter-e, un plotter 1m lăţime, software specializat pentru ambalaje Esko PackEdge, software specializat pentru grafică computerizată prin pachetele de programe Adobe şi Corel)
- o linie pentru montajul pe folie a clişeelor pentru carton ondulat; aparate de măsură şi control (foto spectrometru + un microscop 3D Troika)
Clişee flexografice
Clişeele utilizate la imprimarea flexografică sunt executate fie prin metoda analog (cu ajutorul filmului) fie prin metoda digitală (transmiterea imaginii digitale Computer-to-plate). Materia primă utilizată la confecţionarea clişeelor este de cea mai bună calitate, iar sortimentul ei foarte divers permite potrivirea la caracteristicile fiecărui tip de substrat şi tip de imprimare.
Carpatgraf S.A. utilizează următoarele grosimi ale plăcilor de fotopolimer, adaptate diverselor înalţimi de tipar:
- pentru tipar flexo: 1,14 mm; 1,70 mm; 2,54 mm; 2,84 mm; 4,32 mm; 5,00 mm; 5.50 mm; 6.02 mm.
- pentru tipar dry offset: 0,73 mm
- pentru tipar offset: 1,54 mm placi pentru lacuire selectiva
Studio grafic
Proiectarea ambalajelor devine o extindere necesară a activităţii noastre şi are ca scop adaptarea graficii la suportul de imprimat, alegerea imaginii potrivite cu tipul de produs ce va fi ambalat. Fiecare proiect care urmează să fie tipărit trebuie să fie transformat în formă digitală. Acesta poate fi creaţia designerilor noştri sau a clientului. Înainte de execuţia matriţei propriu-zise, indiferent de tipul acesteia, trebuie facută separaţia pe culoare şi pregatirea în vederea tipăririi.
Toate utilajele care prelucrează imaginea grafică sunt calibrate corespunzător, astfel încât se poate garanta fidelitatea reproducerii coloristice. Grafica prelucrată ia o formă cât mai apropiată de efectul final, imprimarea, şi este vizualizată cu ajutorul unui plotter, la scara 1:1 (proof digital).
Toate comenzile sunt arhivate în format electronic împreună cu descrierea detaliată a parametrilor de execuţie, astfel încât să se asigure repetabilitatea sau modificarea unor elemente componente.
Asistenţă tehnică
Scopul societăţii este de a oferi soluţii complete pentru tipar. Considerăm că doar comercializarea unor produse pentru industria flexo nu acoperă necesităţile clienţilor noştri.
Unul dintre serviciile de bază este testarea maşinilor de tipărit în vederea stabilirii performanţelor acestora şi a posibilităţilor optime pentru tipărire.
Firma utilizează diferite clişee pentru test, atât analogice cât şi digitale, aparate de măsură a densităţii culorii, precum şi un program specializat care permite stabilirea unei curbe de compensare a dot gain-ului, balansul de gri, puterea de acoperire şi alte caracteristici importante atât pentru producătorul de ambalaje cât şi pentru noi, ca producător de cerneluri şi clişee.
După executarea clişeelor, înainte de imprimare, oferim clientului consultanţă de specialitate referitoare la parametrii care trebuie respectaţi în vederea obţinerii unor rezultate de bună calitate şi la solicitarea acestora, participăm la imprimare.
Pentru controlul formei de tipar, a printului şi al proofului avem un dispozitiv 3D Troika, un sistem optim pentru verificarea şi analiza întregului proces de fabricare a formelor de tipar, precum şi a procesului de imprimare.
Avantajele mari la Flexo Cam, ANI Cam sunt: verificarea cu acurateţe a punctului de raster de la zonele de luminozitate maximă până la zonele închise (umbre), este portabil, se poate realiza inspecţia clişeului, a cilindrului sleeve şi a cilindrului Anilox.
Pentru o mai bună colaborare şi în scopul promovării noilor descoperiri tehnice în domeniu, organizăm cursuri la firma noastră sau la sediul beneficiarului împreună cu invitaţi de la firme din străinătate cu mare experienţă în domeniu. Participăm de asemenea la diferite simpozioane naţionale şi internaţionale.
CUI: 11666307
Adresă: Str. Constructorilor 3 Covasna
Str. Constructorilor 3, Sfântu Gheorghe, Covasna County, România
Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium