EDITURA UNIVERSITATII „LUCIAN BLAGA” DIN SIBIU
DESPRE NOI
Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu funcționează de peste 25 de ani în domeniul tipăririi de cărţi științifice şi cursuri universitare. Editura este o instituție subordonată Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, fără personalitate juridică. În această perioadă de activitate, Editura a publicat cărți și reviste recunoscute prin numeroasele mențiuni, recenzii și prezențe în mediul universitar românesc.
Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este o interfață între cei ce pot contribui la domeniul cunoașterii prin rezultatele muncii de cercetare și didactice și beneficiarii acestor rezultate: alți cercetători, studenți, structuri organizaționale, publicul interesat.
Editura Universității „Lucian Blaga” din Sibiu publică:
Cărți din științele umaniste și cele exacte (studii literare și lucrări beletristice, cărți de istorie, cărți de geografie, de științele comunicării și relații internaționale, tratate de drept, cărți de artă, tratate de medicină și farmacie, de industrie alimentară), ceea ce asigură editurii un caracter enciclopedic;
Publicații periodice: reviste și anuare ale facultăților Universității „Lucian Blaga” din Sibiu,
Colecții speciale, jurnale academice, evenimente
Pe lângă volumele publicate în cadrul domeniilor și subdomeniilor din zone variate ale câmpului de cercetare, de la științe exacte la științe umaniste, Editura ULBS editează, prin colectivele și departamentele universității, o serie de jurnale academice de impact, indexate în diverse baze de date internaționale, curatoriază colecții speciale și organizează evenimente publice de dimensiuni mici sau mari.
Granturi
Până în prezent, Editura ULBS a câștigat finanțări pentru proiectele sale editoriale de la următoarele entități publice și private: Administraţia Fondului Cultural Naţional, Primăria Municipiului Sibiu.
Colaborează cu noi
Editura ULBS asigură în mod constant standarde internaționale de calitate la nivel de conținut și formă pentru volumele publicate. În acest sens, suntem mereu deschiși unor noi colaborări, atât cu reprezentanți ai mediului academic, cât și cu redactori, traducători sau artiști independenți care să contribuie la menținerea acestor standarde.
PUBLICARE:
Pasul 1: Pregătirea manuscrisului:
Înainte de trimiterea manuscrisului spre editură, vă rugăm să vă asigurați de următoarele:
— Manuscrisul este redactat cu fontul de bază Times New Roman (cu excepția cazurilor excepționale în care sunt necesare caractere specifice care nu se găsesc în lista de semne Times New Roman), dimensiune 12p, spațiere 1,5 rânduri;
— Referințele (note sau citări în text) și bibliografia sunt pe sistemul de citare Chicago, sistem de citare care permite ambele variante de redactare (și note de subsol, și referințe în text, cu paranteze).
— Eventualele ilustrații care se găsesc în text au o rezoluție de cel puțin 300dpi.
Pasul 2: Trimiterea manuscrisului:
— După ce manuscrisul este pregătit pentru a fi trimis, procesul de editare începe prin completarea formularului de publicare.
— În cadrul formularului, veți introduce datele personale și alte informații necesare publicării.
— Modelele pentru documentele care vor trebui încărcate în formular (în funcție de specificul lucrării) pot fi descărcate de la secțiunea dedicată.
Pasul 3: Evaluarea manuscrisului:
În această etapă, manuscrisul este evaluat de către Editură, după cum urmează:
— Redacția realizează o evaluare preliminară a îndeplinirii condițiilor minime de publicare (pe baza răspunsurilor din formularul de publicare) și introduce manuscrisul în softul de antiplagiat utilizat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
— Redacția trimite manuscrisul și raportul generat de softul antiplagiat către doi peer-revieweri, aleși dintr-o listă de recomandări oferite în prealabil de autor, alți specialiști, coordonatorii de domeniu, membrii ai Consiliului Editorial. Aceștia urmează să completeze referatele de peer-review. Dintre cei doi evaluatori, unul este afiliat la ULBS, unul nu.
— Peer-reviewerii trimit referatele completate înapoi redacției, care le transmite autorului și Consiliului Editorial.
Pe baza referatelor de peer-review, Consiliul Editorial ia o decizie în ceea ce privește publicarea manuscrisului.
Pasul 4: Redactarea, tehnoredactarea și corectura manuscrisului:
În cazul în care Consiliul Editorial aprobă apariția, începe procesul de editare, care implică:
— Redactarea manuscrisului de către unul dintre redactorii Editurii ULBS.
— Comunicarea permanentă între Editura ULBS și autor, în vederea acceptării/respingerii sugestiilor de redactare.
— Alegerea formatului viitoarei cărți și semnarea contractului de cesiune a drepturilor de autor către Editura ULBS.
— Tehnoredactarea manuscrisului de către Editura ULBS.
— Propunerea unor variante de copertă de către Editura ULBS, în vederea alegerii graficii acesteia.
— Corectarea și operarea corecturilor finale pe textul manuscrisului.
— Oferirea bunului de tipar de către redactor (BT1), autor (BT2), director (BT3).
Pasul 5: Tiparul și distribuția cărții:
— Volumul este trimis spre tipar de către Editura ULBS.
— Volumele tipărite sunt livrate la Editura ULBS.
— Autorul primește exemplarele cuvenite conform contractul de drepturi de autor (20).
— Editura ULBS trimite spre Biblioteca Națională a României exemplarele aferente depozitului legal.
— Editura ULBS distribuie, conform contractelor cu librării sau orice alți distribuitori, volumul publicat.
CUI: 4480173
Adresă: Str. Lucian Blaga nr. 2A, Sibiu, jud. SIBIU, cod 550169
Strada Lucian Blaga 2A, Sibiu, Romania
Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium