Gratuit

MISIONARA ROMANA SRL

Descriere companie:

EDITURA CARTEA CREŞTINĂ (E.C.C.) este Editura Societății Misionare Române (S.M.R.), o organizație creștină înființată în 1968 în Statele Unite. Publicarea de carte creștină a fost începută de S.M.R. în anii 1970, când Dr. Petru Truța, președintele SMR în SUA, a publicat câteva cărți creștine în limba română.

Am putea spune că editura s-a născut în 1982, odată cu programul sistematic de publicare de carte teologică pentru pregătirea lucrătorilor din bisericile evanghelice din România. Într-o cooperare dintre programul BEE (Biblical Education by Extension) și Romanian Missionary Society, am început publicarea cărților necesare pentru un seminar teologic. Sub conducerea Dr. Iosif Țon, E.C.C. a produs cărți pentru instruire teologică — traduse în S.U.A., tipărite în Olanda și introduse pe ascuns în România.

În 1990, odată cu începutul operațiunilor S.M.R. în România, a fost înființată EDITURA CARTEA CREŞTINĂ, ca o continuare a lucrării editoriale începute în SUA. Pentru o vreme, echipa de traducători și editori a activat atât în S.U.A., cât și în România, dar treptat operațiunile au fost transferate integral în România.

După 2004, când conducerea editurii a fost preluată de Dr. Livius Percy, programul editorial s-a diversificat mai mult, completând literatura teologică cu domenii noi — apologetică, familie, formare spirituală și altele.

În perioada 1982-1990, EDITURA CARTEA CREŞTINĂ a publicat manuale teologice pentru seminarul „underground” B.E.E.
După 1990, s-a diversificat gama de cărți, adăugând teologie sistematică, cărți de referință (Dicționar biblic, Dicționar de teologie, istoria Bisericii) și cărți de formare spirituală.

După 2004, accentul a fost pus pe cărți de apologetică și pentru familie sau dezvoltare spirituală personală.
Accentul editorial al EDITURII CARTEA CREŞTINĂ este pus pe cărți cu o teologie evanghelică biblică, conservatoare, scrise de autori consacrați, evitând trenduri efemere.

Cele mai importante titluri publicate de E.C.C. sunt: Teologia sistematică (Erickson), Dicționarul biblic, Dicționar evanghelic de teologie, Studiu al Noului Testament, Călătorie prin Vechiul Testament, Creștinismul de-a lungul secolelor.

Cei mai importanți autori: Lee Strobel, Carl Henry, Francis Schaeffer, John MacArthur, John Piper, Jerry Bridges.

Sigla Companiei:
Vizualizari:
Date Fiscale:
N.Reg.Com.: J05/131/1991
CUI: 70472
Adresă: Str. Cuza Vodă nr. 85, Oradea, jud. BIHOR, cod 410097
Categorie:
Articole despre această companie
Această companie încă nu are articole.

Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide