UDP SRL
Societatea comercială UDP (prescurtat de la Ultra Design & Print) a fost înființată în 2005 cu scopul de a aduce produse şi servicii de calitate în lumea tiparului şi a publicității, ceea ce ne şi străduim să facem, evoluând odată cu creșterea necesităților clienților noștri.
Obiectul principal de activitate îl constituie designul şi tiparul, atât digital cât şi offset. În afară de acestea, ne mai puteți apela şi pentru executarea de materiale publicitare, reclame, casete luminoase, litere independente, inscripționări cu autocolant decupat la cutter-plotter sau printate pe diferite suporturi, cum ar fi: bannere, vitrine, autovehicule etc.
Având în vedere că informația virtuală devine din ce în ce mai accesibilă şi mai uşor de folosit şi parcurge distanţe uriașe într-un timp aproape nesemnificativ pentru utilizator, ne-am dezvoltat şi în acest domeniu ca să putem oferii servicii on-line competente. Deci, designul nu înseamnă doar servicii direcționate către tipar, ci şi către World Wide Web, construcție site-uri şi găzduirea lor.
Mai jos găsiți câteva dintre produsele şi serviciile pe vi care le putem oferi:
- Cărţi de vizită, pliante, afișe, broșuri, fluturași, foi volante, cataloage, cărţi, reviste, etichete, etichete autoadezive, cutii şi alte ambalaje, pungi din hârtie, invitații, meniuri, diplome, carduri, coperți CD / DVD, calendare de buzunar / perete / masă etc., agende, mape şi alte produse tipărite.
- Inscripționări şi personalizări vitrine, inscripționări auto, semne de avertizare, semnalizări PSI, aplicare autocolant pe perete (wall art), producție de bannere imprimate sau inscripționate cu autocolant PVC, mesh, afișe de mari dimensiuni, imprimare pe suport rigid (plăci PVC), panouri şi casete luminoase, reclame stradale şi alte materiale de afișaj indoor sau outdoor.
- Personalizări de pixuri, brichete, rulete, lineare, stick-uri USB, scrumiere, căni, tricouri, șepcuțe, salopete, etc. prin serigrafie, tampografie, gravură laser sau gravură mecanică, transfer termic şi alte tehnologii.
CREAŢIE ŞI DTP:
Societatea noastră vă oferă servicii de design pentru materiale publicitare şi informative, de la conținut online la cel tipărit şi design obiecte promoționale, cum ar fi inscripționări cu autocolant, casete luminoase, panouri publicitare etc.
Când vorbim de creație și DTP, vorbim de servicii. Se creează virtual machete, idei de prezentare sau chiar şi machete reale unicate (ce vor urma să intre în producție de serie), deci vorbim de un domeniu foarte flexibil care necesită o gândire deschisă, inovatoare dar totodată cunoscătoare a tehnologiilor, posibilităților şi condițiilor de piaţă existente. Desktop Publishing este un termen inventat după dezvoltarea unui anumit tip de software. Înainte de inventarea de software de Desktop Publishing, sarcinile implicate în Desktop Publishing au fost făcute manual, de o varietate de oameni.
DTP combină un calculator personal şi produse software de tip „ceea ce vezi este ceea ce veți obține” (WYSIWYG — What You See is What You Get) care redă aspectul paginii pentru a crea documente pe un computer, fie pentru publicare de mare tiraj, fie de un tiraj mai mic publicat local, pe utilaje multifuncționale etc.
Există două tipuri de pagini în Desktop Publishing: pagini electronice şi pagini de hârtie virtuale pentru a fi tipărite pe hârtie reală. Toate documentele sunt informatizate din punct de vedere tehnic în mod electronic, documente care sunt limitate în mărime doar de memoria unui calculator sau de spațiul de stocare a datelor informatice.
Paginile de hârtie virtuală vor fi tipărite în cele din urmă şi prin urmare necesită parametrii hârtiei care coincid cu dimensiunile standard internaționale, cum ar fi „A4”, „Scrisoare” (Letter), etc., dacă nu dimensiunile particularizate pentru tăiere / finisare. Unele programe de Desktop Publishing permit dimensiuni personalizate desemnate pentru imprimare de format mare folosite în afișe, panouri şi afișe comerciale. O pagină virtuală pentru imprimare are o dimensiune predefinită a materialului de imprimare virtuală şi poate fi vizualizată pe un monitor în format WYSIWYG. Fiecărei pagini i se pot seta marginile de imprimare, implicit suprafața utilă de imprimare, având în vedere că majoritatea imprimantelor desktop nu imprimă pe toată suprafața hârtiilor.
O pagină Web este un exemplu de pagină electronică, ce nu este constrânsă de parametrii de hârtie virtuală. Cele mai multe pagini electronice pot fi dinamice, dimensiunile fiind determinate de conținut.
TIPAR DIGITAL:
Procedeul prin care o imagine provenită dintr-un fișier digital este tipărită direct pe suprafața hârtiei fără a fi nevoie de film sau matriță se numeşte tipar digital. Altfel spus, este un tip de imprimare cu procesarea digitală a imaginii care transferă imaginea direct pe suport, fără a se folosi de role sau plăci offset.
Tehnologia care permite conectarea mașinilor de imprimat direct la calculator este relativ nouă, având următoarele beneficii: timpi de adaptare mici, fără costuri inițiale de producție şi posibilitatea de a personaliza documentele, nu există limită de culori, se pot executa tiraje mici la calitate bună, ideal când vrei să ai un produs final rapid la un preț bun, şi cel mai important, în ce cantitate dorești.
Tiparul se poate executa atât din sursă RGB, cât şi CMYK; totuşi se recomandă folosirea spectrului CMYK, având un mai mare control asupra acestuia prin sistemul de control Efi Fiery sau Xerox FreeFlow.
Sistemul este calibrat periodic pentru redarea cât mai corectă şi consistentă a culorilor.
Pentru tiparul digital se folosesc hârtii şi cartoane speciale de cea mai bună calitate, garantând reproducerea fidelă a documentului.
La cerere se pot executa servicii de finisare.
Tirajele recomandate pentru tipar digital sunt cele de la tiraje mici spre medii, adică de la câteva exemplare până la 500 exemplare de A4, peste care se face trecerea pe tiparul offset.
TIPAR OFFSET:
Tiparul offset utilizează sistemul CMYK, prelucrarea celor patru culori de bază necesare procesării imaginii în tipar făcându-se pe baza principiului rasterizării (halftoning).
Sistemul CMYK constă în combinarea a trei culori — Cyan, Magenta, Yellow — cărora li se adaugă Black, aceasta fiind singura posibilitate de a obține un negru pur.
Modelul CMYK este folosit pentru printare, culorile fiind obținute suprapunând nuanțe de Cyan, Magenta şi Galben, creând astfel iluzia unor tonuri continui, asemeni unei fotografii. Suprafața hârtiei este acoperită parțial de cercuri în cele patru culori de bază, acestea fiind suficient de mici şi dese încât ochiul va media efectele suprafeței albe şi a celei acoperite de cercuri, creând o imagine unitară. Este bine de știut că din punctul de vedere al cromaticii, imaginile sunt direct influențate de caracteristicile tipului de suport (grad de alb, suprafață lucioasă, mată sau metalizată, etc.). Cu cât un suport este mai absorbant, cu atât scade contrastul şi luminozitatea imaginii tipărite. Tiparul este influențat şi de culoarea hârtiei sau cartonului folosit.
Procesul de tipar offset se bazează pe un principiu fizic simplu: grăsimea şi apa sunt nemiscibile. Procesul de tipar reprezintă procesul prin care se realizează transferul cernelii din bateria de cerneluri pe placă, de pe placă pe cauciuc şi de pe cauciuc pe coala de hârtie. Procesul de transfer se face prin contact compresiv. Placa de tipar prezintă două zone: o zona oleofilă şi una oleofobă. Zona oleofilă este cea cu desenul util. În timpul procesului de tipar, placa trece întâi prin dreptul valurilor (valului) de umezire care umezește placa, curățind zonele oleofobe şi depunând pe ele o peliculă foarte subţire de soluție de umezire, de asemenea pregătind zonele oleofile pentru aderarea cernelii, lucru ce se petrece în momentul imediat următor când placa ajunge în dreptul valurilor de cerneluire. După acest moment, zonele oleofile cu cerneală pe ele ajung în dreptul cauciucului, intră în contact cu acesta şi îi transferă cerneala. De aici, cerneala se va transfera pe coala de hârtie.
Comparat cu alte metode de tipărire, tiparul offset se prezintă ca fiind cel mai economic mod de a executa tiraje mari de înaltă calitate, într-o manieră care nu necesită multă mentenanță. Multe tipografii offset folosesc deja sisteme CTP (computer to plate) pentru a-şi pregăti matrițele, ceea ce în continuare creşte garanția calității.
PRODUCŢIE PUBLICITARĂ:
Producția publicitară şi utilitară.
— Producem la comandă materiale de semnalizare securitate şi sănătate la locul de muncă.
— Confecționăm casete luminoase şi panouri pentru firme dintr-o gamă variată de materiale.
— Vă oferim consultanţă privind soluțiile de publicitate şi marketing.
INSCRIPŢIONARE:
Inscripționarea înseamnă personalizarea unui obiect sau obiectiv (vitrinele unui imobil etc.), adăugare de informații sau pur şi simplu o creație artistică.
Exista multe modalități, dintre care enumeram câteva executate de noi:
1. Inscripționare cu autocolant PVC:
Se pretează la suprafețe mai mari şi la elemente grafice mai mari de 1-2 cm (de ex. nu se recomandă pentru litere mai mici de 1 cm).
Nu se folosește pentru a crea policromii, ci doar culori pline, eventual mai multe culori prin suprapunere, aplicare pe mai multe straturi sau aplicarea laolaltă a diferitelor culori.
Durabilitatea variază între 3 şi 10 ani, în funcţie de modul şi locul amplasării lor. Indoor poate rezista mult mai mult decât garanția acordată, neexistând factorii de îmbătrânire a autocolantului PVC, cum ar fi razele UV şi dilatarea / contractarea la diferențele de temperatură.
Pregătirea fișierului de lucru se face doar vectorial, plotterul tăind pe conturul obiectelor, deci nu se folosește outline (grosime de linie), ci doar fill pentru a colora obiectul dorit.
Lățimea maximă de decupare este de 1,2 m. Lungimea nu este limitată, dar lucrările uzuale nu depășesc 3 m.
Materialul folosit este din gama ORACAL, MACTAC sau AVERY, iar în funcţie de tipul aplicației putem vorbi de gama economică, de uz general, gama pentru inscripționare bannere (poliplan), gama pentru suprafețe dificile cum ar fi industria auto, gama de translucenţe pentru reclame iluminate, gama de colantare geamuri (de ex. imitația de sablare), precum şi gama de tuning auto incluzând autocolantele de tip carbon de la 3M şi MACTAC.
Suprafețele care se pot inscripționa trebuie sa fie netede, curate şi se recomanda testarea lor în prealabil.
Acestea pot fi:
— Sticlă
— Tablă zincată, tablă din aluminiu sau vopsită
— PVC, EVC, PETG şi plexiglas, (ex. KOMATEX — un tip de PVC expandat)
— Lemn melaminat — PAL
— Obiecte din metal
— Fibră de sticlă (de ex. casca moto)
— Plastic cu suficientă rigiditate şi densitate
— Etc.
2. Inscripționare prin termotransfer:
Combină două şi chiar trei tehnologii: tiparul digital, decuparea cutter-plotter şi transferul termic în sine.
Primele două pregătesc materialul care va fi transferat pe textil, care poate fi tricou, șepcuță, rucsac, halat, etc.
Suportul (materialul textil) se aşează pe presa de transfer, se aplică pe locul dorit grafica pregătită şi se presează la o temperatură specifică tipului de material.
3. Inscripționare cu autocolant imprimat:
Suporturile prezentate la punctul 1 se pot inscripționa şi cu autocolant imprimat. În acest caz, grafica va putea fi o policromie (poze şi alte elemente complexe rasterizate).
Tipurile de autocolant folosite pot fi:
— Autocolant PVC
— Autocolant PVC spate gri (pentru a estompa eventualele lumini nedorite din fundal)
— Autocolant PVC transparent
— Autocolant Window Graphics (cu găurele, pentru geamuri autovehicule şi vitrine)
4. Inscripționare prin gravură laser şi / sau gravură mecanică:
Inscripționare obiecte din diferite materiale rigide cu elemente grafice relativ simple (sigle, text scurt) prin arderea materialului cu un fascicul laser sau prin gravare mecanică (așchiere).
5. Serigrafie:
Deşi face parte din categoria tipăririi, în cea mai mare parte tot la personalizarea obiectelor se folosește. Tehnologia este mai veche, dar se pretează acolo unde alte tehnologii nu au acces. Se foloseşte pentru tiraje mici, lucrări cu multe variabile, vopsele speciale (de ex. răzuibilă) şi materiale suport mai greu sau imposibil de imprimat prin alte modalități. Se pot personaliza pixuri, brichete, scrumiere, invitații de nuntă, meniuri, diplome speciale, semne şi marcaje PSI, stick-uri USB, tichete de parcare, vouchere cu elemente răzuibile, elemente de siguranță UV sau fluorescente, lăcuiri, etc.
6. Tampografie:
Transferul cernelii pe obiectul dorit se face printr-un tampon din cauciuc moale care preia cerneala de pe un clișeu şi o transferă pe obiect. Principalul atu al tampografiei este posibilitatea de a inscripționa şi forme curbate sau dificile, cum ar fi corpul pixurilor sau stilourilor, căni, pahare din plastic, etc.
7. Personalizare pereți:
Se poate face cu tapet sau hârtie blueback imprimată în policromie, sau autocolant special de pereți pentru cutter-plotter (wall art).
FINISARE DOCUMENTE:
Documentele tipărite trebuie sa ajungă la utilizatorul final într-o anumită formă.
O foaie A4 trebuie să devină un pliant sau un flyer, un A3 trebuie să devina o mapă pentru pliantul amintit etc., deci un document parcurge mai multe etape de la ideea sau forma electronică până devine un produs finit.
Vă putem oferi:
— Tăiere la format finit
— Biguire pentru îndoirea perfectă a documentelor dvs.
— Rițuire pentru a rupe mai uşor o filă dintr-un bloc
— Spiralare cu spirală din plastic sau spirală metalică
— Capsare pentru a prinde un bloc de bilete sau pentru a lega o broșură
— Înfolierea şi / sau laminarea documentelor pentru un aspect mai profesional şi o ţinută mai bună
— Legătorie pentru lucrări de diplomă
— Perforare, stanțare, etc.
CUI: 17263214
Adresă: Str. Dr. Ioan Raţiu nr. 110, Turda, jud. CLUJ, cod 401151
Strada Dr. Ioan Ratiu 110, Turda, Romania
Recenziile/ review-urile joacă un rol important în modul în care utilizatorii isi aleg compania furnizoare astfel incat orice recenzie va fi publicata/ aprobata numai daca este pentru un furnizor care a achitat tariful de Companie Premium