Adobe lansează actualizări importante pentru iPadOS, macOS și Creative Cloud

Adobe a anunțat actualizarea câtorva dintre aplicațiile sale pentru iPadOS și macOS, printre care și Photoshop pentru iPad, instrumentul Fresco pentru desen și pictură, dar și aplicațiile video și audio din Creative Cloud.

Aplicația Photoshop pentru iPad a fost updatată cu noul instrument „Curves” ce permite ajustări de contrast, expunere, saturație, umbre sau de balans al culorilor. Aceeași aplicație a mai primit și funcția „brush sensitivity” care oferă opțiunea de ajustare a intensității și grosimii liniilor trasate prin sensibilitatea la presiune.

Aplicației Fresco pentru iPad i-a fost adăugată funcția „eyedrop” pentru a face posibilă selectarea și aplicarea simultană a mai multor culori, precum și instrumentul „Vector Trim” care facilitează decuparea sau eliminarea completă a vectorilor care se intersectează. În plus există și instrumente noi pentru mixarea culorilor, crearea mai ușoară de forme, măsurare și multe altele.

În ceea ce privește aplicațiile din Creative Cloud, există și aici schimbări notabile în Premiere Pro, After Effects, Audition, Character Animator, Media Encoder și Premiere Rush. O noutate este includerea codecului ProRes RAW în Premiere Pro și After Effects. ProRes RAW este un codec nou pentru comprimarea fișierelor video, fără a afecta calitatea acestora. Tot pentru Premiere Pro este acum disponibil și un update al instrumentului „Pen”, care a dobândit o precizie mai mare în crearea de linii și forme, în special a curbelor Bezier. În plus, efectele de filtru prezintă parametri ajustați, astfel încât utilizatorul să se poată concentra doar pe efectele active.

Auto Reframe în Premiere Pro va fi de acum mai rapid ca niciodată. Având la bază tehnologia Adobe Sensei – care utilizează inteligența artificială și învățarea automatizată pentru a-l ajuta pe utilizator să editeze fișierele rapid și cu precizie și să obțină efecte fotorealiste uimitoare – Auto Reframe repoziționează automat videoclipurile în raporturi de aspect diferite.

O altă noutate este compatibilitatea fișierelor audio cu Creative Cloud Libraries, permițând utilizatorilor Premiere Pro să salveze, să organizeze și să partajeze resursele audio utilizate frecvent pentru acces facil chiar de pe panoul CC Libraries, în timp ce „Tapered Shape Strokes” în After Effects le oferă artiștilor noi opțiuni creative pentru grafică animată.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante actualizări lansate de Adobe, însă compania pregătește și mai multe noutăți pentru finalul anului 2020.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide