Strategii de design mai accesibile ca oricând prin variantele de software Engview de la Adline Solutions

Suntem asaltați zilnic de imagini publicitare mult prea colorate ce ne invadează câmpul vizual, iar lupta pentru atenție este mai complexă decât oricând. Pare că singurul care îl mai poate surprinde pe consumator este design-ul minimalist, cel mai nou trend din industria de ambalaje care promite să fie, alături de personalizare, o nouă revoluție în materie de stil.

Epoca digitală permite foarte ușor elementelor vizuale ale produselor să devină din ce în ce mai complexe, consumatorii lucrează în medii pline de culoare, având la îndemână dispozitive care le oferă același lucru: o aglomerare de imagini, tipare și nuanțe. Un design minimalist poate deveni schimbarea inteligentă care face ca informațiile importante să poată fi citite ușor, fără prea multe elemente care îndepărtează ambalajul de la unul dintre scopurile sale vitale: câștigarea luptei pentru atenția clientului final.

Ambalajele minimaliste demonstrează consumatorului că produsul este valoros în sine și nu are nevoie de convingerea unei reclame foarte strălucitoare, însă designul grafic și structural al produselor de acest tip trebuie să fie bazat pe un studiu al proceselor de simplificare, scopul final fiind crearea unei imagini eliberate de orice nu este esențial. Această țintă nu poate fi atinsă fără instrumentele software și de producție care sunt în majoritatea cazurilor vitale. Designul minimalist pornește deci de la o proiectare minuțioasă, iar două dintre instrumentele existente pe piața românească construite pentru a da frâu liber flexibilității creative necesare stilului minimalist sunt propuse de Adline Solutions în două variante pentru segmentul de design de ambalaje. Engview Standard și Engview Profesional sunt două software-uri de bază pentru proiectarea ambalajelor din carton, cu două librării incluse (ambalaje și display) care oferă posibilitatea editării dimensiunilor elementelor disponibile în cele două librării.

În modul de prezentare 3D ele pot genera fișiere pdf care permit clientului final să vizualizeze proiectul în 3D, funcție care ușurează realizarea de machete pentru diferite proiecte ale clienților deja existenți. Dificultatea de proiectare a unui design minimalist vine din simplul fapt că este mai greu de eliminat elemente decât de adăugat, existând riscul eliminării unor informații sau efecte necesare, de aceea se impune nevoia de un software cu o funcție dedicată lucrului cu astfel de componente parametrizabile. Modulul oferit de Engview Standard și Engview Profesional include un set de instrumente care acoperă întregul proces de desen și editare, în plus, vine în ajutorul designerilor de ambalaje cu o bibliotecă bogată de componente parametrice de tipul drag-and-drop, pentru ca proiectarea să fie ușoară și inteligentă.

Un produs cu design minimalist trebuie să pună accentul pe spații goale, pe simboluri simple, liniare și pe forme geometrice de bază a căror integrare în spațiile goale să se realizeze artistic și cu mare atenție. Adline Solutions vine în ajutorul acestei nevoi pentru flexibilitate artistică incluzând în software-ul său și un modul de integrare cu Adobe Illustrator, un plug-in care permite designerilor grafici să aplice ușor grafica pe desene structurale, făcând posibilă verificarea simplă a rezultatelor în mediul 3D. Cele două soluții de software marca Adline oferă în plus și Modulul Layout Optimizer, instrument de bază pentru producție care acordă utilizatorilor informații despre împărțirea graficii pe coala de carton. Engview Standard se va dovedi esențial pentru designerii care doresc să creeze structuri multi-parte într-un singur desen, creând simultan și modelele 3D.

Modul de proiectare al unui design minimalist obligă designerul grafic la verificarea constantă a tuturor elementelor grafice, fiind necesară o atenție mărită acordată informației comunicate, clarității și mesajului transmis. Engview Profesional oferă în acest scop un modul de gestionare a proiectelor în lucru, un modul de estimare a costurilor și Modulul Varnish Blanket Design care permite utilizatorilor să profite de generarea automată a straturilor de lac. Însă esențială pentru orice tip de design se va dovedi funcția dedicată detectării și păstrării relațiilor geometrice care definesc forma (Synergy), mai precis, structurile parametrice complexe pot fi asamblate prin tragerea componentelor simple în maniera unui puzzle.

Un design minimalist nu este golit de elemente grafice, ci reprezintă o strategie de design concentrată, capabilă să transmită foarte clar un mesaj, permițând consumatorilor să se concentreze pe mai puține detalii, cele vitale pentru produsul oferit. Engview Standard și Engview Profesional, oferite de Adline Solutions, sunt opțiunile ideale pentru oricine dorește libertate și flexibilitate în realizarea unor strategii de design eficiente.

Mai multe detalii puteți vedea pe adlinesolutions.ro

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide