Toppan lansează o etichetă NFC ecologică ce utilizează hârtia ca substrat pentru antenă

Compania japoneză Toppan a dezvoltat o etichetă ecologică NFC – Near Filed Communication (Comunicare în Câmp Apropiat) care utilizează hârtia ca substrat pentru antenă în loc de folia convențională de polietilen tereftalat (PET). Vânzările globale ale noii etichete au fost lansate în data de 23 ianuarie 2023. Se preconizează că Europa va fi o piață promițătoare datorită nivelului ridicat de conştiinţă ecologică.

Pe lângă reducerea consumului de materiale plastice prin trecerea la substratul de hârtie, o nouă tehnologie de fabricare a circuitelor asigură o performanță suficientă de comunicare ca dispozitiv NFC. Profitând de proprietățile hârtiei ca substrat, eticheta NFC este proiectată să se rupă atunci când este îndepărtată, făcând imposibilă comunicarea și prevenind astfel utilizarea frauduloasă datorată reatașării etichetelor.

Valoarea pieței globale de etichete NFC a ajuns la suma de 3,8 miliarde USD în 2020 și este preconizată să ajungă la 15,5 miliarde USD până în 2030. Pe lângă utilizarea sporită a sistemelor de plată contactless și a managementului lanțului de aprovizionare, acest lucru este determinat de factori printre care o creştere a distanțării sociale ca rezultat al pandemiei de Covid-19.

Etichetele NFC sunt produse cu precădere prin utilizarea unei folii metalice pentru a forma o antenă pe un substrat din material plastic, cum ar fi folia PET. Pe măsură ce guvernele și companiile promovează activități care să evite utilizarea plasticului, piața etichetelor NFC înregistrează o cerere în creștere pentru înlocuirea plasticului cu materialele din hârtie care au un impact mai mic asupra mediului. Cu toate acestea, obținerea unei performanțe suficiente de comunicare a fost o provocare deoarece rezistența electrică a circuitelor crește atunci când metodele de imprimare care folosesc cerneluri conducătoare de electricitate, cum ar fi nanoparticulele de argint utilizate pe scară largă, sunt utilizate pentru a forma antene pe hârtie.

„Noua etichetă NFC Toppan răspunde cererii tot mai mari pentru soluții mai ecologice, pe măsură ce piața NFC se extinde la nivel global”, a declarat Takamitsu Nakabayashi, Director General al Departamentul de Identificare Frecvenţă radio / Internet al Obiectelor și Dezvoltarea Securității din cadrul diviziei de DX Design a companiei Toppan. „Vom extinde vânzările la nivel global, concentrându-ne în special pe piața europeană unde se poate observa o creştere a măsurilor axate pe reducerea impactului asupra mediului.”

Folia de aluminiu cu rezistență electrică scăzută este utilizată pentru a forma o antenă pe un substrat de hârtie printr-o nouă tehnologie de fabricare a circuitelor care combină tehnologia laser cu un proces de control şi manipulare a materialelor din rolă în rolă. Acest procedeu elimină materialele plastice de pe eticheta NFC, menținând în același timp performanța de comunicare necesară. Dacă se folosește un substrat de hârtie în locul unui substrat de folie PET – pentru un milion de etichete NFC de dimensiune standard (80 mm x 45 mm), consumul de rășină de plastic poate fi redus cu aproximativ 110 kilograme.

Datorită unei structuri a stratului în care substratul de hârtie se dublează ca material pentru stratul de suprafață, noua etichetă ecologică NFC este cu 30% mai subțire decât produsele Toppan deja existente, fabricate cu substraturi de folie PET. Aceasta înseamnă că documentele sau obiecte asemănătoare cărora le-au fost atașate etichetele NFC nu devin voluminoase atunci când sunt stivuite. Laminarea unui strat imprimat separat este necesară atunci când se aplică imprimarea color pe suprafața etichetei.

Eticheta ecologică NFC a fost concepută pentru a se rupe, făcând imposibilă comunicarea, atunci când se încearcă îndepărtarea acesteia de pe un articol de care a fost atașată. Acest lucru îmbunătățește securitatea prevenind utilizarea frauduloasă prin reatașare.

Prețul este similar cu cel al etichetelor NFC care folosesc substraturi PET. Sunt necesare cotații separate atunci când imprimarea color este aplicată suprafeţei.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide