Sistemul inteligent de inspecție video care va revoluționa industria de etichete și ambalaje

Mașinile pot realiza mai multe sarcini decât oamenii într-o perioadă determinată de timp, însă acest lucru se întâmplă doar atunci când mașinile sunt inteligente și se adaptează la scenariile din viața reală. Inteligența artificială ( IA) ar putea revoluționa industria de etichete și ambalaje, oferind o soluție la problemele cauzate de automatizarea completă și de erorile umane

Industria ambalajelor a implementat de mult timp soluții de automatizare a proceselor tehnologice. Unitățile de producție au început să se îndrepte din ce în ce mai mult către o automatizare completă, eliminând oamenii din ecuație cu scopul de a spori eficiența și de a reduce erorile umane. Totuși acest grad de automatizare aduce cu sine probleme proprii. 

Sistemul inteligent de inspecție video APRIL Eye
Sistemul inteligent de inspecție video APRIL Eye

 

În general sistemul funcționează bine 99,9% din timp, însă uneori se strecoară și erori. Echipamentele care imprimă datele de fabricare a produselor sunt controlate de sisteme automatizate. Atunci când unul dintre echipamentele care lucreză în linie se defectează trebuie înlocuit, însă există și posibilitatea ca utilajul care îl înlocuiește să nu poată fi imediat cotrolat de sistemul automatizat. În această situație, un produs cu o dată inscripționată greșit ar putea să părăsească fabrica fără să fie verificat. Prezența unor muncitori la capătul liniei de producție care să verifice eventualele erori poate rezolva doar parțial problema, deoarece nu există nicio garanție că ochiul uman ar putea să observe toate greșelile de tipar.

 

Deși există o îngrijorare cu privire la posibilitatea ca inteligența artificială să înlocuiască operatorii umani, atunci când vine vorba despre imprimarea etichetelor, eliminarea oamenilor din cadrul liniei de producție este o soluție ce are potențialul de a salva sume importante de bani pe care companiile le pierd anual din cauza retragerii de pe piață a anumitor produse cu etichete inscripționate greșit.

OAL – companie cu sediul în Anglia care produce sisteme automatizate pentru liniile de producție din industria alimentară – a dezvoltat un sistem care utilizează procesul de învățare al mașinii pentru a identifica greșelile de printare a datelor variabile pe etichete. APRIL Eye este primul sistem de inspecție video bazat pe inteligența artificială care elimină operatorii umani din procesul de inspecție.

OAL a dezvoltat acest sistem împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Lincoln-Anglia, care a reunit cei mai buni specialiști în domeniul inteligenței artificiale pentru a dezvolta soluția APRIL Eye. Proiectul a fost finanțat prin programul „Innovate UK” și a avut ca obiectiv descoperirea modului în care inteligența artificială ar putea revoluționa procesele de ambalare din industria alimentară.

APRIL Eye este rezultatul unei inițiative conduse de Tesco – un important retailer – în vederea eliminării deșeurilor alimentare prin prevenirea erorilor umane. Această tehnologie este diferită de cea utilizată în prezent, care e capabilă să identifice variațiile de la un standard, însă de fiecare dată când acest standard se schimbă trebuie ca operatorul calificat să intre în sistem și să-l învețe ceea ce s-a schimbat. 

În plus, dispozitivele tradiționale de inspecție se bazează pe recunoașterea optică a caracterelor (OCR), însă datorită extinderii utilizării imprimantelor cu jet de cerneală în industria alimentară – care au un grad mai mare de variabilitate – aceste dispozitive nu au fost implementate pe scară largă. Soluția a fost integrarea inteligenței artificiale în sistemul de inspecție a imaginilor prin alcătuirea unui set complet de date și antrenarea unei rețele neuronale complexe pentru a extrage și clasifica toate caracteristicile imaginilor, care în cazul datelor variabile sunt reprezentate de obicei de litere și cifre.

APRIL Eye verifică peste 300 de ambalaje pe minut, putând astfel îmbunătăți considerabil procesele, siguranța, calitatea și eficiența, reducând în același timp costurile de ambalare pentru producătorii de alimente și băuturi. 

 

Viteza sistemului permite totodată creșterea capacității de producție fără a compromite siguranța produselor. Linia de ambalare se oprește complet dacă datele variabile nu corespund și astfel nicio etichetă cu date incorecte nu pătrunde în lanțul de aprovizionare, protejând atât consumatorii cât și producătorii.

Sistemul a fost instalat pentru prima dată în fabricile a doi dintre producătorii de top la nivel mondial, apoi a fost implementat și de alți clienți OAL. Producătorul a declarat că până în prezent aceste companii nu au raportat retrageri ale produselor de pe piață cauzate de ambalajele inscripționate cu date incorecte.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide