Fabrica de hârtie din Flensburg sărbătorește 325 de ani de excelență

Fabrica de hârtie Mitsubishi HiTec Paper din Flensburg, Germania, sărbătorește în 2021 aniversarea a 325 de ani de activitate, după deschiderea ei în anul 1696 de către producătorul de hârtie Hinrich Gultzau. În prezent, hârtiile cretate speciale produse aici – inclusiv hârtii pentru transfer termic, inkjet sau cu proprietăți de barieră pentru ambalaje flexibile alimentare și non-alimentare – sunt distribuite în întreaga lume.

Povestea fabricii a început deci în 1696, atunci când fabricantul de hârtie Mecklenburghez Hinrich Gultzau a sosit în Flensburg cu un plan ambițios: construirea unei fabrici de hârtie într-o perioadă în care orașul încă se refăcea după Războiul de Treizeci de Ani (1618-1648), un conflict purtat sub pretext religios, cauza principală a acestuia fiind lupta pentru hegemonie în Europa dintre Franța și Imperiul Romano-German, care a provocat pagube atât de mari încât în sudul Germaniei numai o treime din populație i-a supraviețuit. Producția de hârtie a fost și ea afectată grav, deși cererea continua să crească. Cea mai importantă condiție a construirii unei fabrici de hârtie în urmă cu 325 de ani era aceea de a avea în proximitate o apă curgătoare. Gultzau a găsit la intrarea în oraș, pe malul râului Mühlenstrom, o bucată de pământ potrivită pentru acest scop, iar după primirea aprobărilor oficiale i s-a permis să construiască fabrica foarte aproape de poarta orașului Flensburg și să locuiască acolo.

În secolul al XIX-lea, producția industrială de hârtie a cunoscut o accelerare de ritm atunci când aproape toate procesele au fost mecanizate. Astfel, în 1848 a fost instalată cu succes în locația actuală din Flensburg prima mașină producătoare de hârtie, în 1954 a fost pus în funcțiune un echipament pentru producția hârtiilor igienice, iar în 1970 a început producția de hârtie giroform® fără carbon.

La începutul anilor ‘90, după încheierea acordului de licență cu Mitsubishi Paper Mills Ltd. a fost demarată producția hârtiilor thermoscript®. Prima aplicație a fost hârtia destinată aparatelor de fax, mijlocul de comunicare cel mai apreciat la acea vreme. Între 1990 și 2000 s-au făcut investiții în tehnologii moderne de cretare, iar specializarea, flexibilitatea și modernizarea producției au deschis ușile unor aplicații și piețe noi – de exemplu, producția hârtiei speciale pentru imprimarea extraselor de cont, a hârtiei pentru tipar de securitate sau a celei pentru sectorul etichetelor. Ca urmare a evoluției noilor tehnologii, un nou segment de produse a fost creat în Flensburg în 1998 – hârtii pentru imprimante inkjet, reunite în gama jetscript®. În 2018 a fost produsă și prima hârtie barricote® cu proprietăți de barieră, iar de atunci tot mai multe companii internaționale se bazează pe aceste produse complet reciclabile și în mod particular sustenabile, produse în Flensburg.

O scurtă istorie a fabricii de hârtie din Flensburg:

• 1696: Hinrich Gultzau construiește fabrica de hârtie
• 1848: prima mașină de producție a hârtiei
• 1929: fabrica este preluată de Feldmühle AG
• 1954: mașină nouă pentru producția hârtiilor igienice
• 1970: începe producția de hârtie fără carbon
• 1988: licențiată de Mitsubishi Paper Mills Ltd. pentru fabricarea hârtiei termice
• 1990: afacerea a fost preluată de STORA Group; începe producția de hârtie termică
• 1992: înființarea STORA Feldmühle Spezialpapiere GmbH
• 1996: Mitsubishi Paper Mills Ltd. și Mitsubishi Corporation devin acționari
• 1998: este produsă pentru prima dată hârtia destinată imprimantelor inkjet
• 1999: fabrica este preluată de Mitsubishi Paper Mills Ltd.; numele companiei a fost schimbat în Mitsubishi HiTec Paper Flensburg GmbH
• 2004: sistemul de purificare a apelor uzate a fost pus în funcțiune
• 2008: punerea în funcțiune a noii centrale electrice
• 2010: fuziune cu firma-soră Bielefeld; denumire nouă a companiei: Mitsubishi HiTec Paper Europe GmbH
• 2018: a fost produsă pentru prima dată hârtia cu proprietăți de barieră

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide