″Pedala″ pentru imprimare expusă la Muzeul Tipografiei din Nantes

Muzeul Tipografiei din Nantes, Franța, și-a redeschis porțile vara aceasta cu ocazia sărbătorii închinate lui Saint-Jean-Porte-Latine, sfântul ocrotitor al tipografilor. Pentru a serba așa cum se cuvine acest eveniment important, conducerea muzeului a hotărât ca toate presele de tipar expuse să fie puse la lucru.

Unul dintre voluntari a operat o presă tipografică tradițională numită simplu și ″pedală″, deoarece pentru a putea imprima pe această mașină trebuie mai întâi să fie acționată o pedală.

Acest tip de presă, care poate funcționa și cu ajutorul energiei electrice, datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind utilizată în principal pentru tipărituri în format mic precum prospecte, anunțuri, cărți de vizită, felicitări, pliante, invitații etc.

La Muzeul Tipografiei din Nantes toate mașinile de imprimare expuse sunt în perfectă stare de funcționare, iar artiștii care doresc să își ducă la bun sfârșit un proiect pot merge acolo pentru a imprima.

Clișeul tipografic din polimer sau magneziu a înlocuit caracterele mobile realizate anterior dintr-un aliaj de plumb, stibiu și staniu, ceea ce le permite artiștilor să își creeze grafica pe computer, apoi să apeleze la firme specializate pentru a obține clișeele de care au nevoie pentru a putea imprima pe o mașină tradițională.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide