Labelexpo Europe – 4 decenii dedicate industriei de etichete și ambalaje

Ediția de anul acesta a Labelexpo Europe s-a desfășurat la Brussels Expo în perioada 24-27 septembrie, având ca motto "Move your business forward" și a marcat totodată 4 decenii dedicate industriei de etichete și ambalaje. A fost un maraton de patru zile la care au participat 693 de expozanți ce și-au promovat produsele pe o suprafață de aproximativ 40 000 m2 - împărțită în nouă hale - și 37 903 de vizitatori din 140 de țări

Expoziția internațională Labelexpo Europe a devenit începând din 1980 principala platformă pentru profesioniștii în imprimarea de etichete și producătorii de ambalaje. Cu ocazia ediției aniversare de anul acesta, Tarsus Group – organizatorul evenimentului – a pregătit pentru vizitatori cea mai mare ofertă de tehnologii și demonstrații live de până acum, cu multiple lansări de produse.

Zeller+Gmelin, compania germană a cărei cerneluri pentru industria tipografică au fost distinse în repetate rânduri cu sigiliul de calitate „Top 100”, a prezentat o nouă serie de cerneluri pentru imprimarea etichetelor și ambalajelor. Este vorba despre cernelurile flexografice Uvaflex Y80, concepute pentru aplicații non-alimentare și viteze de imprimare de până la 150 m/min. Conform producătorului, noua serie vine cu garanția uscării rapide și a rezistenței ridicate la decolorare, putând fi utilizată atât pe hârtie cât și pe film.

DeCoSystem, producătorul italian de sisteme foto pentru controlul calității produselor tipărite, programe software și mașini de inspecție pentru etichete, a prezentat sistemele Sentinel (Platinum, Silver și Gold), Scandiff 2 și Multilabel. Seria Sentinel include sisteme avansate de control care verifică nivelul de calitate al printurilor cu ajutorul unor camere foto cu rezoluție înaltă, pentru a îmbunătăți procesul de producție și a crește productivitatea. Scandiff2 este un sistem off-line de comparare a fișierelor digitale. Sistemul gestionează toate tipurile de fișiere digitale, fiind utilizat în special în etapa pre-press. Multilabel este o mașină de inspecție extrem de productivă, echipată cu ecran tactil color, control automat al tensiunii și sistem Sentinel, care lucrează cu role ce au diametrul maxim de 400 mm și lățimea de 120 mm, la o viteză de 120 m/min.

Standul DeCoSystem de la Labelexpo 2019
Standul DeCoSystem de la Labelexpo 2019

 

Compania olandeză Laserclean a prezentat un model nou care face parte din portofoliul său de mașini ALCS pentru curățarea cu laser a rolelor anilox. ALCS 1000 S (F) este un utilaj compact, ușor de utilizat, cu un ciclu de curățare de doar 5 minute.

Lombardi Converting Machinery a lansat noua Invicta i2, singurul echipament mid web de imprimare a ambalajelor flexibile de pe piață care utilizează role cu lățimea de până la 1 metru. Producătorul din Italia a prezentat-o drept o „mașină universală” care poate lucra cu diverse materiale, de la BOPP, PVC, PE, PET, hârtie până la hârtie adezivă, hârtie termică, carton și materiale laminate. Viteza de lucru a noului echipament este de 220 m/min.

Compania elvețiană Nanovis a prezentat cel mai recent sistem de curățare, special creat pentru imprimantele HP Indigo. Noul Bella DC-1300 permite eliminarea reziduurilor de cerneală cu ajutorul tehnologiei Imaging-Oil. Opțiunea de reciclare integrată elimină continuu particulele din rezervoarele de cerneală și de pe suprafața rolelor. Datorită emisiilor reduse, nu sunt necesare măsuri pentru  extracția separată a aerului și nici măsuri de protecție suplimentare.

Rotometal din Polonia a prezentat vizitatorilor portofoliul de cilindri magnetici de înaltă calitate, care pot fi și personalizați după nevoile clienților, în timp ce Ultralight AG din Liechtenstein și-a promovat lămpile UV optimizate pentru performanță ridicată, care se disting prin fiabilitate, manopera de înaltă calitate și durată de viață îndelungată. Și Uviterno AG din Elveția a prezentat în cadrul standului sistemele sale de uscare a cernelii ce au la bază tehnologia UV, iar compania germană Zecher a promovat tehnologia sa pentru gravare SteppedHex, care asigură obținerea de printuri la rezoluție înaltă datorită transferului uniform de cerneală.

Toate companiile menționte mai sus sunt reprezentate în România de firma Print Consult S.R.L.

Printre alte atracții de la Labelexpo Europe 2019 s-a numărat și Flexible Packaging Arena, unde vizitatorii au avut ocazia să vadă un Xeikon CX500 digital și un BOB M6 UV Flexo care au produs ambalaje flexibile. Cei interesați au putut participa, de asemenea, la cel mai amplu program educațional de până în prezent. Aceștia au avut ocazia să urmărească expunerile a trei experți ce au abordat subiecte de maxim interes, precum cernelurile, lacurile, printul digital de etichete și ambalaje flexibile, dar și materialele utilizate la producția etichetelor autoadezive.

Flexible Packaging Arena
Flexible Packaging Arena

 

Din categoria evenimentelor speciale a făcut parte și gala premiilor pentru industria etichetelor – Label Industry Global Awards 2019 – care a avut loc în seara primei zile a expoziției. Premiile au recunoscut cele mai influente inovații din industria printului de etichete și ambalaje din întreaga lume lansate pe piață în ultimele 12 luni, printre câștigătorii din acest an numărându-se Avery Dennison, Esko și GMG.

Labelexpo Europe se va întoarce la Bruxelles în 2021.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide