Asalt asupra capitalismului și prin descurajarea muncii

Potrivit CNN, 4,5 milioane de americani au decis să își părăsească în masă locurile de muncă în luna noiembrie 2021, rata demisiilor atingând 3% și egalând astfel maximul înregistrat în luna septembrie. Putem observa un fenomen asemănător și în Europa – o bună parte a angajaților din Marea Britanie rămân acasă în izolare ca urmare a creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu noua tulpină de coronavirus, Omicron.

Angajații HoReCa și cei din sectorul medical au cea mai ridicată probabilitate de a demisiona, însă numerele cresc și în rândul angajaților din sectorul transporturilor, logisticii și utilităților. CNN prezintă următorul narativ al globaliștilor – tendința de a demisiona este un semn pozitiv, de încredere în peisajul economic actual și dovada faptului că piața locurilor de muncă din SUA își revine relativ ușor după recesiunea din 2021. Muncitorii demisionează deoarece au încredere că își vor găsi relativ ușor un nou loc de muncă mai bun.

Potrivit Bloomberg, în Marea Britanie situația este însă alta, angajatorii se confruntă cu un fenomen de absenteism cauzat de numărul mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Tulpina Omicron s-a răspândit în forță în Marea Britanie, cifrele ajungând la aproximativ 200 000 de oameni infectați pe zi – din această cauză, cele mai afectate de absenteismul angajaților sunt spitalele, restaurantele, operatorii de transport și retailerii. Nici Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii nu trece printr-o perioadă bună. Matthew Taylor, CEO al NHS și reprezentant al angajaților din sectorul medical al țării, a declarat recent că rata absenteismului este pe cale de a deveni „aproape imposibil” de gestionat.

Între timp, companiile fac apel la guvern cerând reducerea perioadei de izolare la 5 zile pentru persoanele testate pozitiv. Totodată, guvernul Marii Britanii a cerut managerilor din sectorul public să își testeze planurile de urgență pentru cele mai sumbre scenarii, cele care presupun absența a 25% dintre angajați, totul în încercarea de a diminua perturbările provocate de creșterea ratei infectărilor cu Omicron. Potrivit publicației The Telegraph, decidenții se tem că absența angajaților este la fel de periculoasă precum coronavirusul însuși. Aceste absențe vin pe un fond deja fragil al forței de muncă britanice creat de plecarea muncitorilor din statele est-europene.

Potrivit The Independent, este așteptată o relaxare a regulilor de testare împotriva coronavirusului pentru diminuarea penuriei de angajați provocate de pandemie.

Redactia Afaceri Poligrafice

Adaugati un comentariu

Lasă un răspuns

Search this website Type then hit enter to search

Caută în tot websiteul

Mai multe...

Generic selectors
Potrivire exactă
Caută doar în titlu
Caută doar în conținut
Post Type Selectors
ANUNȚURI
COMPANII
EVENIMENTE
Filtrează după categorii
ALTE MODALITATI DE IMPRIMARE & INSCRIPTIONARE
CREATIE & EDITARE & WEB DESIGN
DIVERSE
FINISARE
INTELIGENTA ARTIFICIALA
MARKETING
OPORTUNITATI IN DOMENIU
PACKAGING
POVESTI DE SUCCES
PRODUCTIE PUBLICITARA & SEMNALISTICA & PROMOTIONALE
TIPAR DIGITAL
TIPAR OFFSET
Inchide